БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Башар Рахал: Според мен, Пловдив е най-европейският град в България

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Башар Рахал е български актьор с трийсет годишен опит като актьор и продуцент с над осемдесет филмови заглавия в български и международни продукции, сред които „Стъклен дом”, „Дървото на живота” и “Завръщане”. Преподавал е актьорско майсторство в академията “Лий Страсбърг” в Лос Анджелис, а от 2012-та година води школа за театрално актьорско майсторство, намираща се в гр. София, Нов Театър НДК. 

_____________

Вярно ли е, че ранното детство предопределя дали един човек е подходящ за професията актьор?

Не мисля, че това със сигурност е така. В моя случай стана точно така, но смятам, че много актьори стават такива и в много по-късен етап. Харисън Форд става актьор на 40г.  

На какво Ви научиха учениците в школата?  

На търпение. Наистина ми дават понякога много точна обратна връзка, но смисълът в тези взаимотношения е безкористно да предавам знанията си, а в замяна получавам една страхотна позитивна енергия. Няма по-голямо удоволствие от това да видиш твой студент да тръгне в мечтаната му посока на развитие и да се радваш за него. 

Какви са впечатленията Ви от гр. Пловдив, където работихте лятото по филма “Завръщане 2”?

Според мен, Пловдив е най-европейският град в България. Там се чувствам уютно, спокойно и мисля, че хората са много добри. Умеят да живеят хора от различни религии и националност в пълна хармония. За мен са пример на общуване. 

Какво могат да очакват зрителите от втората част на филма “Завръщане” и за кога е планирана премиерата му? 

Премиерата на „Завръщане 2“ е планирана за 14-ти февруари 2022г. Ние с Ники Илиев наистина мечтаем за един смислен, лек, усмихнат, ненатоварващ и най-вече забавен филм. В „Завръщане 2 “ имаме много нови герои, нови ситуации и най-вече позитивно настроение. 

Върху какви проекти работите в момента и какво можем да очакваме от Башар Рахал през 2022? 

В момента свършихме снимките на сериал за БНТ озаглавен „Аз и моите жени“ . Това е една противоречива история за един мъж, разкъсан между 2 жени. Сериалът е в 6 серии и се очаква да излезе на пролет. Играя лекар, най-добрия приятел на Димитър Живков, който е главният актьор в сериала.  Освен това с Ники Илиев работим по сценария на нов филм с друга насока – история, базирана на наш известен параолимпиец и достойно момче Михаил Христов. Искаме да направим вдъхновяващ филм, точно така, както ми подейства той (Михаил), когато се запознах с него преди години.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари