БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Депресия – натурална помощ от природата

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

__

Депресията е душевно разстройство, свързано с чувство на отчаяние, тревожност, тъга или апатия. Все повече се увеличава броят на хората, страдащи от депресия, като засяга юноши, възрастни и бременни жени или след родилния период. Важно е още при първите признаци за промени в психо-емоционалното състояние да се вземат адекватни мерки, за да не се задълбочат със времето. Обичайните признаци са:

– честа смяна на настроението, лесен и безпричинен плач;

– постоянно чувство за тъга, безпокойство или празнота;

– чувство на безнадежност, песимизъм, вина, раздразнителност;

– необичайна умора, намалено либидо;

– загуба на интерес към дейности, които някога са били приятни;

– загуба на апетит или прекомерен апетит;

– нарушения на съня, трудно заспиване или ранно сутрешно събуждане;

– социална изолираност;

– трудна концентрация и взимане на решения;

– физически неразположения – главоболие, тежест в гърдите, задух, стомашни болки.

Баховите цветни есенции не се предписват въз основа на диагностицирано заболяване на човека, а по уникалния начин, по който човек изпитва своята болест, според душевното състояние и негативният модел, който е довел до това проблемно състояние. Природата има интелигентно решение за всяко заболяване или душевно състояние.

Енергията на цветята могат да се изполват успешно за първа помощ при леки до умерени депресивни състояния поради тяхната натуралност, безвредност, безопасност, без риск от терапията за деца, бременни и кърмещи жени. Могат да се използват заедно с всякакви други лекарства – антидепресанти, успокоителни, хомеопатични средства и алтернативни терапии до подобряване на състоянието и без риск от пристрастяване.

Прещип е цветна есенция за хора, които се чувстват в дълбоко отчаяние, безизходица, липса на желание да направят каквото и да е за да подобрят състоянието си. Те приемат ситуацията такава каквато е и не вярват, че има надежда да се излекуват. Най-често това са по-възрастни хора с хронични заболявания, инвалидност, раздяла майка и дете, тежка загуба. Типични за тези хора са “ угаснал поглед“, загубили всякаква надежда, не виждат повече възможности, вътрешно уморени и изтощени.

Тинтява е цветна есенция за вяра и оптимизъм. За хора, които лесно се обезсърчават и обезкуражават и след най-малкия неуспех. Подходящо е:

– за ученици или студенти, които са претърпели един неуспешен тест или изпит и са разочаровани, песимистично настроени;

– тъжни и скептично настроени хора;

– лесно се разочароват при непредвидени трудности;

– разочарованията водят до негативизъм и липса на вяра.

Горчицата е следващия помощник за доброто настроение. Подходящо е за хора, които:

– внезапно изпадат в мрачно настроение без видима причина, така и внезапно изчезва;

– вечно са тъжни и сърдити, но не знаят защо;

– не могат да се радват на живота и малките неща;

– нямат желание да правят нещо, тъй като се чувстват потиснати;

– често се затварят в себе си, плачат и скърбят;

– нищо не ги радва или интересува;

– имат много физически оплаквания – главоболие, умора, отпадналост.

Сладък кестен се бори дори и с най-силното разочарование, което е довело до скръб и страдание. Вие имате нужда от сладък кестен ако отговаряте с „ДА“ на дори и две твърдения:

– чувствате се в безизходица и напълно отчаяни;

– попаднали сте в тежка ситуация, която не можете да понесете;

– изпитвате дълбоко страдание и не виждате „светлина в тунела“;

– чувствате се изгубени, намирате се в тотална изолация и самота;

– разочарование от близък човек, любовно разочарование;

– чувствате се в безпомощна празнота;

– намирате се в предела на човешката издръжливост;

– изпитвате екстремно умствено терзание.

При всички тези негативни състояния няма как да не прибавим есенция от Шипка, за да избави личността от апатията, примирението и липсата на енергия. Тя дава вътрешна мотивация за действие и промяна, жизненост и възможност да се радвате на живота.

Върба може да бъде в голяма помощ за хора, които изпитват вътрешно негодувание и огорчение. Те се чувстват несправедливо третирани от съдбата.

Бряст дава сила и енергия на хора, които са свръх ангажирани с много задачи и отговорности. Тъй като имат чувството, че няма да могат да се справят с всички задължения, те временно губят вяра, настроение, стават мрачни, тревожни и изпитват умора и изтощение. Брястът е есенция за силни личности, които се намират в моментна слабост. Най-често се проявява, когато съвпаднат натоварената работа и спадът на физическа енергия.

В най-тежките и трудни изпитания, оставяйки сам със себе си човек осъзнава много неща за живота и се намира на прага на истинско духовно развитие. Затова когато тъгата почука на врата Ви… отворете с една хубава усмивка. Тя е ремонт на душата. Понякога трябва да се сринете до основи, за да се изградите отново като по-силна и усъвършенствана личност.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари