БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Десислава Запрянова: Биорезонансна диагностика и терапия

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 2,50 oт 5)
Loading...

Десислава Запрянова е магистър-фармацевт и натуропат. Учила е в престижния Виенски Медицински Университет специалност фармация и хомеопатия. Притежава редица сертификати и дипломи за специалист по хранителни добавки и здравословен начин на живот, придобити в Залцбург и Виена. Работила е като магистър-фармацевт в аптека и е част от екипа на Аптеки 36.6. От 2018г. насам насочва фокуса си към ранна диагностика и алтернативна медицина, свързани с така наречения “биоскенер”. Създава първия по рода си специализиран център за алтернативна медицина в гр. Пловдив (бул. “6-ти Септември” 104, ет.1), в който приема своите пациенти след предварително записване на тел. 0898309729.

___

Биорезонансът е биофизичен процес, който е разработен съвместно през 60-те години на XX-ти век от лекаря д-р Морел и физика Раше. Биорезонансната диагностика и терапия се основават на теорията, че съществуват био електромагнитни полета в човешкото тяло, които причиняват трептения и вълни с ниска честота. Освен това се смята, че тези трептения и вълни са част от системата за предаване на информация в човешкото тяло. Биорезонансната диагностика ни помага да открием причините за хронични заболявания, алергии, ракови заболявания.

Човешкото тяло излъчва различни електромагнитни вибрации: тъканите и органите всеки от тях има специфични вибрации. Тези индивидуални вибрации са взаимосвързани и си влияят. Заедно те образуват цялостния вибрационен спектър – индивидуалният вибрационен модел. Също така използваме влиянието на този вибрационен спектър терапевтично, като се опитваме да потушим алергиите и изхвърлим тежките метали.

При Биорезенонсна диагностика можем да получим информация и оценка на следните параметри:

– Състоянието на сърдечно-съдовата система;

– Статуса на кости, коса, кожа, зъби;

– Функциите на отделни органи (стомах, черва, бял дроб, черен дроб, жлъчка);

– Измерва нивото на витамини, минерали, микроелементи, аминокиселини, тежки метали;

– Чувствителност към различни алергени;

– Степен на натоварване на всички органи и системи;

– Хормонален статус;

– Оценка на имунната система;

– Наличие на активни вибрации от различни микроорганизми – бактерии, вируси, гъбички, паразити, плесени;

– Определяне на индивидуална терапевтична ефективност и избор на подходящ начин на терапия – билки, хранителни добавки, хомеопатия, лекарства;

– Ниво на тъканна киселинност;

– Статус на нервната система;

– Мастен индекс.

При Биорезонансната диагностика няма облъчване. Тя е изцяло безвредна, без взимане на кръв, а резултатите излизат веднага. Чрез нея ние получаваме информация за натоварването на органите, както и възможни причини за заболяването, така че то да бъде открито бързо и ефикасно.

БИОРЕЗОНАНСНА ТЕРАПИЯ – Форма на холистичната медицина

Биорезонансната терапия представлява алтернативен медицински метод, който е предназначен да служи за терапия при различни заболявания. Тя използва електромагнитните честотни модели за насърчаване на самолечението.

Биорезонансната терапия предполага, че цялата материя излъчва вибрации, включително човешкото тяло. Ако тези вибрации са нарушени, има заболяване или дефицит. Това трябва да бъде отстранено с противодействащи вибрации. Ако контролните процеси са повлияни от смущаващи вибрации, причинени от вредни вещества, получаваме нарушена саморегулация и неизправности и като краен резултат нашето здраве може да бъде изложено на риск.

Биорезонансът използва познанията за акупунктурна система на Традиционната китайска медицина. Основната разлика се изразява в това, че китайските лекари са разчитали на анатомичните си познания за точките в човешкото тяло, а биорезонансът точно определя позицията на точките с помощта на устойчивостта на кожата. Развитието на тази резистентност по време на измерването дава на терапевта информация за естеството на проблема или дисбаланса при пациента.

Какво представлява биорезонансната терапия?

Биорезонансът е много нежен метод, при който вибрациите се използват индивидуално терапевтично. Предполага се, че всеки човек има свое вибрационно поле. Нарушенията в него могат да доведат до заболявания. Например, органите, тъканите и клетките се предполага, че комуникират помежду си чрез вибрации, които поддържат клетките в равновесие в целия организъм. Ако енергичността на организма е извън равновесие поради неправилно хранене, стрес, вредни навици, замърсяване на околната среда, електросмог, геопатогенни зони, алергени, вируси и т.н., се задействат резонансни процеси – много преди да избухне заболяване или симптомите да станат видими. Тези смутени вибрации преминават през електроди в биорезонансното устройство, където те се преработват от терапевта и се връщат в тялото, където действат върху клетките, особено тези на имунната система. Това следва също така да активира собствените регулаторни процеси на дадения орган.

Биорезонансната терапия трябва да бъде метод, който постига регулация в системите с правилните вибрационни модели и честоти. Терапия, която е предназначена за възстановяване на добре функционираща биологична комуникация между клетките на организма в тялото. Целта на Биорезонансната терапия е да се намалят или премахнат ефектите от стресовите фактори на средата и така да се намалят или елиминират свързаните с това симптоми и в същото време да се засилят физиологичните сили на организма.

Какви заболявания се терапевтират с биорезонансна терапия?

1. Диагностика на алергии, непоносимости към околната среда, тестове за съвместимост на стоматологичен материал, непоносимост към храни.

2. Психосоматични нарушения, вегетативна дисрегулация, нарушения на съня.

3. Хронични заболявания (болка, синдром на умора, уязвимост от инфекции).

4. Диагностика и лечение на органични дисфункции: нарушения и запушвания на регулаторни механизми, блокади.

5. Детоксикация.

6. Възпаления, остри и хронични. Нарушения на заздравяването на рани, ревматизъм.

7. Общи състояния на изтощение и слабост.

8. Мигрена и главоболие.

9. Невродермити.

11. Зависимости.

12. Метаболитни проблеми.

13. Опорно-двигателни заболявания.

Bicom-биорезонансната терапия има над 90% ефективност при терапията за отказване на цигарите!

Как работи биорезонансната терапия?

Пациентът седи или лежи удобно по време на лечението. В зависимост от формата електродите са прикрепени към тялото или се държат в ръцете на пациента. Първо, терапевтът открива фокуса на заболяването чрез измерване на устойчивостта на кожата в различни акупунктурни точки с помощта на биорезонансното устройство, свързано с електродите. Въз основа на този резултат след това се решава коя вибрационна схема може да действа срещу него. След това терапевтът ще премине тези данни през биорезонансното устройство обратно към пациента, където ще действа върху клетките. Продължителността на терапевтична сесия е около 30 до 60 минути. Терапиите се провеждат ежеседмично. В по-тежки случаи на заболяване в продължение на няколко месеца. При средни и леки състояния в течение на няколко седмици.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари