БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Христо Чучев: Красотата на женската фигура и подчертаването й е най-големия ми заряд като творец

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Христо Чучев е дизайнер на сватбени и официални дамски облекла. Ателието му в гр. Асеновград е посещавано от редица известни личности в България, а Диляна Попова е лице на последната му колекция. 

Как стигнахте до приза “Златна Игла”? Какво е усещането да сте един от топ дизайнерите на България?

Това е най-престижната награда за мода в България, която се раздава от 1995г. насам. Гордея се, че съм отличен с приза „Златна игла“ в категория „Булчинска мода“, тъй като това е признание за труда ми през годините. Предполагам, че достигнах с упоритост и смелост да налагам идеите си, качествена изработка и внимание към детайлите. 

Не се чувствам като топ дизайнер, но се радвам, че работата ми се харесва и е оценена. Доволните клиенти и техните препоръки осмислят многото часове, прекарани в ателието. 

Колко време отнема създаването на една колекция булчински рокли?

Времето за създаването на една колекция булчински рокли е относително и зависи от много фактори като реализация на идеята, сложност, подбор и поръчка на подходящи материали и други. За няколко часа мога да скицирам моделите, когато те вече са в главата ми. Разбира се,  процесът на изработка отнема не малко време, тъй като залагам на много ръчна работа в моите рокли. Но като цяло създаването на една сватбена колекция отнема няколко месеца. За мен е важно да предложа качествено изделие, а не за време да извадя нова колекция само и само да покажа нещо. Не правя компромиси в това отношение.

Всяка булка иска да бъде неотразима на своята сватба. Какво съветвате Вашите клиентки в избора на тоалет?

Сватбеният ден е от изключително значение за повечето булки и е напълно разбираемо. Всички се стремят да изглеждат максимално добре пред любимия, роднини и приятели. Най-напред изслушвам клиентките си какво точно искат и как си се представят. Не винаги желаният модел рокля е подходящ за фигурата на конкретната клиентка, за темата и програмата на сватбеното тържество. Съветвам ги да изберат рокля, в която да се чувстват комфортно, да сияят, да се харесват.

Помагам с насоки и препоръки, но не налагам вижданията си. В повечето случай клиентките ми се вслушват и остават много доволни от избора си. Получавам  страшно много имейли и съобщения от доволни булки, за което им благодаря. Обратната връзка е изключително ценна. 

Какви предизвикателства срещате в работата си? 

Ежедневните срещи с клиенти сами по себе си са предизвикателство. Разбирането на желанията на дамите и изпълнението на всяка индивидуална поръчка изисква правилен подход и внимание от двете страни, за да се получи желаният резултат. 

Предизвикателство е работата с нови материи и разучаването на навлизащите нови технологии, които ми дават свобода да разгръщам идеите си. Обичам да експериментирам с кройки и материи при направата на дамски тоалети. 

Всеки творец се нуждае от вдъхновение. От къде черпите Вашето?

Красотата на женската фигура и подчертаването й е най-големия ми заряд като творец. Вдъхновявам се също от природата, красиви места, пътувания, преживявания… Харесва ми да прекарвам време в планината, да спортувам, да пътувам и посещавам нови места. Всичко това ме зарежда положително и ме вдъхновява за следващия проект. 

Какви професионални цели сте си поставил за в бъдеще?

В професионален план се стремя към непрестанно усъвършенстване, следване на новостите при направата на дамски тоалети, работата с нови технологии и материи. Надявам се да продължавам да изненадвам с нови интересни модели като запазя почерка си, които ме отличава, да бъда разпознаваем в колекциите си. Излизането и утвърждаването на международния пазар е една от целите ми за в бъдеще – популяризирането на марката Hristo Chuchev Design извън границите на България. 

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари