БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Немската овчарка – верен спътник за цял живот

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Д-р Иван Марков е с над 20 години опит като ветеринар. Можете да се свържете с него на тел. 0882022695

Всеки, който обича кучета и има увереността да обучава куче последователно, но по начин, който е удобен за кучето, ще намери лоялен спътник и надежден партньор в немската овчарка – и това за целия живот на кучето. То е любимец, който е идеално подходящ за съжителство с хората. За мнозина немските овчарки са най-добрите приятели на човека и следователно, неразделна част от ежедневието. Тези кучета са съучастници в играта, членове на семейството и жива медицина, особено за по-възрастни и самотни хора. За активните хора, които обичат да са на открито или да спортуват, немските овчарки са идеалният избор. Възпитанието и обучението са важни, така че вашият четирикрак приятел да стане ваш верен другар и семейно куче. Като семейно куче, то е част от ежедневието, и като всички кученца, те са особено „сладки“ и осигуряват много забавни моменти в семейството. Малкото кученце обаче израства бързо. На шест месеца кучето има ниво на развитие на десетгодишено дете, едногодишно животно съответства на приблизително 20-годишен и 13-годишно куче съответства на 70-годишен човек. Немското овчарско куче има специална харизма във всяка фаза от живота си. Дори възрастно, то ще достави на хората си много радост.

По природа е много активно, с висока готовност за учене и адаптивност. Собствениците му трябва не само да се радват на дълги разходки, но и да се стремят към подходящо за вида занимание с кучето си или в най-добрия случай обучение. Голямото предимство на немското овчарско куче е неговата универсалност – то иска да бъде предизвикано и насърчавано. Следователно възможностите за съвместни дейности с немската овчарка са големи. Обича дългите разходки на открито и също така е идеален партньор за велосипедни обиколки. За хората, които поддържат форма чрез джогинг или ходене, немското овчарско куче също е перфектен партньор за обучение – а също и отличен защитник. Овчарките са силни и здрави натури, за които физическата годност е важна. Така че, ако търсите спортно, издръжливо, многостранно и енергично семейно куче и можете да намерите достатъчно време за възпитание, обучение и фитнес на вашия четирикрак приятел, спрете се на немска овчарка.

Външен вид немска овчарка

Размер на тялото: женски 55-60 см и мъжки 60-65 см

Тегло: женски 22-32 кг и мъжки 30-40 кг

Цвят на козината: черено – жълтокафяво – сиво. С пари може да се купи отлично и красиво куче , но не може да се купи въртенето на опашката му! – Джош Билингс (Хенри Уилър Шоу)

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари