БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

ПРЕОДОЛЕЙ СТРЕСА И УМОРАТА И СЕ ЗАРЕДИ С ЕНЕРГИЯ с Магнезий+ В комплекс

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Несигурното време, в което живеем във връзка с последиците от пандемията от COVID 19, смяната на сезоните от лято към есен и замяната на летните отпуски с монотонното ежедневие, подлагат на сериозни изпитания нервната ни система.

А състоянията на умора, депресия и тревожност са част и от симптомите на претоварената имунна система, вследствие на натрупан стрес.

Затова, през есента, освен за имунитета си, трябва да се погрижим и за психическото си състояние.

ЗА НУЖДАТА ОТ МАГНЕЗИЙ ПРИ СТРЕС

Когато сме подложени на стрес, тялото изразходва големи количества магнезий, а в същото време, именно в тези ситуации, нуждите от този анти-стресов минерал са най-големи. Той предпазва от прекомерното възбуждане на невроните. Магнезият участва в редица мозъчни процеси и се грижи за намаляване на стреса, тревожността и раздразнението, като в същото време подобрява качеството на съня.

ЗА НУЖДАТА ОТ МАГНЕЗИЙ В СПОРТА

Магнезият е изключително необходим и за активно спортуващите, и хората подложени на тежки физически натоварвания, тъй като при тях нужните количества бързо се изчерпват. Минералът е важен за поддържане на електролитния баланс в тялото. Той подкрепя нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Ако за вас спортуването е начин на живот, трябва да приемате достатъчно магнезий, защото усилената физическа дейност провокира обилно потене, чрез което се губят значителни количества магнезий. Освен това активният метаболизъм, по време на спорт, също води до повишената консумация на ценния минерал, а мускулната издръжливост и общият тонус намаляват когато неговите нива се изчерпват.

Магнезият спомага за намаляване на физическата умора и нормализира сърдечния ритъм. Той се грижи за добрия тонус, сила и енергия.

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ МАГНЕЗИЕВ ДЕФИЦИТ

Липсата на магнезий води до отпадналост и умора, раздразнителност и липса на концентрация, стрес и тревожност. Появяват се мускулни спазми, нарушения на сърдечния ритъм и главоболие. Липсата му винаги се свързва и с липсата на калций в организма. Освен това, когато количеството на магнезий в тялото намалее, се повишава нивото на холестерола в кръвта, тъй като той е отговорен за метаболизма на мазнините и синтеза на белтъчини.

Важен е за поддържане на електролитния баланс в тялото, проводимостта на нервните влакна, мускулните контракции и тонуса на кръвоносните съдове.

Магнезият спомага за предотвратяване на мускулните спазми (крампи), изтръпването на крайниците или трептенето на клепачите.

Всяка наша клетка се нуждае от оптимални количества магнезий за да съществува,

Затова, за да се радваме на здраво тяло и здрава имунна система е необходимо да бъдем безкомпромисни и ежедневно да насищаме клетките си с магнезий.

Магнезий + витамин В комплекс от АБОФАРМА осигурява необходимото дневно количество магнезий, а витамините от група В подпомагат функцията на нервната система и играят важна роля в регулацията на въглехидратния, липидния и белтъчния метаболизъм.

Продуктът подпомага организма да преодолява напрежението и хроничната умора. Подпомага сърдечната дейност и има благоприятен ефект при крампи и мускулни схващания. Поддържа електролитния баланс в тялото и подкрепя нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия.

Магнезий + витамин В комплекс от АБОФАРМА осигурява необходимото дневно количество магнезий в една таблетка, а витамините от В комплекс допълнително подпомагат функционирането на нервната система и се включват в различни ензимни системи, участващи в регулацията на въглехидратния, липидния и белтъчния метаболизъм. От своя страна, магнезият спомага за по-доброто усвояване на витамините от тази група.

Всички витамини от група B играят своя собствена роля в подпомагането на метаболизма, позволявайки на тялото да произвежда енергия и допринасяйки за здравето на целия организъм:

В1 помага за преобразуването на хранителните вещества в енергия.

В2 действа като антиоксидант и също спомага да се превърне храната в енергия.

В6 участва в метаболизма на аминокиселини, производството на еритроцити и създаването на невротрансмитери.

B12 е жизненоважен за неврологичната функция, производството на ДНК и развитието на червените кръвни клетки.

С Магнезий + витамин В комплекс преодолявате напрежението, стреса и хроничната умора, както и мускулните схващания и мъчителни крампи след интензивни тренировки и физически натоварвания. Той зарежда тялото с енергия и висок тонус.

Еднократният дневен прием на Магнезий + витамин В комплекс осигурява 10.3 mmol магнезиеви йони, които са достатъчни за попълване на липсите в тялото.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари