БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Стресклийн – Превръща стреса в продуктивност

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Стресът е естествена реакция на човешкото тяло, резултат от дългогодишната еволюция на човека. Изразът „бий се или бягай“ представлява избора, който нашите предци са имали, когато са били изправени пред опасност в заобикалящата ги среда. Те са можели или да се бият с мамута, или да избягат от тигъра. И в двата случая физиологичният и психологичният отговор към стреса подготвят тялото да реагира на опасността – в кръвния поток се освобождава адреналин, кръвното налягане и пулса се повишават, дишането се ускорява, за да осигури повече кислород, а мускулите се стягат.

Но хората са били устроени да се справят с острия стрес, който е краткотраен, а не с хроничния стрес, траещ дълъг период от време.

Хроничният стрес е продължително и постоянно чувство за стрес, който, ако не бъде лекуван, може да има отрицателни последици за здравето. Той може да се дължи на ежедневно напрежение, свързано със семейството и работата или на травмиращи ситуации.

Хроничен стрес настъпва, когато тялото е подложено на стресиращи фактори (стресори) с такава честота и интензитет, че вегетативната нервната система не може да активира автоматично адекватна реакция на релаксация. Това означава, че тялото остава в постоянно състояние на физиологична възбуда. Това практически влияе пряко или косвено на всяка система в тялото.    

Данните показват, че при 60 до 80% от случаите на посещения при личния лекар е налице причина, свързана със стрес. Характерните симптоми на хроничен стрес са психически (раздразнителност, тревожност, нервност и напрежение, безсъние или нарушен сън), физически (главоболие, болка в мускулите, гърба и врата, напрежение в ръцете и краката, замайване и разстроен стомах) и когнитивни (липса на енергия за изпълняване на обичайните дейности, затруднено мислене и концентрация, проблеми с паметта и нарушена способност за вземане на решения).

Повечето от хранителните добавки за облекчаване на стреса са продукти, съдържащи екстракт от валериана, за която е доказано, че помага за по-бързо заспиване, подобрява качеството на съня и удължава фазата на дълбок сън. Да, сънят ще ви помоге да се отпуснете, ще ви успокои, но когато на сутринта се събудите, целият ужас на стреса започва отново, независимо дали сте спали добре през нощта или не.

В Сън Уейв Фарма сме избрали друг подход със Стресклийн. В състава на нашите формули ние използваме естествени билкови екстракти от Ашваганда и Бакопа, наречени адаптогени, чието действие е доказано от хилядолетия употреба за лечебни цели. Проучванията показват, че адаптогените имат противостресов, невропротективен и стимулиращ мозъка ефект. В допълнение, в клинични проучвания е демонстрирано, че адаптогените упражняват действие, което намалява умората и повишава психическия капацитет на фона на стрес и умора. Тези свойства на Стресклийн го правят подходящ за прием сутрин, преди лудия ден да започне отново, тъй като адаптогените нямат седативно действие, а ви предпазват от стреса, борят се с умората и дори стимулират мозъчната дейност.

Стресклийн помага да се освободите от стреса и предпазва тялото и мозъка от умора, като по този начин ви позволява да се успокоите и да се концентрирате по-добре,
да подобрите своето мислене, памет и логически умения.

Стресклийн има системно действие върху цялостната мозъчна дейност, а не само върху изолирани симптоми. Стресклийн е научно доказана гама продукти, съдържащи естествени и безопасни съставки с незабавен и дългосрочен ефект. Ние разработихме уникални решения за подхранване, стимулиране и предпазване на мозъка, за цялостно подобряване на мозъчното здраве.

Вярваме, че научно доказаните решения за добро мозъчно здраве помагат на тялото и ума да се освободят от стреса, за да може да мислите, да действате и да се радвате на живота още повече.  Искате да подобрите паметта и фокуса си. Искате да запазите чувстото на енергия и жизненост. Искате да се радвате по-интензивно на нещата от живота. Можете да постигнете всичко това със Стресклийнза противодействие на стреса.

Стресклийн Комплекс има успокояващ ефект, без да има седативно действие и забавяне на реакциите, затова може да се приема сутрин, за по-лесно справяне с проблемите през деня. И освен това, предпазва работата на сърцето в периоди на хроничен стрес.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: 1-2 таблетки 2 пъти на ден.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари