БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Нежелани и натрапчиви мисли

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444. За всички, които желаят лична консултация и изготвяне на капки, през месец януари ще получат своя подарък Rescue remedy капки 10мл.

Facebook профил: Здрави и щастливи с капките на д-р Бах и с Даниела Павлова

Всеки ден през главата на човек преминават около 50 000 – 60 000 мисли. Когато 70-80% от тях са нежелани и непрекъснато се повтарят, се касае за натрапчиви мисли. Най-често определени мисли и идеи нахлуват в съзнанието на човека, който изпитва трудност да ги управлява и спре, води непрестанен вътрешен диалог за едни и същи неща без да стигне до решение. Toй постоянно обмисля дадени ситуации, които са се случили в близкото минало – какво е можел да каже, какво e можел да направи, върти се в един кръг и не може да отпусне съзнанието си. Въпреки че личността осъзнава нежеланите мисли като безсмислени, му е трудно да се отърве от тях. Натрапчивите мисли може да изглеждат както глуповати, така и по-тревожни с песимистичен и деструктивен характер. Всяка негативна мисъл привлича към себе си друга негативна мисъл или идея, след което и емоциите стават негативни. В резултат на умственото напрежение хората изпитват:

  1. Трудност да се съсредоточат върху ежедневните си задължения на работа и вкъщи, отлагане на нов проект.
  2. Разсеяност и неефективност в мислите и действията.
  3. Липса на конструктивно и креативно мислене поради загуба на много време и енергия в натрапчивите мисли.
  4. Изпитват напрежение, страх или тревожност.
  5. Страдат от липса на концентрация, слаба памет, главоболие, трудно заспиване или безсъние, мигрена, раздразнителност, психическа умора и др.
  6. Нарушава се качеството им на живот.

Доктор Едуард Бах интуитивно е почувствал успокояващото действие върху ума, което дава цветето БЯЛ КЕСТЕН (WHITE CHESTNUT) – ЦВЕТЕТО НА МИСЪЛТА. Ако за вас са характерни едно или две от следните състояния, то вие определено имате нужда от бял кестен:

  1. Тревога или събитие постоянно се върти в главата ви и не ви оставя на мира.
  2. Нежелани мисли и картини нахлуват в съзнанието ви и не можете да ги изключите.
  3. Постоянно мислите какво сте могли да кажете, водите вътрешни диалози.
  4. Мислено тъпчете на едно и също място без да стигнете до решение.
  5. Връщате се в спомените си към неприятни случки от живота и ги преживявате отново и отново.
  6. Чувствате се напрегнати, мислите ви пречат да живеете спокойно, измъчват ви главоболие, мигрена, трудно заспиване и безсъние.
  7. Усещате непрекъснато вътрешно бърборене и умствено напрежение.
  8. Съзнанието ви е пълно с мисли, никога не намирате покой и тишина в себе си.

Когато човек приема есенция от Бял кестен (White chestnut) получава нематериални импулси в енергийното поле, които стимулират умствените и емоционалните сили за самолечение. Той започва постепенно да осъзнава собствените си негативни модели на мислене и има повече енергиен потенциал да ги промени. Положителните ефекти, които се наблюдават след приема на бял кестен, са:

  • Успокоение на съзнанието;
  • Ясен ум и вътрешна тишина;
  • Успешна концентрация;
  • Целенасочено използване на мислите;
  • Намаляване на тревожните мисли;
  • Решенията и отговорите идват сами в резултат на спокойното съзнание.

Когато личността има песимистични мисли, освен бял кестен се използва и тинтява. Ако мислите са свързани с някаква емоционална травма от миналото, би било добре да се комбинират с витлеемска звезда и есенция от орлови нокти.
Нашите мисли имат огромен заряд, който влияе на всяка наша клетка. Те създават или разрушават здравето ни. Тъй като умът направлява нашите решения, действия, чувства и оформя характера ни, то всичко това повлиява на нашия живот, който се променя.

Как да си помогнем сами, за да спрем нежеланите мисли?

  1. Наблюдаване на собствените си мисли – всеки път, когато нахлуе нежелана мисъл, да се променя фокуса върху нещо различно.
  2. Контрол върху мислите – премахване на всяка негативна мисъл и заменянето й в позитивна форма.
  3. Използване на позитивни утвърждения всеки ден.
  4. Техники за релаксация – медитация, йога, спорт и др.
    Ежедневните негативни мисли и подсъзнателни убеждения намаляват съпротивителните сили на организма и разболяват човека. Важно е всеки човек да може да управлява своите мисли, действия, чувства и решения, така че да развива вътрешен покой, любов и хармония.
    Спокойствието на ума е най-характерната черта на мъдростта! Подарете си го!
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари