БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Лятото настъпва с пълна сила, а с него и сезонът на диариите

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Дали причините са така наречените хранителни натравяния, които всъщност се дължат на бактериалните ендотоксини, или най–разнообразни летни вируси, диариите не само могат да провалят почивката ни, но и сериозно да влошат качеството ни на живот. Особено опасно е протичането при бебетата и  малките деца, които много лесно се обезводняват. Затова, освен спазването на стриктна лична хигиена, приемът на достатъчно количество течности или специализирани водно-солеви разтвори е от ключово значение още в първите часове.

Знаете ли, че високите летни температури понижават защитните сили на организма и намаляват устойчивостта му към различни бактерии  и вируси?

През летните месеци най-разпространени са ентеро-, адено- и ротавирусите. Най-опасни са ротавирусите, които за по-малко от 12 часа предизвикват остра коремна болка, гадене, повръщане, чести воднисти изхождания и опасност от обезводняване. При бебетата и кърмачетата симптомите се развиват понякога мълниеносно и си налага хоспитализация. За да не са стига до там много важно е спазването на стриктна лична хигиена, често миене на ръцете, избягване на заведения на открито със съмнително качество на храната и водни басейни със застояла вода. Бактерии, гъбички и вируси особено добре се развиват във влажна среда, и могат да предизвикат заразяване, особено ако има нарушения в целостта на кожата, или случайно се погълне заразена вода.

При настъпила стомашно-чревна симптоматика важна е както диетата, така и немедикаментозната терапия, която може да пресече диарията още в първите часове. Приемат се главно солети, бисквити, препечен хляб, банани или ябълково пюре. Избягват се сладки храни и газирани напитки. Приемат се много течности и водно-солеви разтвори, които попълват загубите на организма от натрий, калий, глюкоза и възстановявят алкално-киселинния баланс на организма. Модерните напоследък пробиотици също помагат за възстановаване на нормалната чревна флора, която подпомага имунитета, но сами по себе си действат бавно и ефектът им се проявявя отчетливо към третия ден.

ЗА ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТЕ НА ЕДНА БЕЗОБЛАЧНА И ПЪЛНОЦЕННА ПОЧИВКА, НЕПОМРАЧЕНА ОТ ДИАРИЯ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да добавите в аптечката си TASECTAN. И нека бъде лято!

TASECTAN и TASECTAN DUO

Ефективно, бързодействащо и безопасно средство при диария от различен произход , овладява до 90 процента от случаите на остра инфекзиозна диария в комбинация с рехидратация. Налични са форми за кърмачета, деца и възрастни, като долната възрастова граница е 2-3 месечна възраст, което потвърждава добрия профил на  безопасност на медикамента. Медицинско изделие е, без резорбция и  намеса в метаболитните процеси на организма.

TASECTAN/TASECTAN DUO повлиява бързо и ефективно симптомите, без да спира перисталтиката и  естествената дезинтоксикация на организма. Как става това? TASECTAN съдържа желатинов танат, който играе ролята на дъбилно вещество, променящо повърхността на чревната лигавица. По този начин се предотвратява преминаването на болествотворните агенти  през  чревната стена и съответно  възникването на диария и свързаните с нея подуване , коремна болка, тежест и газове.

TASECTAN DUO в комбинация с тиндализирани млечно-кисели бактерии е подходящ както при масовите случаи на диария, предизвикани от грешки в диетата, инфекциозни агенти и / или когато е необходимо да се даде малко повече на червата от самото начало на терапията, особено подходящ при антибиотик асоциирана диария.

Тиндализираните пробиотици се безопасна алтернатива на живите при недоносените бебета и имунокомпрометирани пациенти. При тях е избегнат рискът и от пренасяне на гени за антибиотична резистентност.

Основните предимства на TASECTAN DUO е засилването на имунните защитни сили на червата и подобряване възстановителните способности на чревната лигавица.

TASECTAN/TASECTAN DUO имат бързо действие както при възрастните, така при децата. С неутралния си вкус прахчетата TASECTAN/TASECTAN DUO се приемат лесно дори и от кърмачета, смесени с минимално количество студено мляко, храна или вода. TASECTAN/TASECTAN DUO за възрастни като фамилна опаковка са на добра цена в аптеките и са удобно при пътуване, защото не се разтварят!

TASECTAN и TASECTAN DUO –  ВАШИЯТ ПЪРВИ ИЗБОР ЗА ВСИЧКИ СЛУЧАИ НА ДИАРИЯ за цялото семейсто!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари