БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Създаване на рутина за грижа за кожата през лятото

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

С настъпването на новия сезон е време да смените и начина, по който се грижите за кожата ви. Истината е, че с лека промяна може да постигнете добри резултати за кратко време. В днешната статия на вашето внимание ще представим как може да създадете ефективна рутина за кожата ви с правилните продукти.

Техники и рутина в грижата за кожата

Препоръчваме ви да започнете с опознаване на кожата ви, за да може да прецените, от какво точно има нужда тя. Залагайте на лесни техники, с които винаги да премахвате замърсяването по кожата ви, както и да нанасяте хидратант. 

За да може да правите една рутина всеки ден, тя трябва да е достатъчно лесна и да не отнема твърде много време. До 15 минути са напълно достатъчни всяка сутрин, за да може да се погрижите за кожата ви и да извършите другите си  хигиенни навици. 

Когато създавате сутрешната ви рутина, е добре да обърнете внимание на слънцезащитните продукти за лице. Те са от огромно значение за начина, по който изглежда кожата ви и как ще се запази тя с годините.

Почистване на лице, кремове и хидратация

Независимо дали сте харесали няколко продукта и ги използвате често, е добре да се насочите и към специални, които са пригодени за летните условия. Кожата се поти повече, замърсява се, защото прекарвате повече време навън и може да стане прекалено суха, ако не се грижите правилно за нея. 

Винаги използвайте добра хидратация, с която кожата да може да се освежи и подхрани. Не забравяйте и консумацията на повече течности. 

Използването на слънцезащита за тяло също е много важна. Често, особено дамите, забравят, че освен лицето, тялото също може да изгори и да нанесете щети върху тези зони.

Почистването на лицето трябва да бъде част от вашата рутина, както сутрин, така и вечер. Това е изключително важно, за да може да премахнете всички замърсявания и денят ви да започне с чиста и свежа кожа. Доверявайте се само на проверени доставчици за вашата козметика. 

Трикове за красива кожа  

Знаем, че най-вероятно нямате много време, в което да може да направите хиляди стъпки за красива кожа. Затова е добре да използвате няколко трика, с които няма да сгрешите. 

На първо място се опитвайте да изберете продукт, който да почиства добре вашия тип кожа. Нанасяйте го с чисто памучно тампонче и втривайте добре в кожата си. Ако изпитвате нужда, нанесете серум, но може и директно да преминете към продукт с фактор. 

Препоръчваме ви да пробвате и слънцезащитна козметика за деца, която освен върху най-малките членове на семейството ви, може да използвате и за вас. Обикновено тя е с висок фактор, който ще ви предпази от вредните слънчеви лъчи.

За още по-красива и еластична кожа, без бръчки, използвайте масажни техники, които прилагайте за около минута, две. Единственото, което трябва да знаете, е да не опъвате твърде много кожата, както и винаги да я масажирате в посока към скалпа.

Избирайки правилната козметика, ще успеете да създадете и ефективна рутина, която скоро ще даде очакваните резултати. Доверявайте се само на проверените доставчици, какви са АПТЕКИ 36.6, където ви очакват множество продукти, съобразени с бюджета ви.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари