БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Добромира Янкова: Неинвазивна липосукция – криолиполиза

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

маг. фарм. Добромира Янкова

АПТЕКА 36.6 БИЛЛА РОДОПИ

Завършва Медицински Университет София през 2009г. След това специализира здравен мениджмънт в Медицински Университет-Пловдив. Основоположник на Център за Биорезонансна диагностика и Детокс терапия Healthy Life 2022. В центъра се предлагат следните услуги: Биорезонансна диагностика на тялото с руски апарат DIACOM LITE FREQ UTIUM, Йонна детокс терапия и Лимфо-дренажен масаж.

Адрес: гр. Пловдив, бул. „Александър Стамболийски“ 105, Медицински Център „Южен полъх“ ет. 1, кабинет 9. Можете да си запишете час предварително на тел. 0878249480

_____________________________________________________________

Какво е криолиполиза?

Това е безкръвен и безболезнен метод за намаляне на мазнините в дадена част на тялото, чрез технология на контролирано охлаждане. Мастните клетки в човешкото тяло са постоянна величина, не могат да се делят, но могат да увеличават размера си до 400 пъти. Клинични проучвания доказват, че още след първата процедура Криолиполиза подкожнте мастни клетки намаляват до 30%, а след целият курс те намаляват с 70%.

Какво е 360° криолиполиза?

За разлика от традиционната криолиполиза, която има охлаждащи елементи само от двете страни, при този тип- 360° апликатори равномерно охлаждат от всички страни третираната зона. Така ефектът от процедурата е по-силен и се равнява на 2-3 процедури с традиционен апарат.

В какво се състои същността на криолиполизата?

Дължи се на факта, че мастните клетки изложени на ниски температури нямат защитни механизми, поради което настъпва тяхната апоптоза – клетъчна смърт.

Как протича процедурата?

Криолиполизата се извърша с апарат за естетични процедури, който се състои от два различни по големина накрайника със седем приставки. Разликата в техния размер позволява прецизно третиране на съответната зона. Апликаторът се поставя върху желаната част на тялото, като непосредствено между кожата и накрайника има специална мембрана. Целта й е да предпазва кожата от измръзване. Апликаторът чрез вакуум засмуква определено количество кожа и подкожна тъкан и така се блокира преминаването на кръв в съответната област. Силата на вакуума се регулира според индивидуалното усещане на клиента, така че да му бъде комфортно. Оптималната температура за извършване на процедурата е -8 градуса. При тази температура се засягат три от петте мастни киселини.

Ненаситени мастни киселини
НаименованиеПромяна на състоянието
Олеинова13°C
Палмитолеинова0°C
Линолова-5°C
Линоленова-11°C
Арахидонова-49°C

Изложени на ниска температура мастните клетки кристализират и в последствие настъпва тяхната клетъчна смърт. Следващият етап е те да бъдат изхвърлени от организма чрез естествените метаболитни процеси. Важно е да се отбележи, че тази процедура поразява само мастните клетки без да засяга съседните клетки и кръвоносни съдове, тъй като имат по-голяма устойчивост при излагане на ниски температури.

В първите минути след поставяне на апликатора, клиентът усеща засмукване на съответната зона и нейното охлаждане. За около 10-15 минути мястото изтръпва. В края на процедурата е възможно третираният участък да е зачервен, като това отшумява в следващите 2-3 часа.

Една процедура е с продължителност 60-70 минути. Препоръчително е приемът на голямо количество течност, както и лимфо-дренажен масаж на тялото.

Кога настъпва ефектът и колко процедури са нужни за постигане на трайни резултати?

За разлика от липосукцията, ефектът от Криолиполизата настъпва 15-20 дни след провеждане й. Нужно е време разрушените мастни клетки да се отделят от организма. Едновременно могат да се обработват две зони от тялото. За постигане на максимален и траен ефект са нужни три процедури проведени в рамките на една година. Интервалът между процедурите на една и съща част трябва да бъде не по-малко от 45-60 дни.

Трайно ли се отслабва?

Да, трайно се отслабва в третирания участък. При нездравословно хранене мазнините могат да се натрупват в съседни области, но никога във вече третираната зона. Броят на мастните клетки е заложен генетично и ведъж унищожени те нямат способността да се възпроизвеждат отново.

Какви са предимствата на криолиполизата?

  • Неинвазивна, безкръвна процедура;
  • Безболезнена;
  • Без период на възстановяване;
  • Намаляне на теглото;
  • Намаляне на целулита.

Какви са противопоказанита на криолиполизата?

  • Бременни;
  • Хора със сърдечно-съдови проблеми;
  • Хора, страдащи от онкологични и автоимунни заболявания.
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари