БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Акнеминум – погрижи се за проблемната кожа отвътре

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (24 вота, средно: 2,96 oт 5)
Loading...

Външният вид на кожата е важен за доброто ни самочувствие, без значение от възрастта и пола. Има различни състояния, които влияят негативно на кожата и пречат на добрия й външен вид – прекомерно омазняване, сухота, екземи, лющене, акне. Понякога, ако кожата ни е чувствителна, може да страдаме от тези проблеми едновременно.

Акнето е едно от най-често срещаните кожни заболявания при индустриализираните нации. Акнето се проявява при голяма част от населението – между 70 % и 95 % от юношите са засегнати от пъпки по кожата, в някаква степен. Обикновено, то започва по време на пубертета, заедно с хормоналните промени, но може да продължи в по-късната зрелост.

Причините за поява на акне са различни, но най-разпространените са: генетична предразположеност, хормонални промени, прием на лекарства, неподходяща диета, неправилна грижа за кожата, тютюнопушене.

Както знаем, най-доброто лечение е превенцията. Има някои важни неща, на които да обърнем внимание, за да подобрим състоянието на кожата, която страда от акне:

Хранене

Здравословното меню е от голямо значение за външния вид на кожата. Включете в менюто си разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, протеини и „добри“ мазнини – риба, авокадо, зехтин, ядки. Избягвайте сладките пакетирани храни, съдържащи голямо количество рафинирана захар, газираните безалкохолни напитки и т.нар. junk food, богата на вредни мазнини. Тези продукти увеличават свободните радикали в тялото и водят до възпаления, създавайки благоприятна среда за развитие на акне.

Хидратация

Грижата за кожата започва отвътре. Важно е да пиете достатъчно течности – вода, чайове, натурални сокове, за да запазите здравето на кожата си и да намалите появата на невъзпалителни комедони и възпалителни папули. Избягвайте прием на прекомерни количества кофеин и алкохол – те „извеждат“ хидратацията от кожата ви, правейки я суха и лющеща се. Освен това, алкохолът води до възпаления и прекомерно омазняване на кожата.

Движение

Разхождайте се интензивно, бягайте, правете йога, плувайте. Всички физически активности предизвикат изпотяване, чрез което тялото изхвърля токсините от себе си. Така, пъпките и черните точки намаляват, а тенът на кожата се избистря. Освен това, практикуването на някакъв вид спорт помага на тялото да се освободи от напрежението и да отделя „хормона на щастието“ – серотонин. Спортувайте – кожата ви ще ви бъде благодарна!

Стрес и околна среда

Важно е да намалим нивата на стрес, за да запазим добрия вид на кожата. Напрежението, забързаното ежедневие и липсата на сън влияят негативно на кожата и са предпоставка за поява на възпаления. Замърсената градска среда също е враг на здравата кожа – тя се замърсява по-бързо, омазнява се прекомерно, появяват се пъпки. Не можем да повлияем много на качеството на въздуха и околната среда, но можем да прекарваме повече време в разходки край морето и в планината.

Понякога, въпреки всички грижи, които полагаме за здравето на кожата си, не успяваме да се преборим с акнето. В тези случаи, можем да използваме подходяща козметика и да се доверим на хранителни добавки, които се грижат за здравето на кожата отвътре.

Ако имате предразположена към акне проблемна кожа и вече сте опитали какво ли не, може би е време да смените стратегията си. Опитайте Акнеминум – вашето решение за здрава кожа. Акнеминум е хранителна добавка, съдържаща растителни екстракти, витамини и минерали, която се грижи за здравето на кожата отвътре.

Всяка съставка в Акнеминум е внимателно подбрана, така че да подобри състоянието на акнеичната кожа:

Екстракт от трицветна теменугаСъдържа флавоноидни съединения, включително рутин. Подобрява състоянието на сухата и лющеща се кожа, причинено от прекомерно външно почистване. Растението има антибактериални свойства. Грижи се отвътре за здравето и добрия външен вид на кожата.

Екстракт от корен от глухарчеЕкстрактът спомага за отделянето на ненужни продукти от метаболизма и поддържа естествената детоксикация на организма. Има антиоксидантни свойства. Действа срещу микробни инфекции на кожата и има почистващ ефект.

Екстракт от листа от зелен чайИма антиоксидантни свойства, благодарение на които предпазва организма от свободни радикали. Подобрява състоянието на кожата и намалява червените кожни обриви, причинени от акне.

Цинк Спомага за поддържане на здрава кожа, предпазва клетките от оксидативен стрес. Той участва в процеса на делене на клетките. Регулира омазняването и намалява белезите от акне.

Витамин B3 /Ниацин/Спомага за поддържане на състоянието на лигавиците и здравата кожа. Намалява зачервяванията по кожата.

Витамин В6Спомага за правилния синтез на цистеин и допринася за поддържането на нормалния енергиен метаболизъм. Грижи се за доброто състояние на кожата.

Акнеминум се грижи за здравето и добрия външен вид на кожата отвътре, а приемът е много удобен – само по една таблетка на ден.

Акнеминум – Действа отвътре, вижда се отвън!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари