БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Отново на училище

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Здрави и щастливи с капките на д-р Бах и с Даниела Павлова

Започването на учебната година винаги е било предизвикателство както за учениците, така и за родителите, независимо дали е за първи път или се завръщат след ваканция. Освен с раници, пълни с учебници и тетрадки, знания, правила и задължения, те носят на плещите си и голям „емоционален товар“, с който е желателно да се справят.

Ето и с кои Бахови есенции можем да помогнем на учениците по време на учебния процес, за да бъдат успешни, спокойни и щастливи.

Страхът е силна емоция, която понякога може да бъде и парализираща:

– страх от новото и непознатото;

– от учителите, от конкретен човек или ситуация;

– страх да се изправи пред дъската;

– страх да се изкаже;

– заеква от страх или има неясна реч;

– страх да остане сам.

Цветето мимулус се бори със страха от всякакъв произход, дава повече смелост. Особено подходящо е за чувствителни, плахи, срамежливи, боязливи, предпазливи деца, които лесно се изчервяват.

Кестенова пъпка помага на деца, които трудно учат нов материал, правят едни и същи грешки поради разсеяност или липса на интерес, трудно им е да се научат от предишен опит.

За разсеяни натури и мечтатели, които имат проблем с концентрацията, защото живеят във въображаем свят или в бъдещето, оплакват се, че им е скучно, забравят да си пишат домашните, забравят си учебниците и тетрадките е желателно да се подкрепят с повет – помага да се върнат в реалността, да имат реалистично възприятие.

Бял кестен – за по-добра концентрация, когато умът е пълен с много мисли, премахва натрапливи мисли, успокоява и избистря съзнанието.

Орлови нокти – когато детето живее в миналото, мисли за времето когато са били във ваканция, не може да се отърве да мисли както за хубави, така и неприятни спомени, иска всичко да е както преди.

Заедно с орех ще помогне по-лесно да се осъществи прехода от ваканция към училище. Орехът ще подпомогне по-лесна адаптация към новия начин на живот, новите навици. Подходящо е за подрастващи, които навлизат в нов етап от живота си – пубертет, ново училище, нови учители, нови съученици.

Понякога ученикът има нужда от повече самочувствие, увереност, ако не получава достатъчно похвали и одобрения. Лиственицата е за всички, които имат ниска самооценка, не вярват в себе си, съмняват се в своите способности, сравняват се със съучениците си и ги е страх да не се провалят. С нея постигаме повече самоуважение и самочувствие, което при всички случаи ще се отрази и на резултатите в училище.

Есенция от тинтява е подходяща за деца, които лесно се обезкуражават след неуспех или разочарование, помага да имат повече вяра и оптимистично отношение.

Когато учениците са преуморени от много учене, контролни, домашни, проекти, състезания, често имат чувството, че няма да се справят със задачите си, нямат сили за повече, усмивката им изчезва от лицето, чувстват се тъжни и унили – бряст дава енергия, вяра, способност и отговорност, че ще се справиш в трудни моменти. Заедно с маслина – за умора, и габър – при психическа умора, сутрешно главоболие, даряват нови жизнени сили и тонус за справяне със всяко начинание.

За палавниците, които са по-избухливи, лесно се гневят, бият други деца и изпитват силна ярост, жестокост или омраза ще помогне джел и дива джанка. С тяхна помощ ще бъдат по- спокойни и уравновесени.

За по-властните и арогантни деца, които искат да им се изпълни всяко желание или заповед, не обичат да губят битки и трябва да са винаги прави, лозата ще ги научи на повече уважение към правата на другите и ще бъдат по-дипломатични.

С див овес подкрепяме всички по-големи тийнейджъри, които трябва да избират ново училище, нов университет, чудят се каква професия да изберат. Подходяща е за пубертетна възраст за справяне с недоволството, неудовлетвореността, при липса на цел и посока.

За да бъдат децата здрави и спокойни, е важно родителите също да бъдат с балансирани емоции, да имат повече търпение, да намерят повече време да ги изслушват, за да може да споделят емоциите си. Важно е да намират различни начини заедно да преодоляват ежедневния стрес, защото всеки проблем, когато е открит и осъзнат на време, той е на половина решен.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари