БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Посивяване на косата

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Вече имате сива коса? Посивяването на косата започва между 30-та и 40-та година, но може да се случи и по-рано. Причината е в намалената активност на меланоцитите, произвеждащи меланин – пигмент, оцветяващ косата. Хората, които имат по-тъмна кожа, имат по-високи нива на меланин. И обратното – тези, които имат по-малко меланин са с по-светла кожа и коса. Друга функция на меланинът е осигуряването на естествена защита срещу вредните въздействия на УВ лъчите.

Загубата на меланин се обуславя предимно от възрастта – както е известно, на всеки 10 години след 30-годишна възраст вероятността косата да побелее се увеличава с 10-20%. Посивяването на косата се определя и генетично – ако родителите Ви са побелели рано, това най-вероятно ще се случи и на Вас. Други фактори за появата на сива коса са тютюнопушенето и недостигът на някои витамини (особено витамин В12). А пушачите са 4 пъти по-застрашени от посивяване на косата, в сравнение с непушачите.

Без меланин, новата коса израства без пигмент и изглежда оцветена в сиво, бяло или сребристо. Oбичайно сивата коса е скрита между пигментираната. Tя става видима, когато оцветената отпадне за продължителен период от време. Дори текстурата на посивялата коса е различна от нормалната, което се дължи на загубата на влага, съпътстваща загубата на пигмент.

Съществуват възможности за третиране на посивялата коса при мъже, а един от най-практикуваните начини е използването на боя. Боядисването на косата обаче често води до неестествен резултат, а промяната в цвета е твърде рязка, което кара мъжете да се чувстват дискомфортно.

Решението

Компанията Афлофарм e разработила иновативен продукт, който е без аналог по отношение на своя състав и ефект. Този шампоан може да даде на мъжете онова, от което винаги са се нуждаели в грижата за посивяващата коса.

Шампоанът SIMPLIQ срещу посивяване на тъмна коса съдържа растителни екстракти, богати на фитопигменти, които при редовна употреба постепенно възстановяват естествения тъмен цвят на косата и я предпазват от неблагоприятния ефект на слънчевата радиация.

Благодарение на богатото съдържание на екстракт от крамерия (Krameria Mandra), екстракт от орех (Juglans Regia) и екстракт от ракитник (Sarothamnus scoparius), прилаган редовно, SIMPLIQ води до постепенно потъмняване на косата. Тези растителни екстракти, съдържащи само натурални фитопигменти, защитават косата от вредните въздействия на слънчевата радиация и се грижат за косата, предпазвайки я от обезцветяване. SIMPLIQ съдържа още екстракт от дрожди, използвани в пивоварството – богат източник на протеини, витамин В комплекс и минерали. Активна съставка, извлечена от водораслото Cystoseira compressa допринася за възстановяване на естествените характеристики на косата. Парааминобензоена киселина предпазва косата от промяна в цвета.

Възвръщането на цвета е процес, който изисква време. SIMPLIQ срещу посивяване е шампоан за ежедневна употреба. Промяната в цвета на косата е постепенна. Тя започва приблизително след петото измиване и става все по-осезаема, в зависимост от индивидуалните характеристики на косата. С всяка изминала седмица освежаването й ще бъде по-видимо, а хората около Вас няма да усетят някаква рязка промяна във визията Ви. Покриването на побелелите коси става заедно с това на нормалната коса, така че разликата в нюансите се запазва, правейки процеса да изглежда естествен.

Сменете шампоана си със SIMPLIQ срещу посивяване и решете сами на каква възраст изглеждате.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари