БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Юлия Атанасова: Алергичен ринит

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Юлия Атанасова

Медицински представител

След своето завършване през 1993 год., в Медицински колеж, тогава ПМИ Пловдив специалност помощник фармацевт, Юлия Атанасова е работила в аптека от открит тип. След завършване на две поредни магистратури по административен и здравен мениджмънт и социални дейности, през 2000 год. поема попрището на медицински представител. Има натрупан стаж в оригинални и генерични фармацевтични компании като медицински представител и мениджър ключови клиенти. Понастоящем работи като медицински представител в HEEL България.

Какво представлява алергичният ринит?

Алергичният ринитили сенната хрема е естествен отговор към специфични алергени. Едни от често срещаните алергени, водещи до активиране на алергичен ринит, са полените. Основно алергичният ринит се свързва с кихане, запушен нос, сърбеж, кашлица, възпаление на лигавиците на носа, окото, гърлото. Обикновено ще почувствате един или повече от тези симптоми веднага след контакт с алерген. Някои симптоми, като повтарящи се главоболия и умора, могат да се появят само след продължително излагане на алергени. Някои хора изпитват симптоми рядко. Това вероятно се случва, когато сте изложени на алергени в големи количества. Други хора изпитват симптоми през цялата година.

Какво причинява алергичния ринит и кои са рисковите фактори, които водят до него?

Когато тялото ви влезе в контакт с алерген, то освобождава хистамин, който е съединение, защитаващо тялото ви от алергена. Хистаминът може да причини алергичен ринит и неговите симптоми.
Алергиите могат да засегнат всеки, но вероятността за развитие на алергичен ринит се увеличава при фамилна обремененост. Някои външни фактори също могат да предизвикат развитие на алергичен ринит, това са: цигарен дим, химикали, ниски температури, влажност, вятър, замърсяване на въздуха и други.

Какви са подходите за лечение на алергичен ринит?

Можете да лекувате алергичния ринит по няколко начина. Те включват конвенционални лекарства, както и домашни средства и евентуално алтернативни подходи.

Лекарствените подходи включват перорална терапия за алергични реакции и локални подходи, като капки за очи и спрейове за нос. За съжаление, голяма част от конвенционалните медикаменти са съпроводени с много ограничения и предпазни мерки, що се касае до употреба при деца, рискови групи и проява на странични ефекти.

Ето защо е много трудно да се подбере правилната терапия за всеки пациент.

Ефективен и безопасен начин за справяне със симптомите и причинителя на алергии е Euphorbium compositum назален спрей.

Какво съдържа Euphorbium compositum назален спрей?

Euphorbium compositum назален спрей съдържа 8 активни съставки, от които три от растителен (Euphorbium, Pulsatilla pratensis, Luffa operculata), три от минерален (Mercurius bijodatus, Hepar sulfuris, Argentum nitricum) и два от животински произход (Mucosa nasalis suis, Sinusitis-Nososde), оказващи ефект върху защитните функции на лигавицата на носа посредством имунни механизми.

Как действа Euphorbium compositum назален спрей?

Спреят Euphorbium compositum притежава силно изразен противоалергичен ефект, намалявайки нивата на хистамина, причиняващи локална реакция при алергичен ринит. Също така продуктът възстановява увредената лигавица на носоглътката. Назалният спрей притежава противовъзпалителен ефект, което спомага за намаляване на локалния възпалителен отговор, причинен от алергени попаднали в носната кухина.

Може ли да се използва при деца?

Продуктът е показан за възрастни и деца над 2 години. Това е така, тъй като

активните вещества излизат под формата на фин аерозол, което не дразни директно лигавицата на носа, а спомага за по-доброто покритие на лигавицата на носната кухина. Продуктът може да се прилага и от пациенти с придружаващи заболявания, както и пациенти след хирургични интервенции.  

Какви съвети бихте дали на пациенти с алергичен ринит?

Моят съвет за тези пациенти е да започнат употреба на Euphorbium compositum 2 седмици преди активно излагане на алергена и да продължат колкото е необходимо до отшумяване на симптомите.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари