БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Здравни мобилни приложения

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

В днешно време всички използват смартфона си ежедневно, за да се свържат с близките си, работят чрез него, разведряват се, разглеждайки различни приложения и много други. Иновациите в света на онлайн мобилните приложения непрекъснато се множат и подобряват вече създаденото. Защо да не използваме част от тях, за да следим и поддържаме здравния си статус в норми?! Разработени са мобилни апликации, с които можем да следим дали храненето ни е здравословно, да изчисляваме приетите нутриенти, да подкрепяме своето психично здраве и да проследяваме движението и тонуса си.

За нас, АПТЕКИ 36.6, Вашето здраве е на първо място. Ето защо сме ви приготвили кратък списък с най-използваните и полезни мобилни апликации, с които всеки може да се сдобие с няколко клика.

1.АНИМА

Приложение, основано от клиничният психолог, хипнотерапевт и магистър по консултативна психология Петя Стойчева-Кривицки и нейния екип, чиято цел е подобряване качеството на живот на потребителите. Категориите в „Анима“ се стремят да обхванат всички душевни състояния. Има упражнения както за хора, страдащи от тези състояния, така и упражнения за всеки ден, които имат за цел да мотивират и да помогнат да релаксирате. Ползите от практикуването на упражненията са невероятни, но изискват действие, а то е съвсем минимално – почивайки си, да си пуснеш записа и да следваш инструкциите. Можете да свалите „Анима“ от AppStore и GooglePlay.

2. Myfitnesspal

Апликация, която ви позволява да следите калорийния си прием, да разберете хранителната стойност на храната, която приемате и съставя план за калориен прием, в зависимост от вашите цели и нужди. Можете да намерите упражнения, които да изпълнявате, спазвайки хранителния режим. Налично е за Android и Iphone.

3. Fitbit App

Създадено, за да ви държи близо до поставените цели, свързани със спорт и хранене. Целта на приложението е да ви държи мотивирани и дисциплинирани и да ви показва прогреса през вашето фитнес преживяване. Мотивацията е на върха на пръстите ви – открийте видеа с упражнения и използвайте филтър, за да подберете перфектното за вас и вашите цели. Можете дори да добавите приятели и семейство, за да ги държите в течение с вашите постижения, а защо не и да спретнете една здравословна надпревара с тях!

4. Flo

Здравното приложение Flo предоставя удобство за дамите като проследява менструалния цикъл, дава информация относно подготовка за зачеване, ранното майчинство, както и менопаузата. Flo предоставя напомняния за предстоящи менструални цикли и запис на различни други здравословни симптоми и състояния като болки, промени в настроението и сексуална активност. Добавен е раздел, който позволява на потребителите да отговарят анонимно и да задават въпроси по здравословни проблеми. Приложението също има за цел да повиши осведомеността за състоянията, през които всяка жена преминава. Налично е за Android и Iphone.

5.Omron connect

Ако притежавате апарат за кръвно на Omron със сигурност трябва да разберете за тяхното разработено приложение за мобилни телефони. Приложението OMRON connect прецизно събира данните от Вашето устройство OMRON , за да Ви предостави по-ясна картина и да Ви помогне да се грижите по-добре за сърцето си. OMRON connect е безплатно. Можете да получите достъп до допълнителни функции и информация за Вашите данни чрез Premium абонамент.

6. Smoke Free

Това приложение, активно и за двата вида операционна система, ще ви покаже какво печелите, когато откажете пушенето, ще ви възнагради за постиженията без тютюнопушене, ще ви помогне с глада и ще предложи инструменти, които удвояват шанса ви за успех. Това е приложение, създадено от науката. Над 40 различни техники, базирани на доказателства, ще ви помогнат да се освободите от тютюнев дим и да останете без него. Вижте и отпразнувайте колко време сте прекарали без цигарите, как се подобрява здравето ви, колко пари спестявате, колко цигари не сте пушили, колко живот сте възвърнали и много други. Приложението има безплатна и Pro- платена версия.

7. Беббо

Беббо е безплатно приложение за родители, разработено от УНИЦЕФ и подкрепено от Министерство на здравеопазването. Предоставя подкрепа и насоки по целия път на развитието на детето от 0-6 години. Беббо разполага с инструмент за проследяване на детското развитие, игри за родители и деца, ежедневни препоръки за четене и статии, ваксинационен календар, планиране на профилактични прегледи и проследяване растежа на детето.

8. Headspace

Дайте приоритет на психичното си здраве! В това приложение ще откриете ръководени медитации и програми, които ви помагат да се преборите със стреса и да се научите да се справяте с нови предизвикателства с лекота. Осигурете си по-спокоен сън –

намерете своята перфектна рутина за лягане с часове релаксираща музика, звуци, приказки за лягане и упражнения. Изградете по-щастливо семейство с Headspace от колекцията им за родителство, до поредицата им за деца „Лека нощ, свят!“ и Unicorn Island. Имате достъп до съдържание за родители и деца.

9. WaterMinder

Проследявайте дневния си прием на вода с WaterMinder. Универсално приложение за проследяване на вода, което ви помага да останете хидратирани през целия ден, всеки ден! Дори не е нужно да вадите телефона си от джоба си, за да използвате WaterMinder. Можете да регистрирате напитки директно от китката си, чрез смарт часовник и да получавате напомняния кога трябва да се хидратирате. Можете също да видите вашите постижения и двуседмична история на хидратация, плюс персонализиране оформлението на началния екран и да избирате от набор от усложнения, което ви помага да останете мотивирани, докато проследявате приема на вода. В суматохата на съвременния живот WaterMinder може да ви помогне да превърнете здравословната хидратация в навик. Не забравяйте, че са необходими само 21 дни , за да създадете здравословен навик за хидратация.

10.BetterMe

Това приложение за пилатес упражнения за стена не само ви предоставя ефективен начин да тренирате цялото си тяло, но също така е забавно, занимателно и лесно за използване и може да бъде достъпно от комфорта на собствения ви дом. Wall Pilates е отлична тренировка, която може да ви помогне да постигнете вашите фитнес цели, като същевременно подобрява цялостното ви здраве. Ползите от този тип упражнения включват:

– Подкрепа за хора с ограничена подвижност;

– Лесно изпълнение, тъй като използвате стена като подпора;

– Нежен за ставите за възрастни хора.

Приложението предлага безплатен план и е налично за Android и Iphone.

11. Luvly

Чувствайте се уверени в собствената си кожа с 15-минутни ритуали за красота. Luvly е приложение за йога за лице, което помага на хората да се чувстват по-уверени, спокойни и щастливи. В него са включени упражнения и масажи за различни зони, върху които желаете да работите, които ще ви дарят с така желания лифтинг ефект, без необходими хирургични интервенции и намеси. Можете да създадете своя собствена програма, която напълно удовлетворява вашите изисквания и нуждите на вашата кожа. Ако си мислите, че не бихте могли да изпълнявате упражненията правилно, не се притеснявайте – в апликацията са включени видеа, които ще ви представят нагледно стъпките. В приложението има безплатна и платена програма и е активно за всякакъв вид операционни системи.

11.

През 2024 Ви мотивираме да полагате повече грижа за здравето си, отделяйки част от свободното си време всеки ден. Няма по-хубаво нещо от здравия дух и тяло!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари