БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Спокойна и щастлива бременност с цветните есенции на д-р Бах

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 4,00 oт 5)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Здрави и щастливи с капките на д-р Бах и с Даниела Павлова

Бременността е един прекрасен период от живота на всяка жена, изпълнен с богата палитра от всякакви емоции. Поради големи структурни и хормонални промени, бременните жени стават по-чувствителни. Eмоциите им могат да варират от голяма радост до силно притеснение и плач. Един от основните и придружаващи емоции до края на бременността и раждането остава страхът:

– страх от новото, неизвестното, страх от самото раждане;

– притеснения и тревожност за собственото здраве, за близките, за външният им вид;

– несигурност дали ще се справи като майка, несигурност по отношение на финансите и поемане на отговорност като родител;

– объркване, отчаяние, депресия, усещане за безизходица;

– честа смяна на настроения, тъга и плач за незначителни неща, раздразнителност и нервност, нарушения на съня.

Освен нестабилните психо-емоционални състояния, бременната жена може да изпитва и физически неразположения като гадене, повръщане, тежест в стомаха, физическа умора, подуване на краката, високо кръвно и др. Външни фактори, които могат да доведат до негативни емоции, са стрес, лоши новини, инциденти, загуба на близък, лоши взаимоотношения с близките и др. Психо-емоционалният баланс е от изключително важно значение за спокойна и безпроблемна бременност и правилно развитие на бебето. Всички знаем, че освен хранителни вещества и кислород, които получава бебето в утробата, се предава информация за начина, по който се чувства майката. Всички емоции като страх, гняв, яд, злоба, любов, мир, положителни мисли се предават по биохимичен път на плода и се отразяват върху неговото развитие. Негативните емоции водят до програмиране на негативни модели на поведение в новороденото, а позитивните емоции – здравословна, спокойна и позитивна нагласа.

Цветните есенции са пръв избор за повлияване на психо-емоционалните състояния при бременни и малки деца поради техния естесвен произход, липса на странични ефекти, без риск от алергии и предозиране. Те имат бързо и нежно въздействие върху енергийното поле като постигат емоционално равновесие, вътрешен мир и хармония.

Една от основните есенции от началото на бременността до раждането и следродилния период е ОРЕХ – цветето на новото начало. Цветната есенция от орех е получена от мъжките и женските съцветия, които цъфтят заедно с разлистването на дървото. Тя подпомага за по-лесна адаптация на организма към промените, които се случват с физическото тяло и психологическата нагласа. Премахва страха от непознатото и новото.

С появата на бебето всичко се променя. ОРЕХ може да се дава на цялото семейство, както преди очакването на новия член, така и след появата му, защото ще се променят някои стари навици и ще бъдат заменени с нови.

С няколко капки есенция от орех може да се къпе новороденото, за да може да се адаптира по- лесно към околния свят, да свикне с температурните колебания в новата среда, с новия начин на хранене и цялостния стрес, който преживява бебето по време на раждането.

 

МАСЛИНАТА е цветето, което дарява нова енергия и нови жизнени сили. Тя е необходима за всяка бременна жена, която изпитва умора или изтощение, независимо дали тя е психическа или физическа. Когато бъдещата майка е все още на работното си място и е натоварена психически и физически. Лесната умора може да е в резултат и при изпълнение на ежедневните дейности, грижи за дома и пазаруване. Летните горещини, повишеното телесно тегло, задържане на течности допълнително допринасят за умората, липса на концентрация и сънливостта. Бременността е физически и психически стрес заради промените, които настъпват в тялото и изострената чувствителност, която поражда.

Цвят от маслина подпомога възстановителните сили на организма и дарява тонус, енергия и спокойствие.

 

Когато бременната жена извършва едни и същи ежедневни дейности и изпитва досада, скука, умора, изпълнява омразни задачи, чувства се демотивирана може да се подкрепи с есенция от ГАБЪР. Тя е подходяща, когато има болки и тежест в краката в по-напреднала бременност.

 

БРЯСТ отлично може да се справи с високото кръвно заедно с РЕСКЮ РЕМЕДИ. Когато наближи най-силния и важния момент – самото раждане, може да се подготвите с РЕСКЮ РЕМЕДИ капки или спрей. А за силните притеснения и тревоги дали всичко ще е наред с вас и бебето, може допълнително да приемате трепетлика и червен кестен. Витлеемската звезда в РЕСКЮ ще намали травматичните преживявания за вас и бебето. Скалната роза ще намали паническия страх и ще помогне да се радвате на вълнуващите моменти. Цветята от Дивата джанка и Слабонога допълнително успокояват като премахват вътрешното напрежение и тремор, подходящо е също след раждането когато има родилна треска.

 

Цвят от ПОВЕТ помага да се чувствате „тук“ и „сега“ в настоящето, да не бъдете разсеяни и отнесени, а осъзнато да изживявате красивите моменти с бебето.

За страха имаме много цветя, които да успокоят съзнанието, но за една свръх грижовна майка, която има силна връзка с кърмачето и се притеснява през цялото време дали бебето е добре нахранено, дали нещо му липсва, защо плаче, дали всичко е наред и тези мисли и грижи не я оставят на спокойствие, нарушава се съня или храненето. Тогава на помощ идва цвят от ЧЕРВЕН КЕСТЕН. Той премахва страха и безпокойството за хората, които най-много обичаме – децата, партньора и родителите.

 

За дамите, които се притесняват от своята външност, не се чувстват комфортно в собствената си кожа след натрупани килограми и новопридобитите кожни несъвършенства има решение и това e цветна есенция от ДИВА ЯБЪЛКА. Тя е характерна за всички, които имат силно чувство за ред и чистота, имат страх от вируси, бактерии, обръщат прекалено много внимание на хигиената на тялото и се дразнят от всякакви малки пъпки, бенки, пигментни петна или др. Може да изпитват погнуса от кърмене. Дивата ябълка помага на бъдещата майка или след раждането да се научи да се приема такава каквато е и да не обръща внимание на незначителните неща, а да има усет да вижда цялата картина.

 

В огромното разнообразие от цветя и палитра от емоции нека всяка жена да намери и да се подкрепи със своето цветенце, а защо не и букет? Насладете се на една прекрасна и спокойна бременност с цветните есенции на д-р Бах за щастлив живот.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари