БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Гневът – най-прекият път към самоунищожението

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

www.danihelp.bg

__
Всички знаем, че психо-емоционалното състояние на човек се отразява и на физическото му здраве. Когато успеем бързо да се справим със стреса и негативните емоции и постигнем вътрешен емоционален комфорт, ние се награждаваме с жизненост и енергия, добро здраве и настроение.
В ежедневието ни често се случва да се гневим за най-различни неща. Гневът рядко може да бъде оценен като положителен и полезен, когато ни мотивира да намерим решение на проблемите си или да осъществим целите си. Но много бързо се превръща в разрушителен, ако не използваме енергията му правилно. Прекомерният гняв може да доведе до силно главоболие, хипертония, аритмии и други неприятни усещания, тъй като в кръвта бързо се отделят хормоните кортизол и адреналин от надбъбречните жлези.
Според нови изследвания, в кръвта на хора, които често се гневят, са открити по-високи нива на веществото C-реактивен протеин (CRP), който се синтезира в черния дроб и показва наличието на възпаления. Повишени стойности на CRP се наблюдават при следните случаи: бактериални, вирусни, гъбични инфекции, след инфаркт и след операции, злокачествени заболявания, при алергични реакции, ревматоиден артрит и други. Това обяснява защо негативните емоции бавно и прогресивно разболяват човека и че всички болести идват от нерви.
Освен че черният дроб осъществява обработването на отпадните продукти от обмяната на веществата в организма, той страда и от отровните емоции – гняв и яд, които е натрупал. Традиционната медицина предлага добавки, успокояващи нервната система, които имат временен ефект докато алтернативната медицина обръща внимание на личността и предлага решение за справяне с гнева и разбиране на духовните закони. В Баховата терапия цветната есенция от Джел се използва за личности, които:
– лесно избухват, реагират гневно, недружелюбно и агресивно;
– са вечно в лошо настроение;
– раздразнителни, сърдити или обидени;
– завиждат или злорадстват;
– подозрителни са към другите и ги е страх да не ги измамят;
– изпитват ревност и омраза.
При децата се наблюдава:
– удряне, хапане на връстниците си;
– ревност, когато се появи братче или сестриче;
– чупене на предмети, крещене, жестокост.
Гневът при тези хора винаги е насочен към някого. Склонни са да обвиняват околните и не поемат отговорност за собствените си чувства. В техните очи животът е „изкривен“, тъй като проектират върху него собствената си неудовлетвореност и яд. Есенцията от Джел разчиства омразата, злобата и всички други чувства, които възпират изразяването на любовта към околните. Тя отваря сърцето за безусловната любов, за излъчване на доброжелателност и топлина.
Когато гневът е насочен навътре към самия човек и изпитва вътрешно негодувание, се препоръчва използване на цветна есенция от Плачеща върба. Тя е за всички, които се чувстват:
– огорчени и обидени;
– чувстват се като „жертва“, вечно се оплакват и са досадни;
– обвиняват винаги другите за положението си, но никога себе си;
– изпитват вътрешно недоволство и негативизъм;
– трудно прощават и забравят;
– отмъстителни са;
– имат усещането, че животът е несправедлив, защото на другите им върви повече отколкото на тях;
– песимистични са, очакват негативни неща да им се случат и сами ги привличат.
Есенцията от Плачеща върба помага на хората да поемат отговорност за собствения си живот, да променят мислите и очакванията си. Помага им да осмислят по-ясно принципа „Каквото повикало, такова се обадило“. Позволява им да простят и да се освободят от ненужния емоционален товар, а това е най-висшата и най-красивата форма на любов.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари