БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Мария Петрова: Пазя духа си млад

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 3,00 oт 5)
Loading...

АПТЕКИ 36.6 подкрепиха VI-и Международен Турнир по Художествена Гимнастика „Тракия къп“ и приз „Мария Петрова“, които се проведоха на 7-9 юни 2019г. в град Пловдив. Самата Мария Петрова присъства на мероприятието и даде интервю за читателите на списание АПТЕКИ 36.6. Ето какво сподели с нас трикратната световна и трикратна европейска шампионка по художествена гимнастика.

1. Кой момент от Турнира беше най-запомнящ се за Вас?

Имаше няколко моменти…..тогава, когато излязаха да бъдат наградени най-малките гимнастички, само на 5г. Горди, усмихнати, красиви. Друг момент бе, по време на откриването, когато цялата публика аплодираше възторжено танца на ансабъл „Тракия“. За мен бе удоволствие да ги гледам и чест, както всяка година, да работим заедно с тях. Щастлива съм също, че Приза „Мария Петрова“ при жените бе заслужен от българка, а именно представителката на СК „Чар“ Варна Йоана Николова. 

2. Какви качества и умения развива художествената гимнастика в младите момичета?

Принадлежност към едно общество, група. Съпричастност, дисциплина, целеустременост, преодоляване на себе си и съответно трудности. Усет за красота и финес.

3. На какво Ви научи художествената гимнастика Вас самата?

Научи ме да бъда по-силна, да не се отказвам пред трудностите. Да работя и приемам  различни хора. Да бъда търпелива и постоянна. Да се стремя към красивото във всичките му аспекти – външен облик, отношения с хората, начин на изразяване и т.н. Не на последно място да умея да заповядам на себе си.  

4. Как виждате българската художествена гимнастика след 5 години?

Мисля, че в България художествената гимнастика винаги ще я има и тя виаги ще бъде един от най-добрите и популярни, женски спортове. Надявам се възходящата вълна, която е в момента да продължи в посока нагоре. Имаме много отговорни, амбициозни и знаещи треньори. Уверена, че когато ги има тях гимнастиката ще просъществува още дълги години. 

5. Ще разкриете ли тайната си за младежки вид на читателите на списание Аптеки 36.6?

Благодаря за комплимента. Тайната е, че пазя духа си млад. Позволявам си да мечтая точно, както мечтаех като дете. Да обичам себе си и да се грижа за тялото си, с цялата отговорност, че то се изморява и амортизира. Да се храня правилно и да търся във всичко позитивното.  

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари