БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Маг. фарм. Лилия Божкова: Кажете „сбогом“ на сухите и уморени очи

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Магистър-фармацевт Лилия Божкова е медицински маркетинг специалист в немската фармацевтична компания Куайсер Фарма. През 2012 г. завършва Медицински Университет гр. Пловдив, а по-късно придобива специалност „Организация и икономика на дистрибуторската и аптечна практика“ към Медицински Университет гр. София. Чрез ежедневната си работа развива своите интереси в сферата на хранителните добавки и повишава квалификацията и познанията си по отношение на здравословния начин на живот и профилактика на заболяванията.

В дигиталната ера, в която живеем, всеки от нас прекарва голяма част от времето си, взирайки се в екраните на смартфона, таблета, телевизора, компютъра. Независимо дали го правим за развлечение и комуникация или работата ни е свързана с използването на компютър, ние не осъзнаваме колко много натоварваме очите си. Резултатът е, че умората в очите съпътства края на всеки ден.

Познати на мнозина са чувството на сухота, парене, дразнене, сърбеж и зачервяване на очите, които се дължат на намаленото овлажняване на очната повърхност. Подобни симптоми могат да бъдат предизвикани дори от четенето на книга или продължителното шофиране, тъй като тези дейности ни карат да се концентрираме и очите ни правят по-малък брой премигвания. Престоят в климатизирано помещение, интензивното UV-лъчение, силният вятър, както и хормонални промени или прием на някои медикаменти, също могат да доведат до изсушаване на роговицата.

Решението на този проблем е да ограничим доколкото е възможно дразнещите фактори и да поддържаме повърхността на очите си добре хидратирана чрез капки за очи. За добра хидратация на очите спомагат две съединения – хиалуронова киселина и хипромелоза. Хиалуроновата киселина е известна със свойството си да задържа вода. Хипромелозата е молекула, която също абсорбира вода и има филмообразуващи свойства. Съчетавайки се в един състав, двете осигуряват интензивна и дълготрайна хидратация на роговицата. Действат като абсорбират вода от околната среда и образуват защитен овлажняващ филм върху повърхността на окото. По този начин се ограничава триенето между повърхността на окото и тази на клепачите и дискомфортът намалява.

Перфектно допълнение на комбинацията между хиалуронова киселина и хипромелоза са растителните дестилати от лайка, алое вера, черна боровинка и шипка. Дестилираната вода от лайка има успокояващ и освежаващ ефект особено при зачервени очи. Дестилатът от алое вера подпомага по-добрата хидратация на очите. Черната боровинка е ценна заради защитния си ефект спрямо очната лигавица и е чудесен помощник при преуморени очи, а дестилатът от шипка е богат на витамини и има освежаващи свойства.

Ако сте човек, който използва контактни лещи със сигурност ви е познато чувството на дразнене при поставяне на лещата и сухотата в очите при продължителното ѝ носене. Капките за очи с хиалуронова киселина и хипромелоза могат да ви улеснят в поставянето и премахването на лещите, както и да облекчат сухотата в очите през деня. Може да ги ползвате толкова често, колкото ви е необходимо.

Случвало ли ви се е да закупите капки за очи и да установите, че независимо какво количество сте изразходили трябва да изхвърлите флакона след най-много месец или включеният в състава на капките консервант да влоши състоянието ви, вместо да ви помогне?

За щастие вече има разработени специални иновативни флакони, които дават възможност за по-продължителна употреба на капките за очи, без да се налага да се включват консерванти, които допълнително да дразнят окото.

Не е нужно да търпите дискомфорта и зачервяването в очите. Вашето решение е в най-близката аптека – капки за очи с хиалурон и хипромелоза, които ще помогнат на очите ви да погледнат освежени новия ден.

Куайсер фарма е немска фармацевтична компания с над 120 годишна традиция при производството на лекарствени продукти без лекарско предписание, хранителни добавки с марката Doppelherz® и стоматологичните средства Protefix®.  При производствените процеси се спазват всички изисквания за високо качество и стандарти за добра производствена практика (GMP). Основните инвестиции на компанията са в разработването на иновативни фармацевтични форми като ДЕПО таблетки, двуфазни ДЕПО таблетки, микропелети и флакони, които задоволяват индивидуалните потребности на потребителите. Четири от продуктите на Куайсер фарма са носители на престижната награда „Хранителна добавка на годината“ от Българския фармацевтичен съюз, а марката Doppelherz печели приза „Любима марка на българския потребител“ вече 3 поредни година. 

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари