БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Омрон Академия България: Небулайзерна терапия

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (3 вота, средно: 3,67 oт 5)
Loading...

Инхалаторният път на доставка на медикамента в белите дробове се счита за най-оптималния за постигане на бърз лечебен ефект и оптимален контрол на болните с обструктивни белодробни болести, защото се постигат високи концентрации в мястото на патологичния процес при минимум странични ефекти. 

Най-честите въпроси за инхалаторите от марка номер едно в продажба на инхалатори – Омрон.

Каква е разликата между меш и компресорен небулайзер?

Всички небулайзери са устройства, които превръщат течното лекарство в аерозолни капчици, които могат лесно да се вдишват през мундщук или маска. Разликата е в техниката, която се използва за превръщане на лекарството в аерозолни капчици. Компресорният небулайзер използва сгъстен въздух за създаване на аерозол. Мрежестият (Меш) небулайзер използва вибриращ елемент, осцилиращ с висока честота, за да прокара лекарството през фини дупки в мрежата, генерирайки аерозолни капчици. Тази техника позволява на пулверизатора да бъде много компактен и безшумен. Това ги прави лесни за използване в движение, когато и където имате нужда.

Какъв вид лекарство може да се използва с небулайзер?

Повечето лекарства за лечение на респираторни заболявания на горните, средните и долните дихателни пътища се предлагат в течна форма и следователно могат да се използват с пулверизатор. Небулайзерите също така позволяват смесване на различни лекарства в чашката на небулайзера, така че да могат да се вдишват едновременно за по-голямо удобство.

Кои части на пулверизатора трябва да почиствам и колко често?

В зависимост от вида си небулайзерът може да съдържа няколко части:

• Основното устройство или компресор;

• Комплектът чашка с разпрашител, в който се добавя лекарството;

• Въздуховод, която свързва основното устройство с комплекта чашка с разпрашител;

• Мрежеста капачка;

• Накрайник за вдишване на лекарството през устата – мундщук;

• Нос за вдишване на лекарството през носа;

• Маска;

• Въздушен филтър.

Винаги се обръщайте към инструкциите за почистване, включени в ръководството за употреба на небулайзера.

Препоръчва се да почиствате комплекта за пулверизиране, накрайника за уста, накрайника за носа и маската след всяка употреба. Могат да се мият с топла вода и мек препарат. След това трябва да ги изплакнете обилно с чиста гореща чешмяна вода и да ги оставите да изсъхнат на чисто място.

Дезинфекцията трябва да се извършва веднъж седмично. Това може да стане чрез варене на тези части за около 10 минути с изключение на PVC части (някои маски и тръби), които могат да се втвърдят и деформират, когато това се направи. Като алтернатива използвайте наличен в търговската мрежа дезинфектант. Изплаквайте обилно с чиста вода след дезинфекция; следвайте инструкциите, дадени от доставчика на дезинфектанта.

Корпусът на основното устройство и тръбата не изискват обстойно почистване, но разбира се могат да се почистват с мека кърпа с вода и мек почистващ препарат. Избършете корпуса и незабавно подсушете с мека чиста кърпа.

Въздушният филтър не трябва да се мие. В случай, че се намокри, трябва да се смени, за да се избегнат запушвания.

По-конкретно, за мрежест пулверизатор: мрежестата капачка трябва да се почиства след всяка употреба:

• Напълнете контейнера с лекарства с вода и пулверизирайте водата. За да предотвратите изсъхването и прилепването на лекарството към мрежата след употреба, пулверизирайте водата за 1 до 2 минути.

• След това измийте мрежестата капачка в мек (неутрален) препарат и изплакнете с чиста вода. Оставете да изсъхне на чисто място.

От коя възраст може да се използва пулверизатор?

Инхалаторите са подходящи за употреба от бебета и деца. Небулайзерите на Омрон са разработени съвместно с пулмулози за най-бързи резултати при респираторните заболявания и ефективна депозиция на лекарствени веществата в белия дроб. Бързите компресори на небулайзерите ОМРОН допринасят за максимално съкращаване на периода за провеждане на инхалация – 0.35 мл/минута и е фективно разпрашаване на всички лекарствени форми за инхалиране.

По-добър от всякога. Про. С28 Pro. Еволюция на най-обичания C28. 

OMRON C28Pro е небулайзер с усъвършенствана клапанна технология – предоставя ви лечението, което вашият лекар е предвидил. Технологията Advanced Valve Technology е разработена от OMRON, за да увеличи максимално потока от лекарства по време на вдишване и гарантира, че няма да губите лекарства, докато издишвате. Подходящ за употреба с редица лекарства, небулайзерът може да се използва за лечение на хронични състояния като астма, ХОББ, бронхит, бронхиолит или може да се използва с физиологичен разтвор за облекчаване и лечение на кашлица и настинка. 

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари