БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Как да подсилим имунитета през зимата?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

За да може да се радвате на страхотна зима, е добре да се предпазите от всички вируси и грипове, които съпътстват сезона. Заемете се с подсилване на имунната си система, защото здравето е на първо място.

В днешната статия ще ви дадем няколко съвета, с които да помогнете организма си, да го заздравите и да го направите по-устойчив.

Витамините, които не трябва да забравяте да приемате

Витамините са изключително важни за цялостното функциониране на тялото ви и е важно да приемате необходимото количество от тях.

Някои от изключително важните витамини, които трябва да приемате през студеното време са витамин D и витамин C. Те ще спомогнат за по-добрата имунна система, защото витамин D е в дефицит при почти всички българи, а както знаете през зимата слънцето е оскъдно. Колкото до витамин C, той действа като енергизира и тонизира тялото, а този в комплексна формула е с удължено освобождаване. Повече информация за него ще получите тук.

Важно е и да приемате достатъчно ензими, които са концентрат на енергия, жизненост и подпомагат засилването на имунитета. Тук е добре да приемате регулатпро био ензимен концентрат, който е идеален при остри, възпалителни и хронични заболявания, както и превантивно при засилени грипни периоди.

Действието му подобрява енергията и подпомага всички процеси в клетките. Освен това балансира процеси като метаболизъм, детоксикация и възстановяване. Регулира имунната система и поддържа здрава чревната флора. Ще забележите положителна промяна в очистителните процеси, както и в цялостното си физическо състояние. Как да приемете този продукт и още за неговите позитиви, разберете тук.

Ежедневна грижа за тялото и ума

За да сте сигурни, че правите всичко правилно е важно да се погрижите и за физическото си състояние. Започнете да се движите повече и да прекарвате време навън. Това ще ви помогне да поддържате здравословна форма и ще засилите кръвообращението на цялото тяло. Изберете спортове, които ви доставят удоволствие или тренирайте поне веднъж седмично у дома. Ще се почувствате страхотно, а скоро ще видите и зашеметяващи резултати, отвън и отвътре.

Относно психическото ви състояние е важно да не позволявате да се натрупва много стрес, защото той влияе неблагоприятно на имунната система. Опитайте се да приемате ежедневните натоварвания по-леко и се наслаждавайте на по-пълноценна почивка. Отделяйте време за грижа за себе си, масажи с етерични масла и споделяйте повече. Ако изпитвате нужда, посещавайте и специалист, защото психическото здраве е не по-малко важно от физическото и приема на витамини.

Комбинацията на тези три стимуланти на имунната система са изключително важни. Най-добрата комбинация е, ако можете да правите и трите успоредно. Заемете се с намиране на витамините, които ви липсват и се наслаждавайте на техните качества.

Изберете спорта, който ви доставя удоволствие или се опитайте да ходите повече. Снежните дни обикновено не са толкова студени и са подходящи за разходки.

Психическото здраве ще ви помогне да спите по-добре и да се наслаждавате на много по-спокойно ежедневие. Направете най-доброто за себе си, защото заслужавате да имате една красива зима, здраво тяло и силен дух.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари