БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

С бебе на плажа – всичко, което трябва да знаете

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Ако бебето Ви е още много малко, е трудно да прецените  дали е добра идея да го заведете на плажа, особено защото на тази възраст кожата на бебетата е изключително деликатна. Това може би плаши младите родители, но повярвайте – по-лесно е , отколкото може би си мислите и има няколко неща, които могат да ви помогнат да направите вашето преживяване по-приятно за цялото семейство.

Какви слънцезащитни продукти за бебето трябва да използвате?


Дори и да не е слънчево, нежната кожа на вашето бебе може да изгори, така че е жизненоважно да я защитите. Ако бебето ви е по-малко от шест месеца, дръжте го на сянка. Ако имате по-голямо бебе или малко дете, пазете го от слънцето между 11 и 15 ч., когато е най-горещата част от деня.

Облечете бебето  в памучни дрехи, които покриват краката и ръцете. Бански костюм с UV защита също е  добър вариант. Шапката с широка периферия е задължителна – по този начин ще предпазите нежната кожа на лицето от слънцето.

Преди да излезете на слънце, нанесете слънцезащитен крем плътно върху всяка област от кожата на бебето, която не е покрита с дрехи или шапка, включително ръцете и краката. Може да Ви е по-лесно да приложите крема, преди да облечете детето си сутрин. По този начин можете да сте сигурни, че не сте пропуснали нито една част.

Използвайте слънцезащитен крем, специално създаден за бебета и деца, със слънцезащитен фактор (SPF) от най-малко 30 – препоръчително е да използвате специализирани слънцезащитни кремове специално предназначени за деликатната бебешка кожа. Уверете се, че слънцезащитният крем е широкоспектърен – това означава, че предлага UVA и UVB защита.

Прилагайте крема отново поне на всеки два часа и след като бебето ви е играло във вода, дори слънцезащитният крем да е водоустойчив.

Какво да носите на плажа?


• Кърпи. Вземете няколко, тъй като кърпите се овлажняват много бързо.
• Бебешка палатка или чадър. Имате нужда от сянка на плажа, независимо дали слънцето грее  или не.
• Специална постелка за пикник. Те не само са полезни за седене, но могат да помогнат и за предпазване на бебетата и малки деца от пясъка. Много бебета не харесват допира с пясъка и се разстройват всеки път, когато това се случи.
• Хладилна чанта с вода и храна.
• Слънцезащитни кремове
• Комплект за първа помощ.
• Пояс, специално пригоден за бебе
• Играчки за плаж, съобразени с възрастта на вашето бебе

С какво трябва да е облечено бебето?

Бебетата се нуждаят от защита от слънцето по всяко време. Бебета на шест месеца или по-малко трябва да се пазят от пряко слънце, било то в количката, под чадъра или под специална палатка. Не забравяйте, че на сянка може да бъде няколко градуса по-хладно.

Ако  бебето Ви вече се движи независимо, е малко по-трудно да го  задържите на сянка. Освен  слънцезащитния крем, изберете топ с дълги ръкави от лека материя, за да осигурите допълнителен слой защита от слънцето. Друга възможност е да вземете бански костюм с  UV защита. Не забравяйте шапката.

Плажните обувки са изключително полезни за Вашето дете, особено ако вече пристъпва самостоятелно. Те ще предпазят стъпалата му от топлината на пясъка, както и от всякакви остри камъчета и предмети. Много деца не харесват пясъка и плажните обувки осигуряват по-добра защита в този случай.

Имайте предвид, че бебетата могат да получат слънчево изгаряне дори във водата. Бъдете внимателни!

Как може да предпазите бебето на плажа?

Когато пристигнете на плажа, изберете чисто място, не твърде близо до водата. Носете достатъчно кърпи и постелки, за да може бебето да лежи или спи удобно.

Ако имате палатка за слънце, се уверете, че температурата не е прекалено висока вътре.

Опитайте се да спрете бебето да слага камъчета, черупки от миди или пясък в устата си.

Може ли да влизате с бебето във водата?

Леките вълни могат да бъдат наистина вълнуващи за Вашето бебе. Дръжте го здраво, когато сте в морето. Стойте на плитко, където можете да седнете и да държите бебето безопасно.  Ако бебето е  достатъчно голямо, може да използвате пояс, специално пригоден за сядане.

Опитайте се да не стоите във водата прекалено дълго, тъй като бебето Ви може да настине много бързо. Ако започне да трепери, е време да излезете от водата и да го подсушите добре.

Как мога да нахраните бебето си на плажа?

Ако кърмите, това е лесно да се направи на плажа. Просто намерете закътано място, където няма вятър и пясък, който да пречи на вас и бебето.

Ако бебето се храни  с формула и предпочита топло мляко, носете прясно преварена вода в термос, който ще я поддържа затоплена няколко часа. Така може лесно да приготвите формулата.  Носете достатъчно количество вода, кърма, формула или мляко.

Ако бебето е по-голямо и в зависимост от вкусовете му, добри варианти за храна, която до носите на плажа са:

• солети
• банани
• варени морковени пръчици
• сирене
• паста
• оризови бисквити
• стафиди

Какво да съдържа аптечката ви за плаж?

Медикаменти за понижаване на температурата.

Пробиотици и медикаменти против диария, повръщане и стомашно неразположение.

Лепенки, бинт, дезинфекциращи средства като спирт и кислородна вода

Спрей срещу ухапване от комари

Мокри кърпички

Антисептичен гел за дезинфекция

И още няколко полезни неща, които да носите с вас на плажа:

Памперси за плуване

Те са по-абсорбиращи от обикновените памперси. Освен това памперсите за плуване могат да се справят с екстремната влажност поради водоустойчивите си слоеве.

Бебешка пудра

Бебешката пудра е вълшебната съставка, която отделя пясъка от кожата. Също така намалява обрива от памперсите за плуване.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари