БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Милена Цветкова: Здравни ползи от масажите

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Милена Цветкова е масажист и терапевт. Успява да свали 25кг. чрез масажни техники. Основател и собственик на холистичен център LadyBoss в град София. Можете да прочетете повече онлайн на ladyboss.bg


Запознато ли е българското население с масажите и колко полезни са те?

За съжаление – не. Масажът все още се възприема като лукс за хората. Най-често стигат до масажистите в краен случай – когато краката са много подути и нищо не помага, когато болката е силна и лекарствата не успяват да намалят болките и дискомфорта. Малко хора обаче знаят, че масажът е превенция да не се разболяваме – той повишава имунитета, раздвижва кръвта и лимфата. Много от болестите и проблемите идват от лимфата, когато не я чистим, тя задържа мръсотията и така стартират повечето здравословни проблеми. Лимфата има защитна функция. Тя отмива от тъканите вредните вещества и токсини, образувани при метаболизма и проникнали в организма, причинители на инфекции. Масажът е една от най-приятните и полезни козметични процедури, които можете да си подарите. Той е познат като древна практика за отпускане на тялото и ума. Най-ранните доказателства за съществуването му могат да се открият в Древен Египет, който ни е завещал рисунка на повече от 4000 години, представяща любимата на мнозина процедура. Оттогава насам масажът се е разпространил по целия свят, като техниките и способите за прилагането му са се видоизменили според културните различия на народите, които го практикуват.

Масажът има множество ползи. Те са както очаквани, така и изненадващи.

Защо масажите не са толкова разпространени при нас? Каква е причината хората да не посещават масажисти?

Българите нямат култура за масаж. Те са научени да посещават доктор, който да им предпише лекарства, те да ги закупят и да разрешат временно проблемите си. Все още не осъзнават, че масажът е едно невероятно преживяване – правят ти масаж, отпускаш цялото си тяло, успокояваш се и паралелно с това ти помага да разрешиш свой здравословен проблем.

Как дойде идеята за създаване на ваш холистичен център?

Работейки в едни от най-популярните СПА центрове, установих, че там не е моето място. След случка, по време на която останах без думи, ни събраха на оперативка целия екип и ни попитаха колко крема за лице сме успяли да продадем за месеца. Бях шокирана от това, което чувах. Никога не съм предполагала, че има хора и то в нашата сфера, които гледат на хората, които идват като касичка, а не като пациент с проблеми. Тогава разбрах, че на мястото, в което работех не искат да помогнат на хората с проблеми, а да вземат възможно най-много финансово от тях. Това бе момента, в който реших да напусна това място и да създам мое, в което да помагаме на хората, да разрешаваме техните проблеми, а не парите да са на всяка цена.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари