БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Световен ден на сърцето – ИЗПОЛЗВАЙ ГО!

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

В глобален мащаб сърдечно-съдовите заболявания продължават да бъдат причина №1 за предотвратима смърт. Сърдечно-съдовите заболявания са причина за 71% от смъртните случаи при жените и над 62% от смъртните случаи при мъжете в България според Евростат.

През септември 2021 ще се проведе кампанията „Използвай сърцето си“ на Дружество на кардиолозите в България, Омрон и партньори.

Кампанията си поставя за цел да насочи общественото внимание върху превенцията и последствията от сърдечно-съдовите заболявания.

Ключово е да се постигне по-високо ниво на разбиране на обществото за последствията от сърдечно-съдовите заболявания. В рамките на кампанията ще бъдат популяризирани начини и съвети за разпознаване на симптомите на сърдечно-съдовите заболявания и превенция на инциденти.

За да бъде променена статистиката, хората трябва да разбират рисковите фактори и начини за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания; да променят навиците си, за да подобрят качеството си на живот.

Основни рискови фактори са високото кръвно налягане, високият холестерол, предсърдно мъждене, затлъстяване и наднормено тегло, липсата на физическа активност, нездравословната храна, високата кръвна захар, тютюнопушене и повишен прием на алкохол.

Предсърдното мъждене представлява най-честото нарушение на нормалния сърдечен ритъм. Предизвиква се от повишена електрическа активност в предсърдията, което води до тяхното неравномерно и учестено съкращаване. В началните си етапи заболяването протича без изразена симптоматика. В последствие могат да се появят симптоми като отпадналост, задух, сърцебиене, главозамайване и гръдна болка.

Сред честите усложнения от предсърдното мъждене могат да бъдат развитието на сърдечна недостатъчност, мозъчен инсулт, деменция и исхемична болест на сърцето.

Лесен и достъпен скрининг за превенция на предсърдно мъждене в домашни условия осигуряват апаратите за кръвно налягане с технология AFIB.

OMRON M7 INTELLI IT AFIB. Технологията Intelli Sense отчита индивидуалните характеристики на пациента, а уникалната технология на твърдия Intelli Wrap 360 градусов маншет свежда до нула грешките, свързани с поставянето на маншета. Така OMRON Healthcare гарантират точност на измерванията в домашни условия сравнима с тези в лекарския кабинет. Точните измервания подобряват мониторинга на артериалната хипертония и повишават успеваемостта на терапиите. Чрез иновативната технология AFIB в хода на измерване на артериално налягане апаратът разпознава и дефинира аритмията предсърдно мъждене с изцяло нов алгоритъм, изолиращ възможността за объркване с други ритъмни нарушения. При проведената клинична валидация на OMRON M7 INTELLI IT AFIB е постигната точност над 96,5% при дефиниране на аритмия предсърдно мъждене, която е отговорна за повишаване на риска от инфаркт и инсулт над 5 пъти.

Апаратите са надградени с Bluethoth свързаност, предоставяйки възможност за изполвзане на фукциите на приложението OMRON Connect, за да могат хората да се грижат по-добре за себе си, а лекарите да взимат навременни и адекватни решения за своите пациенти.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари