БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

10 йога пози, които ще преобразят тялото и живота ви

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 2,00 oт 5)
Loading...

Йогата е най-енергизиращото и трансформиращо преживяване. След като я превърнете в ежедневен навик, ще забележите разнообразие от промени в тялото, ума и живота си като цяло. Проучванията показват, че увеличаването на гъвкавостта може да елиминира различни болки в тялото. Редовното разтягане и упражнения също така облекчават стреса и напрежението.

4 ползи от практикуването на йога

Психическа яснота

Когато умът ни е зает с негативни мисли, не можем да мислим ясно. Начинът, по който мислим, може да бъде така разрушителен, че способността ни да функционираме и работим ефективно значително намалява. Йога създава тишина в ума, която след това води до спокойствие и щастие. Двайсет минути йога рутина на ден ви помага да се съсредоточите върху диафрагмалното дишане, премахва тревожността и депресията.


Повишено настроение

Нашето настроение отразява емоционалното ни здраве. Йога е чудесен начин да се погрижим за емоционалното ни здраве. Ежедневният режим на йога ще ви накара да се почувствате спокойни, уравновесени и в синхрон със себе си.

Подобрява съня ви

Правенето на йога всеки ден ще подобри съня ви и ще помогне за регулиране на мозъчната ви дейност. Йогата е прекрасна форма на медитация, която помага за по-лесно заспиване и пълноценен сън.

Прави ви издръжливи

Йога  подпомага физическата издръжливост през целия ден, позволява да се съсредоточите, да бъдете жизнени и позитивни.

10 йога пози, които ще трансформират тялото ви, ще стимулират гъвкавостта и ще намалят нивата на стрес


1. Поза Котешки гръб

Позата Котешки гръб е перфектна за възстановяване на енергията в тялото  и влияе пряко върху гръбначния мозък. Първо, поставете коленете и ръцете си на земята, като се уверите, че раменете ви се изравняват с китките, а коленете – с бедрата. Вдишайте, докато повдигате главата и таза си. Издишайте, докато бавно спускате главата си надолу, извийте гръбнака. Вдишайте.

2. Планк

Позата Планк е чудесна за здравина. Легнете на постелката и натиснете ръцете си върху нея. Уверете се, че ръцете ви са под раменете, а пръстите на краката ви докосват постелката. Повдигнете цялото си тяло от земята  сякаш правите лицеви опори. Балансирайте ръцете си. Тялото ви трябва да изглежда като дъска. Задръжте тази поза за тридесет секунди.

3. Поза Гръбначно завъртане

Седнете на постелката си. Свийте дясното коляно и поставете десния крак до лявото външно бедро, докосвайки пода. Завъртете торса си надясно и поставете дясната си ръка на пода зад опашната кост. Повторете с противоположната страна. Тази поза ще облекчи болките в гръбнака.

4. Поза Куче, гледащо надолу

Тази поза е като да направите триъгълник с тялото си, земята е основата на този триъгълник. Подравнете ръцете си с раменете. Това разтягане е чудесно за гръбначния стълб и ще облекчи напрежението в раменните мускули.

5. Поза Воин 1

Направете ъгъл от деветдесет градуса с дясното коляно. Изпънете левия крак назад зад себе си и протегнете ръце към тавана. Това упражнение насърчава издръжливостта и тонизира долната част на тялото.

6. Поза Какавида

Седнете на пода и разположете краката си, сякаш са крила на пеперуда. Краката ви трябва да се допират един до друг, коленете ви  трябва да бъдат огънати. Бавно се наведете напред, доколкото можете, и задръжте позата.

7. Поза Воин 2

Застанете прави и разделете краката си на разстояние около един метър, свийте коляното си на 90 градуса. Изпънете ръце, образувайки буква Т с горната част на тялото. Тази поза адресира баланса и гъвкавостта.

8. Поза Богиня

Легнете на пода и съберете краката си, огъвайки и двете колена, оформяйки широка пеперудена форма с краката си. По-лесно ще ви бъде с  възглавница под коленете и долната част на гърба за допълнителна опора.
След като легнете в това положение, опрете ръцете си до бедрата. Тази поза ще подобри гъвкавостта ви.

9. Поза Лъндж

Тази поза е подобна на поза Воин 2. Вместо да образувате буква Т с горната част на тялото, протегнете двете си ръце нагоре и над главата си към тавана. Единият крак трябва да е сгънат в коляното, а другият трябва да бъде изпънат назад. Тази поза разтяга гърба, както вътрешната и външната част на бедрата.

10. Поза Мост

Тази поза ще разтегне гръбнака и бедрата ви и ще адресира силата и баланса ви. Легнете на пода или на постелка по гръб и огънете и двете колена. Дръжте ръцете си отстрани и ги притиснете в постелката, докато повдигате бедрата нагоре, създавайки лека диагонална линия с торса, корема и горната част на бедрата. Дръжте раменете си ниско.



Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари