БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Шуслеровите мехлеми – как да ги използваш?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Кожата е важен орган за изключително много процеси в тялото, а днес разполагаме с лекарствени средства, които лесно се абсорбират през епидермиса, достигат до кръвообращението, до лимфната система и оказват цялостно въздействие върху организма.

Това са Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU) под формата на мехлеми. Ето за какво могат да ти бъдат полезни и как да ги прилагаш за често срещани в ежедневието симптоми и оплаквания.

Шуслеров мехлем №1 калциев флуорид – съюзникът в борбата срещу бръчките. Уплътнява отпуснатите тъкани и подобрява техния тонус и еластичност. При редовно приложение предотвратява появата на нежелани бръчици, а тъканите в областта на лицето, шията и деколтето стават видимо по-стегнати. Препоръчва се също при вроговявания на кожата, мазоли, псориазис, разширени вени, хемороиди. На бъдещите майки помага срещу появата на стрии, както и за отпуснатата коремна стена след раждането.

Шуслеров мехлем №3 железен фосфат – твоята лична Бърза помощ при повишена температура или хрема, при наличие на болка в мускули и крайници, както и при ставни възпаления. Облекчава болката и стопира възпалителните процеси при травми, порезни рани и изгаряния първа степен (както и слънчево изгаряне); облекчава и при ухапвания/ ужилвания от насекоми. При хрема се нанася около носа и в началото на ноздрите. А при температура – в областта на гърдите и гърба между плешките.

Шуслеров мехлем №8 натриев хлорид – използвай го винаги, когато се оплакваш от суха, нацепена кожа, напукани устни, загрубели пети, лакти или колене. Възвръща нежността и мекотата дори на най-дехидратираната кожа! Като отговорник по осигуряване на баланс на течностите в тялото, той може да помогне и за по-бързото овладяване на воднистата хрема, както и за по-бързото възстановяване на раздразнената и разранена кожа около носа. А в комбинация с мехлем №3 овладява обриви и раздразнения, изгаряния, вкл. слънчеви, ухапвания и ужилвания от насекоми.

Шуслеров мехлем №11 силицея – това е минералната сол за синтез на колаген и регенерация на кожата. Помага срещу преждевременна поява на бръчки в ъглите на очите, по челото, бузите, както и за изглаждане на вече появилите се бръчици. При нечиста на външен вид кожа с възпалени гнойни пъпки мехлем №11 е изключително полезен, тъй като помага за изчистването на закритите гнойни процеси (пъпки, абсцеси и др., при които гнойта няма изходно отверстие). При белези по кожата, дори и стари такива, помага за възстановяването на нейната нормална структура и външен вид (в комбинация с мехлем №1). За жените, които държат на красивия маникюр, мехлем №11 е спасител срещу враснали, чупещи се, разслояващи се нокти.

Как да ги прилагаш: Шуслеровите мехлеми могат да се нанасят по няколко пъти дневно на тънък слой върху областите, нуждаещи се от въздействие, а също и да се втриват чрез леко масажиране и/или с леко потупкване с върховете на пръстите. Могат да се използват поединично или комбинирано (с редуване или смесване). За най-цялостен и бърз ефект винаги използвай едновременно Шуслеровите соли под формата на таблетки и мехлеми.

Солите на д-р Шуслер са подходящи за приложение във всички възрасти, включително за новородени, бременни и кърмещи жени.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари