БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Стартира новата социална услуга Rent-a-Баба

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

На 07.10.2023г. официално бе пуснат в употреба сайтът на Rent-a-Баба – платформа, чиято основна цел е да свърже младите семейства, търсещи помощ за ежедневните си задължения, и възрастни дами и господа, които могат да предложат своите услуги.

            Каталогът на www.rent-a-baba.com съдържа обяви, разделени в три категории:

  • „Баба ще ги гледа“ – предложения за почасова грижа, помощ с домашните, водене и взимане на детето до училище или детска градина;
  • „Баба ще ви сготви“ – дами с опит в кулинарията, които с радост биха приготвили домашна храна по поръчка, за да отменят забързаните майки;
  • „Баба ще изпрати“ – приема регистрации на хора, които могат да изпратят част от своята продукция, отгледана лично от тях, както и плетива, различни майсторски услуги и всичко, създадено от златните ръце на баба и дядо.

Помислено е и за тези, които не откриват в каталога търсения от тях човек. Има секция „Мама търси баба“, в която публикуваме конкретните търсения на семейства в нужда.

            Сайтът е максимално опростен, за да бъде удобен за по-възрастните потребители. Не се изискват регистрации или такси за неговото използване. За участие и включване в Каталога е необходимо попълването на кратка регистрационна форма в секция „Включете се“, в която се въвеждат две имена, телефон за контакт, имейл (не е задължително), и текст, в който се посочва какво точно предлага участникът. Има опция и за изпращане на снимки. Всички обяви се въвеждат и коригират ръчно от администратор с цел намаляване шанса за злоупотреби и неправомерно използване на каузата. Организаторите са помислили и за онези, които не могат да боравят с технологични устройства и регистрации се приемат и на посочения телефон.

            Идеята на Rent-a-Баба е да свърже две страни, които се нуждаят едни от други. От една страна, това са родителите, които нямат на кого да разчитат за помощ при отглеждането на своите деца, нямат роднини и близки, а не искат да лишават децата си от онази специална топлота, която само баба и дядо могат да дадат. От друга страна, немалко пенсионери живеят в социална изолация, далеч от семействата си, а имат свободно време и обич, която да дадат с удоволствие на някое дете.

            В блога на Rent-a-Баба са публикувани съвети, които и кандидатите, и потребителите могат да вземат под внимание за максимална сигурност на своите отношения. Екипът на платформата не носи отговорност за договореностите между страните, но остава на разположение за всякакво съдействие при необходимост. Препоръчваме на потребителите да използват рейтинговата система за оценяване на участниците в каталога – по този начин и други потребители ще могат да се ориентират за качеството на конкретната услуга.

            Проектът тепърва ще се развива. Планирани са множество дейности, активности и събития, както и оптимизиране на самата платформа, което ще се случи след анализ на мненията и опита на потребителите. Още преди самия старт на проекта обществото показа високо одобрение на подобна идея. Само при предварителната регистрация в Rent-a-Баба се включиха изключителни личности – акушерка, директор на къща-музей, хора на изкуството, възрастни господа с позабравени занаяти, бивши педагози, дори университетски преподаватели. В Каталога вече участват хора с различни езици, таланти и богат житейски опит, които със сигурност имат какво да дадат на децата. Каузата на организаторите е да се направи възможна приемствеността между поколенията там, където тя е желана, но по една или друга причина е прекъсната. Екипът вярва, че с течение на времето много деца ще намерят своите баба и дядо, макар и не биологични, но това е проект с душа и като такъв ще излезе много отвъд традиционните разбирания. За Rent-a-Баба ще бъде удоволствие да преплете човешките съдби по начин, който да донесе щастие на всички участници.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари