БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Подобряване на кръвообращението и здравето на нервната система

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 3,00 oт 5)
Loading...

И традиционната, и алтернативната медицина са на мнение, че правилното кръвообращение и спокойна нервна система са ключови фактори за здравето и благосъстоянието. Има редица начини за тяхното подобрение, включително прием на хранителни добавки, спазване на здравословна диета и водене на балансиран начин на живот. Някои от добре известните витамини, минерали и добавки, които помагат за подобряване на кръвообращението и нервната система са:

Витамин Е. Можете лесно да включите този витамин в диетата си, като приготвяте храни, използвайки масла от пшенични зародиши, лешниково масло, слънчогледово масло и други масла от ядки.

Витамини B-комплекс.  Витамините от група B играят важна роля при подпомагане на метаболизма при процеса на превръщането на храната в енергия. Ще намерите добавки с витамин B в повечето хранителни и дрогерийни магазини, както и в аптеките. Листните зелени зеленчуци като спанак и къдраво зеле са също чудесни източници на тези витамини.

Желязо. Този минерал се предлага под формата на добавка, което улеснява приемането на препоръчителното количество. Възможно е да получите достатъчно желязо и чрез диетата си, като ядете много червени меса и листни зелени зеленчуци.

Корен от Фо-Ти. Със своите имуностимулиращи и антиоксидантни свойства, тази добавка подобрява кръвообращението, функцията на черния дроб и бъбреците. Влияе благоприятно на нервната система, както и поддържа здравето на кожата и косата.

Ентан. Тази добавка подобрява притока на кръв към крайниците и мозъка. Укрепва колагена, еластина и стените на кръвоносните съдове. Има противовъзпалително действие. Ускорява циркулацията на периферната кръв и лимфата, подобрява паметта и концентрацията.

Подобряване на кръвообращението и здравето на нервната система по естествен начин

В допълнение към приемането на хранителни добавки за регулиране на кръвообращението и нервната система, водете здравословен и балансиран начин на живот.

Редовни упражнения. Те са сред най-добрите методи за добро кръвообращение. Тъй като сърцето е в центъра на кръвния поток на тялото, важно е да имате здраво сърце, ако се стремите към оптимална циркулация навсякъде в тялото си. Упражненията са и прекрасно средство за поддържане на тонуса и енергията през целия ден.

Намалете стреса. Когато пациентът страда от лошо кръвообращение, лекарите често  питат за нивата на стрес. Това е така, защото когато тялото изпитва стрес, кръвоносните съдове се свиват. Да се ​​научите да управлявате стреса си, е чудесен начин да подобрите кръвообращението си и да поддържате нерванат система в добра състояние.

Масаж. Масажът не само може да помогне при управлението на стреса, но също така спомага за подобряване на лимфната и сърдечно-съдовата система.

Прием на течности.  Кръвта има много високо водно съдържание. Поддържането на тялото ви добре хидратирано е лесен начин за поддържане или подобряване на кръвообращението.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари