БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Как да изберем подходящ шампоан, балсам и маска?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Красивата коса е символ на женственост и сексапил, но само ако е добре поддържана! Как обаче става това, когато косата ни ежедневно е подложена на стрес – къдрене, изправяне, скубане, боядисване, слънцеизлагане? И как  да постигнем здрава и красиво изглеждаща коса у дома? С правилните продукти това е лесно! 

Колкото и да не ви се вярва, но през лятото силното слънце, морската вода и използването на продукти, съдържащи алкохол, водят до дехидратация на косата. Тъй като е трудно да избягваме тези фактори, трябва да полагаме по-специални грижи за косата през този сезон. Зимата ситуацията не е по-различна, тя също може да се отрази пагубно на косата. През студените месеци един от най-големите проблеми отново е изсушаването на косата.  Студовете, сухият въздух в отопляваните помещения както и климатиците са враг на косата ни – особено, ако често я боядисваме и третираме. Шапките допълнително допринасят за загубата на блясъка и здрав вид на косата. Целогодишно оказва се косата се нуждае от много грижи, за да е здрава и сияйна.

Като първа стъпка в правилната грижа за косата специалистите съветват да прегледате козметиката си – шампоан, балсам и маска за коса. Шампоанът и балсамът задължително трябва да съдържат овлажнители като протеини и пантенол. Те помагат при задържането на влагата в косъма.

В използваната козметика в добре да присъства и витамин Е – той съдейства за нормализирането на луковицата на косъма и регулирането на себума. Той притежава способността да активира клетките на скалпа. Защитава косата от негативните ефекти на ултравиолетовите лъчи и ускорява растежа на косъма. 

Когато избирате грижа за косата си, е добре да включите терапия с кератин. Той възстановява естествената структура на косата, ефективно се бори с цъфтящите краища, хидратира косата, придава блясък и улеснява разресването.

Друг фактор за увреждането на косата е когато я разресваме докато още е влажна. Понякога го правим, защото бързаме и нямаме време да я изчакаме да изсъхне. Редкият гребен е вашият най-добър приятел, когато косата ви е мокра. Четките трябва да запазите за напълно сухата си коса. В такъв случай се препоръчва разресването да става като сложим малко балсам или маска предварително, за да подпомогнем до-лесното разресване. 

Витамин А придава на косата лъскавина, здравина и блясък, като изгражда и нейната еластичност. Витамин D3 предотвратява накъсването и растежа. 

Една от най-популярните комбинации от витамини в грижата за здрава и гъста коса е събрана в новата серия шампоан, балсам и маска ViTrio Therapy. Серията (тривитаминол витамини А, Е, D-PANTHENOL+Кератин) има силно стимулиращо растежа действие, като почиства нежно косата и удължава фаза на растеж. Благодарение на уникалната комбимация от витамини косата Ви ще стане по-здрава, по-плътна и сияеща!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари