БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Иван Марков: Немската овчарка – верен спътник за цял живот.

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Иван Марков

Д-р Иван Марков е с над 20 години опит като ветеринар.

Можете да се свържете с него на тел. 0882022695.

_______

Всеки, който обича кучета и има увереността да обучава куче последователно, но по начин, който е удобен за кучето, ще намери лоялен спътник и надежден партньор в лицето на немската овчарка – и това за целия живот на кучето. То е любимец, който е идеално подходящ за съжителство с хора. За мнозина немските овчарки са най-добрите приятели на човека и следователно, разбира се, неразделна част от ежедневието. Тези кучета са партньори в игрите като членове на семейството и са жива медицина за по-възрастните и самотни хора. За активните хора, които обичат да са на открито или да спортуват, немските овчарки са идеалният избор. Възпитанието и обучението са важни, така че вашият четирикрак приятел да стане ваш верен другар и семейно куче. Като семейно куче, то е част от ежедневието, и като всички кученца, те са особено „сладки“ и осигуряват много забавни моменти в семейството. Малкото кученце обаче израства бързо. На шест месеца кучето има ниво на развитие на десетгодишено дете, а едногодишно животно съответства на приблизително 20-годишен и 13-годишно куче съответства на 70-годишен човек. Немското овчарско куче има специална харизма във всяка фаза от живота си. Дори възрастно, то ще достави на хората си много радост.

По природа е много активно, с висока готовност за учене и адаптивност. Собствениците му трябва не само да се радват на дълги разходки, но и да се стремят към подходящо за вида занимание с кучето си или в най-добрия случай – обучение. Голямото предимство на немското овчарско куче е неговата универсалност – то иска да бъде предизвикано и насърчавано. Следователно възможностите за съвместни дейности с немската овчарка са големи. Обича дългите разходки на открито и също така е идеален партньор за велосипедни обиколки. За хората, които поддържат форма чрез джогинг или ходене, немското овчарско куче също е перфектен партньор – а също и отличен защитник. Овчарките са силни и здрави натури, за които физическата годност е важна. Така че, ако търсите спортно, издръжливо, многостранно и енергично семейно куче и можете да намерите достатъчно време за възпитание, обучение и фитнес на вашия четирикрак приятел, спрете се на немска овчарка.

Размер на тялото: женски 55-60см и мъжки 60-65см;

Тегло: женски 22-32кг и мъжки 30-40кг;

Цвят на козината: черено-жълтокафяво-сиво.

С пари може да се купи отлично и красиво куче, но не може да се купи въртенето на опашката му! – Джош Билингс (Хенри Уилър Шоу)

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари