БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Спортни травми

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Физическото натоварване е едно от най-препоръчваните неща за подобряване на физическото и психическото здраве. За съжаление, колкото повече увеличаваме времето, прекарано в спорт и движение, толкова по-голяма е вероятността да претърпим някаква физическа травма. В развитите страни като САЩ броят на спортните травми към днешна дата надвишава този на наранявания, получени по време на автомобилни катастрофи.

Спортните травми са истински ужас за хората, които искат да наблегнат на движението и физическото натоварване – изкълчване, болки в ставите, мускулни спазми, разтежения и дори разкъсвания на мускули и сухожилия. Около една трета от спортните травми се изразяват в леки до умерени разтягания или навяхвания на мускули и стави, които предизвикват слаби болки, подуване и затруднено движение. Дали при неправомерно натоварване, разтягане или привидно без видима причина, всеки от нас се е оплаквал от болки в ставите, мускулите и сухожилията. В повечето случаи обезболяващият крем, почивката и компресът са напълно достатъчни за възстановяване.

По статистически данни от болки в гърба страда около половината население на Земята в активна възраст. Болката в коляното е  следващата нaй-чecтo cpeщaнa, пocлeдвaнa oт бoлĸи в paмoтo и тaзoбeдpeнaтa cтaвa. Бoлĸaтa в cтaвитe мoжe дa зaceгнe вcяĸa чacт oт тялoтo, oт глeзeнитe и ĸpaĸaтa дo paмeнeтe и pъцeтe. C нaпpeдвaнeтo нa възpacттa бoлката в ставите става все по-често явление.

Когато обаче почти всяко движение причинява болка и това стане ежедневие, голяма част от хората прибягват до болкоуспокояващи медикаменти, които натоварват допълнително организма и имат редица странични ефекти.

Надеждното решение при спортни травми или болки в мускулите и ставите е Рефригеранс® АКТИВ . Балансираната формула на Рефригеранс® АКТИВ позволява да се отървем от неприятния дискомфорт и да облекчим болките в сухожилията, ставите и мускулите, както и при болезненост в кръста, при дископатии и други заболяваниа на опорно-ставния апарат. Рефригеранс крем е отлично средство за ползване като ежедневен масажен крем за облекчаване на болката при спортни и други травми.

Съветите на Рефригеранс® АКТИВ при спортни травми:

  • Най-добрият начин да не страдате от контузии е да сте по-предпазливи;
  • Не спирайте да се движите;
  • Хранете се балансирано;
  • Не подценявайте студеното време и се обличайте добре;
  • Починете си след травма адекватно (колкото е достатъчно);
  • Използвайте всякакви лекарства разумно.
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари