БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Настинката – как можете да си помогнете?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Симптомите на настинката могат да се появят във всяка възможна комбинация. Известни са главоболие, изтощение и умора. Това може да доведе до леко повишена температура (телесна температура до 38 °C) или треска (телесна температура над 38 °C). Формите на терапия са разнообразни и домашните средства за борба с настинките са безброй. Проучихме някои бързодействащи лечения с изпитани и истински домашни средства, които може да комбинирате с продуктите на немската компания Кьолер Фарма, която вече е и на българския пазар! Нейните висококачествени продукти идват на помощ в борбата с настинките.

Как да се отърва от кашлица, хрема и пресипналост възможно най-бързо?

  • Най-добре е да започнете деня с топла вана. Вирусите на настинката са чувствителни към топлината. Топлоснабдяването повишава телесната температура, лигавиците се снабдяват по-добре с кръв и по този начин размножаването на вируса се потиска.
  • Чаят никога не греши при настинка! Можете да си направите чай от джинджифил. Съдържащият се в джинджифила глутатион стимулира функциите на белите кръвни клетки и по този начин стимулира имунната система.
  • Вземете малко свеж въздух. Чрез дълбоко вдишване на чист въздух циркулацията се засилва и овлажнява лигавиците, което означава, че вирусът по-трудно попада там.
  • На вечеря можете да посегнете към “кутията с подправки”. Капсаицинът в лютия червен пипер прави подправките толкова огнени. Пикантността активира кръвообращението в лигавиците, което помага срещу запушен нос например. Пресният чесън също има този ефект, а има и антибактериален ефект.
  • Сега е моментът да си легнете, защото сънят е най-доброто лекарство. Тялото започва да се регенерира по време на сън. Завийте се топло в леглото, например с пухкави чорапи и/или бутилка с топла вода. 
  • Домашната пилешка супа е широко известна като „чудодейно лекарство“ за хора с настинка. Тя съдържа цистеин, който има противовъзпалително и противозастойно действие върху лигавиците. В супата има и много цинк.
  • Можете например да вземете затопляща вана за крака след разходка. Вие се отпускате, вирусите се потят. След около 20 минути изплакнете прасците и краката си с хладка вода и ги подсушете.
  • Ако пиете горещо мляко с мед преди лягане, е полезно не само за болките в гърлото. Триптофанът, съдържащ се в млякото, основното вещество за образуването на серотонин (хормон на щастието), ви кара да се чувствате по-спокойни и да заспите по-лесно. Важно е медът да се разбърква едва след нагряване на млякото (не повече от 40 °), в противен случай той ще загуби антибактериалния си ефект.
  • СЪВЕТ: вземете добавка с Цинк. Попитайте вашия фармацевт за „Цинка с бухала“ – запазената марка на Кьолер Фарма. Може да опитате с Юницинк Имун Плюс, който освен Цинк съдържа и Бета-глюкани, Витамините С и Е, Биофлавоноиди, Селен и Ликопен. Цинкът укрепва имунната система и по този начин може да предотврати появата на настинка или да ускори възстановяването.
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари