БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Десислава Цанева-Итова: COVIFLU – най-новото природно лекарство срещу настинка и грип

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Маг. фарм. Десислава Цанева-Итова е мениджър на аптека.

__

COVIFLU предствалява уникална комбинация от внимателно подбрани натурални съставки, които са доказали своето действие срещу причинителите на вирусните заболявания на дихателните пътища като грип, настинка и бронхит. Революционното откритие на д-р академик фармацевт Овидиу Божор и д-р академик Адриян Рестян – COVIFLU, предоставя възможност да подпомогнете функцията на респираторната си система.

Грипът е остро инфекциозно заболяване, причинено от вируси, които атакуват дихателната ви система – носа, гърлото и белите дробове. Източник на инфекцията е болният човек, който отделя вируса по въздушно-капков път. Заразяването става, след като човек е вдишал въздух съдържащ грипния вирус.

COVIFLU може успешно да предотврати навлизането на вирусите в дихателната система и да ги неутрализира благодарение на богатия си състав и тествани формули. Когато човек има висок имунитет, той може да се справи с началните симптоми на грип.

Понякога грипът и неговите усложнения могат да допринесат за по-тежко и продължително боледуване. Грипните епидемии се наблюдават най-често през есенно-зимния период, когато температурите навън се понижат. Допълнителното струпване на много хора в затворени помещения, които имат лоша вентилация, способства за по-бързото разпространяване на вирусите. COVIFLU е формула, която е подходяща за всички лица, изложени на повишен риск от вирусни инфекции, както и такива, които са в пряк контакт с болни, работещи в болници, аптеки, училища и предприятия с по-голям колектив. COVIFLU успешно се прилага и при хора с рискови заболявания като диабет, СПИН, рак, сърдечно-съдови заболявания и такива, които са подложени на тежък физически и умствен работен процес. С COVIFLU може да се провежда профилактика и лечение на настинка и грип благодарение на богатия си състав от естествен произход.

Защо COVIFLU е толкова добър за имунната система?

Възприемчивостта на човека към вируса на грипа е много висока, което допринася за по-бързото му разпространяване и по-големия брой заразени. За да се справи с инфекцията, организмът включва своето оръжие, а именно имунитета. Имунната система е сложна мрежа от биологични процеси, защитаваща организма от вируси, бактерии и токсини. Дисфункцията на имунната система може да причини възпалителни процеси и болести. Имунодефицитът възнинква, когато имунната система е по-малко активна от нормалното, което води до повтарящи се и животозастрашаващи инфекции. Поддържането на силна имунна система целогодишно е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Изборът на здравословен начин на живот, съчетан с прием на хранителни добавки, е най-доброто средство за укрепване на имунната система. COVIFLU успешно подсилва имунитета и подобравя устойчивостта на организма срещу вирусите и инфекциите благодарение на иновативната си формула, която включва над 12 активни съставки.

Натурални съставки на COVIFLU!

Формулата на COVIFLU съдържа съставки, които са използвани в традиционната китайска медицина, като котешки нокът, астрагал, витамин D, цинк, ацерола, ехинацея, шизандра, канела, люцерна, карамфил, връхчета на хмел, аргинин и бета каротин. Ползите на натуралните съставки в COVIFLU са следните:

Котешки нокът

Ункарията или котешкият нокът, включен в състава на COVIFLU, има имуностимулиращо, антивирусно, антиоксидантно и противовъзпалително действие благодарение на богатия си състав от алкалоиди, квиновикова киселина, флавоноиди, антиоксиданти. Котешкият нокът успешно се справя и в борбата с раковите и автоимунните заболявания, както и оказва подкрепа на дихателната система.

Астрагал

Астрагалът, наричан още „билката на безсмъртието“, се използва в традиционната китайска медицина от векове. Проучвания сочат, че един от основните компоненти на Астрагала – Астрагалозид II, увеличава количеството на ензим в тялото ни, активиращ определени бели кръвни клетки, поддържащи имунната система. Чрез приема на COVIFLU вие стимулирате имунната си система, която предпазва тялото ви от вредни нашественици като вируси, микроби и бактерии, причиняващи заболявания.

Витамин D

Слънчевият витамин D участва в калциево-фосворната обмяна в организма. Той насърчава имунния отговор, има противовъзпалителни и имунорегулаторни свойства и е от решаващо значение за активирането на защитните сили на имунната система. Витамин D в състава на COVIFLU е толкова важен за имунната функция, че ниските му нива са свързани с повишена податливост към инфекции, заболявания и имунни нарушения. Например ниските нива на витамин D са свързани с повишен риск от респираторни заболявания, включително астма, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), както и вирусни и бактериални респираторни инфекции. Нещо повече, дефицитът на витамин D е свързан с намалена белодробна функция, което може да повлияе на способността на тялото ви да се бори с респираторни инфекции.

Цинк

Специалистите, разработили COVIFLU, влагат в състава му и Цинк, който е известен със своето противовъзпалително и антиоксидантно действие. Цинкът модулира антивирусен и антибактериален имунитет и регулира възпалителния отговор на организма. Цинкът има и значително въздействие върху вирусните инфекции на дихателните пътища, като не им позволява да навлизат по-надълбоко в белите дробове.

Ацерола

Ацеролата е отличен източник на витамин C, подпомагаща функцията на имунната система. Съдържанието на витамин C в ацеролата не е единственото, което я прави толкова добра за имунитета. Ацеролата съдържа и витамин А, тиамин, рибофлавин, ниацин, калций, желязо и биофлавоноиди. Ацеролата в състава на COVIFLU, съдържа и фосфор, ябълчена и пантотенова киселина, калий и магнезий. Разнообразният състав на ацеролата я прави изключително мощен помощник в борбата с вирусните заболявания на дихателната система.

Ехинацея

Ехинацеята е източник на мощни антивирусни средства срещу респираторни инфекции. Благодарение на своя богат състав Ехинацеята в COVIFLU, се бори успешно срещу грипния вирус и риновирусите. Ехинацеята инактивира значително количество вирус при срещата си с него и способства за намаляване на продължителността на острите инфекции на дихателните пътища.

Шизандра

Шизандра е добре позната билка в традиционната китайска медицина и се използва като антитусивно, тонизиращо и успокояващо средство. Шизандрата в COVIFLU, действа като ефективен адаптоген или медиатор, за да подпомогне защитата на организма срещу респираторни болести. Шизандрата е отличен имуностимулатор срещу дебнещи зимни заболявания, който ви помага да се преборите с инфекциите и да засилите ефективността на имунната си система.

Канела

Добавянето на канела към вашата диета има много предимства. Освен че е изключително вкусна подправка, тя има много лечебни свойства. Канелата е била използвана като съставка още от Древен Египет. Според докладите на Medicinas един от важните компоненти на канелата, т.е. цинамалдехидът, помага в борбата с различни видове инфекции. Канелата в COVIFLU показва, че ефективно лекува инфекции на дихателните пътища, причинени от вируси, бактерии и гъбички.

Люцерна

Люцерната в COVIFLU съдържа и редица важни витамини и минерали като калций, желязо, калий, фосфор, витамин A,B,C, D, Е и К. Люцерната способства за увеличаване на антиоксидантните ензимни активности и повишава имунитета, като се бори срещу респираторните инфекции. С богатото си съдържание на фибри, люцерната подсилва имунитета в червата и по този начин прави организма ни по-устойчив на инфекции.

Карамфил

Карамфилът се използва в народната медицина при много заболявания и повишаване на имунитета. COVIFLU съдържа 30мг прах от цветни пъпки на карамфил, който има терапевтични свойства в борбата с инфекциите на дихателната система, болки в гърлото и главоболието.

Връхчета на хмел

Хмелът съдържа различни етерични масла, както и много витамини и минерали, на които се дължат терапевтичните му свойства. Етеричните масла в състава на хмела имат много силно противовъзпалително и антисептично действие. Хмелът в COVIFLU е богат на витамите C, E и B6, които имат мощни антиоксидантни свойства, предпазващи от заболявания и подсилващи имунната система.

Бета-каротин

Най-познатия вид от групата на каротеноидите е бета-каротинът, който присъства в плодовете и зеленчуците. Бета-каронитън се превръща във витамин А в огранизма, познат със своето силно противовъзпалително действие. Той участва в развитието на имунната система и играе регулаторна роля в клетъчните имунни отговори и процеси. Благодарение на бета-каротина в състава на COVIFLU вашият организъм успешно се справя с различни инфекциозни заболявания.

Аргинин

Аргининът е аминокиселина, която участва в процеса на производство на азотен оксид и е важен инициатор на имунния отговор. Изследвания доказват, че дефицитът на аргинин може да лежи в основана на вредния резултат от възпалителните процеси. Аргининът в COVIFLU допринася за облекчаване на болките в гърлото и понижава високата температура.

Дългогодишният ми опит като фармацевт е доказал, че профилактиката с хранителни добавки е начинът да се справим по-леко с инфекциите и заболяванията, които причиняват вирусите и бактериите. Поради естеството на работа съм изложена на повишен риск от вирусни инфекции и съм в пряк контакт с болни. Приемът на COVIFLU ме кара да се чувствам по-сигурна в борбата срещу вирусите, като повишава имунитета ми. Бъдете отговорни към здравето си заедно с COVIFLU!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари