БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Astarte – Пробиотик за жени

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Лактобацилите са от съществено значение за здравословното поддържане на вагиналната микрофлора и за предотвратяване на вагинални инфекции. При определени обстоятелствa, като честа смяна на интимния партньор, инструментални интервенции, прием на антибиотици или отслабване на имунните защитни сили на организма, количеството лактобацили може да намалее значително и това да доведе до неприятни прояви, като вагинално течение, сърбеж, болка и парене. Чревният тракт функционира като резервоар за вагиналните лактобацили, затова приемането на лактобацили през устата спомага за поддържане на нормалната вагинална микрофлора и за предотвратяване на вагинални инфекции.

Поради тази причина е разработен балансиран състав от вагинални лактобацили, подобен на физиологичния, който се приема през устата, за да се подпомогне възстановяването на вагиналната микрофлора.

Astarte е хранителна добавка, съдържаща четири щама млечнокисели бактерии (Lactobacillus crispatus LBV88, Lactobacillus rhamnosus LBV96, Lactobacillus gasseri LBV150, Lactobacillus jensenii LBV116) и е предназначена за възстановяване и поддържане на баланса на чревната и вагинална микрофлора. Щамовете са одобрени и патентовани от Германско Обединение за Микроорганизми и Клетъчни Култури. Astarte е носител на престижната награда „Пробиотичен продукт на годината“ за 2019, присъдена от NUTRAINGREDIENTS AWARDS.

Специално подбраните четири щама лактобацили в състава на Astarte успешно колонизират  червата и от ректума като резервоар по съседство през перинеума достига до влагалището. Там чрез прикрепване и растеж се повишава количеството на физиологичните лактобацили, които произвеждайки млечна киселина, неутрализират евентуалните патогени и възстановяват нормалната влагалищна микрофлора.

Astarte е подходящ за бременни, кърмачки и всички жени в репродуктивна възраст. Може да се използва и по време на месечния цикъл. Употребата му е лесна, хигиенична и не е свързана с полов контакт или вида на употребяваните контрацептиви. Може да се употребява с локални антимикробни или противогъбични продукти. Препоръчителна дневна доза по 1 капсула два пъти на ден, за предпочитане преди храна с чаша вода или друга течност.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари