БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Мариана Борисов: Кинезиоленти за лице – Как работят?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Мариана Борисов е сертифициран международен Anti-age Expert и специалист по моделиране на лицето. Владее различни ефективни, моделиращи и скулптуриращи масажни техники за лице, упражнения по фейсйога и фейспластика, както и упражнения за корекция на стойката на тялото. Дипломиран треньор по спорт, фитнес и здраве.

Facebook: facefit.expert
Instagram: facefit.expert
____________________________

В последно време методът на поставяне на кинезиоленти върху лицето, е процедура, която набира все по-голяма популярност и получавам все повече запитвания относно принципа му на действие. Този метод е не само изключително ефикасен, но и достъпен. Но има някои основни правила, които трябва да се спазват.

Кинезиотейпингът води своето начало от Япония. Тази техника за облепване на лицето и тялото с кинезио ленти е разработена през 1973г. от японския рефлексолог Кензо Касе. По онова време кинезиотейпингът е изключително един от начините за възстановяване на здравето на спортистите. „Тейп” е еластична, лепяща се лента, чиято разтегливост е подобна на тази на кожата. От едната си страна тя е от плат (памук или коприна), а от другата има специален леплив слой. Различава се от класическите лепенки, които използаме при рани (анкерпласт), при които липсва еластичност и лепящият слой е нанесен по друг начин.

Кинезиолентите, благодарение на своята еластична структура повдигат кожата на мястото на приложението, като по този начин увеличават вътретъканното пространство, намаляват натиска върху рецепторите за болка и освобождава притиснатите кръвоносни и лимфни съдове (виж. снимката). Тъканите се отпускат и това води до подобряване на лимфния отток и стимулиране на кръвообръщението.

Също така те фиксират и релаксират съответните мускули, върху които са приложени, подобряват циркулацията под зоната на въздействие, активират обменните процеси и храненето в тази област, като по този начин водят до намаляването и премахването на бръчките.

Когато използваме кинезиоленти върху лицето си, е необходимо те да бъдат точно за лице, а не за тяло, защото при тях се използват специални, хипоалергенни лепила, чиято цел е да предпази кожата от раздразнение, обриви и да не блокира “дишането” й. Те са специално обозначени – “for face” и “sensitive”.

При редовна употреба тейпингът помага да се избавите от различни проблеми с кожата и кръвообращението. Идеално се комбинира с масажи и гимнастика за лице, като засилва и удължава техният ефект. Ползи на тейпингът:

– Подобрява кръвообращението и лимфната циркулация;

– Премахва отока и подпухналостта на лицето;

– Ускорява обменните процеси на лицевите тъкани;

– Изглажда бръчките с различна дълбочина;

– Ускорява регенерацията на кожата;

– Подчертава и изглажда овала на лицето.

Как да изберете правилният тейп за лице?

– Кинезиолентите трябва да са за лице – “for face”.

– Изберете производител, който да е японски или корейски, а не евтините китайски.

– Лентите могат да бъдат памучни или копринени.

– Оптималната ширина е 5 см или 2,5 см.

– Цветът няма значение, освен вашите лични предпочитания.

КОЛКО ВРЕМЕ да носим тейп?

– Добре е кожата постепенно да свикне с лентата.

– Първите дни е препоръчително да се носи до 3-4 часа, като е много важно да следим за реакцията на нашата кожа.

– Постепенно увеличаваме времето на 8 часа.

– Преди поставянето е добре да си направите тест за алергия!

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

– Всякакви инфекции.

 – Непоносимост към някоя от съставките на тейпа.

 – Алергични обриви в зоната на третиране.

 – Големи рани по кожата (включително екземи, херпес, псориазис, гъбични инфекции, открити рани).

 – При болки в гърлото, кашлица, хрема, възпаление на сливиците.

 – Патология на лицевия нерв.

 – Остра сърдечна недостатъчност.⠀

За постигането на оптимални резултати е добре да включите масажни практитики, непосредствено преди поставянето на кинезиолентите. Някои от вас може да сметнат, че това са просто лепенки или поредният трик, който едва ли ще доведе до някакъв резултат. Но всъщност механизмът на този метод е много прост и логичен! И не забравяйте, докато вие спите – те работят за вас и вашата красота.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари