БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Кожни проблеми

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

маг. фарм. Даниела Павлова

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, Австралийски цветни есенции, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни и езотерични практики. Mожете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

www.danihelp.bg

_____

Кожата, която включва косата и ноктите, е един от най-големите и най-забележителните органи в тялото. Кожата се счита за отражение на емоциите ни, тъй като всяка емоция поражда някаква реакция в кожата. Различни психо-емоционални състояния, заедно с кръвообращението и секрецията на хормони повлияват кожата с прояви като загуба на сияйност, изразителни линии и бръчки, промяна на тургора на лицето, акне, прекомерно изпотяване, сухота или повишена естествена мастна секреция в кожата, алергии и др.

Както пише Джозеф В. Клаудер, “Душата влияе на кожата по-силно от всеки друг орган“.

Чрез кожата ние общуваме и си взаимодействаме с другите. Тя представлява границата между нас и света. Ето защо кожните заболявания често са свързани с проблеми в общуването, особено ако то застрашава по някакъв начин нашите граници.

Акнето например изразява недоволство от себе си, възпаленията – гняв, а алергията –липса на увереност в собствените сили, страх, стрес. Дерматитът показва безпокойство, раздразнение и гняв. Псориазисът – страх от обида, нараняване, унижение.

Дерматитът е понятие, което обхваща широк спектър от кожни възпаления, причинени от стрес, инфекции или алергии. Раздразнението показва, че нещо ни тревожи, предизвиквайки повърхностна реакция. Дали някой или нещо ви дразни или ви влиза под кожата? Или се чувствате прекалено изложени, уязвими и чувствителни?

Екземата сочи за силна чувствителност към заобикалящите ни условия и емоции. Тя ограничава физическия контакт, създавайки сякаш сфера, която ни предпазва от чуждо докосване. Има ли области на контакт и общуване, които ви дразнят? Страх от интимност? Заключвате ли се в себе си от страх да излезете от черупката си? Дали не сте прекалено чувствителни към някого или нещо?

Австралийска есенция Spinifex e тази, която ще помогне да разберем емоционалните причини за физическото си страдание. Когато човек се чувства жертва на болестта си. Тя представлява зелена австралийска трева с лечебно действие, подходяща за всички екземи и дерматити, тънки порезни рани, акне, при сърбежи орално и локално, при варицела против сърбеж, при обриви против възпаление, при интоксикирано дебело черво има пречистващо действие, при бактериални инфекции в белите дробове, при инфекция на гърлото, пикочните пътища и половата система, подпомага преодоляването на херпесни и хламидийни инфекции.

Австралийска есенция Green essence също подпомага пречистването на тялото при чревни и кожни заболявания, за изчистване от дрожди, паразити, глисти, гъбични инфекции.

Може да се използва както вътрешно през устата така и локално на всякакви кожни лезии от акне, екземи, дерматити до псориазис.

Бахова есенция от Дива ябълка също има подпомагащи свойства при кожни проблеми.

Симптоми: чувство за нечистота вътрешно и външно, прекомерно чувство за ред и чистота.

Подходяща е за хора, които имат чувството, че са нечисти, мръсни или заразени, имат прекомерно чувство за ред и чистота. Те прекаляват с чистенето както на себе си, така и на домове си стараейки се всичко да е изрядно, дразнят се от дребни недостатъци в себе си или в дома.Физически симптоми, при които помага есенцията: акне, екземи, при хрема, проблеми с лимфните възли, хора които работят в неблагоприятна среда с химикали, хронични възпаления и др.

За хората, които страдат от хронични кожни проблеми е важно да осъзнаят и разберат дълбоките емоционални причини за физическото си състояние, да изпитват към тялото си повече чувственост, уважение и любов.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари