БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Катя Кинова: Предизвикателството брекети за здрава и красива усмивка, има професионално решение!

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Д-р Катя Кинова

Стил Дент Клиник, гр. Русе

Д-р Катя Кинова е лекар по дентална медицина с над 20 години опит. Към момента има практика в гр. Русе и представлява „Стил Дент Клиник“. Д-р Кинова развива своите умения в областите ортодонтия, естетична дентална медицина, протетика, имплантология и детска дентална медицина. Притежава отлична диплома към Факултет по дентална медицина на Медицински Университет – гр. София, както и редица следдипломни квалификации, изкарани в страната и чужбина.

_______________

Най-забележителният аксесоар е ВАШАТА УСМИВКА и брекетите ще помогнат да я имате. Фиксираната техника, брекетите, се поставят с цел да коригираме неправилно разположените зъби и аномалии в междучелюстните съотношения.

Когато зъбите са криви, се почистват по-трудно и задържат остатъци от храна.

В резултат на това се влошава пародонталното състояние в устната кухина, образуват се повече кариеси на зъбите и цветът им се променя.

Крайната цел на ортодонтското лечение е естетическа и функционална оптимизация. Основната предпоставка за постигане на желания резултат от ортодонтското лечение, а именно чисти, здрави и добре подредени зъби, е поддържането на добра орална хигиена по време на лечението.

Поддържането на зъбите с брекети изисква търпение и постоянство.

По време на ортодонтско лечение, пациентът задържа повече хранителни остатъци и образува повече плака – онзи лепкав, безцветен биофилм, който се натрупва върху зъбите и около брекетите. Той често води до развитие на кариес, възпаление на венците с подуване, лош дъх и постоянно оцветяване на зъбите. В началото на лечението си много хора срещат предизвикателства с поддържането на добра хигиена. В този момент обаче два са ключовите фактори, на които да обърнем внимание. Първо, мотивация от лекуващия дентален специалист и второ, старание от страна на пациента.

Всекидневната орална хигиена при хора с брекети включва следните стъпки.

Задължително миене на зъбите сутрин и вечер и по възможност след големите хранения.

Най-малко 3 мин. продължителност на четкане, като основното почистване е добре да се прави с ортодонтска дентална четка със специална V-образна форма за ефективно почистване на зъбите, брекетите, под и над брекетното пространство. Движенията на четката трябва да бъдат във всички възможни посоки, а четката да се държи под ъгъл oт 45˚ спрямо зъбната повърхност. Може да се използва и ултразвукова четка. Тя е истинско спасение за пациентите с брекети, тъй като улеснява почистването поради хилядите трептения, които успешно отстраняват зъбната плака.

Използвайте и интердентална четка за плаката и хранителните остатъци в труднодостъпните пространства между зъбите, брекетите и ортодонтската дъга. Тези малки четчици достигат места, които ръчната и електрическа четка не могат, и така спомагат за предотвратяване на заболяване на венците и образуване на кариес.

Ортодонтските и интерденталните четки трябва да се сменят всеки месец или след като намалее ефективността им.

Kаква паста за зъби да използваме, докато носим брекети?

Добре е пастата за зъби да е специално разработена за ежедневна хигиена и да подпомага цялостната грижа за уста, зъби и венци по време на лечение с брекети. С флуорид за максимална протекция на зъбите – да заздравява емайла, да предотвратява появата на кариеси и лош дъх. В същото време да поддържа венците здрави и да намалява натрупването на плака. Хубави са продуктите, съдържащи алое вера и алантоин, които поддържат венците здрави и предпазват лигавицата.

Ефектът от четкане се увеличава, ако използваме и ортодонтска вода за уста, тъй като тя може да достигне до всички критични зони в устата.

В случай на нараняване и възпаляване на лигавицата от носенето на брекети не пропускайте и специалния ортодонтски восък.

Какво е красивата усмивка без здрави зъби и венци?

Правилното почистване на зъбите и венците по време на ортодонтското лечение ни гарантира перфектен краен резултат. Хигиенните продукти за пациентите с ортодонтско лечение са революция за тяхната цялостна грижа и защита. Златното правило за красива и здрава усмивка е комбинация от индивидуалния подход на ортодонта към пациента, изграждане на навици за безупречна орална хигиена и употреба на продукти с бърз ефект и мощна формула.

Здравата и красива усмивка е винаги на мода!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари