БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Coral Safe: ангажиментът на NAOS за oпазване на живота на водните екосистеми – морските и сладководните

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

В сърцето на всички продукти на NAOS и трите ѝ марки – BIODERMA, ESTHEDERM и ETAT PUR, е стремежът към дълбоко разбиране на нуждите на кожата и към правилна, адаптирана грижа. Това е подходът на NAOS от вече над 40 години, който се нарича екобиология. Екобиологията разглежда кожата като екосистема, съставена от клетки, които са в постоянно взаимодействие помежду си и със средата. За NAOS това означава ангажираност към уважението на всички живи същества и внимателно отношение към въздействието, което продуктите могат да имат върху всички екосистеми, включително водните екосистеми.NAOS нарича този подход, вдъхновен от екобиологията, “Coral Safe” (“безопасен за коралите“).

Действията на компанията в защита на водните екосистеми се базират на 3 ангажимента:

  1. Вземане под внимание влиянието на продуктите върху всички водни екосистеми, не само морските

NAOS измерва въздействието на продуктите си както върху морската вода – моретата и океаните – така и върху сладките води – езера и реки, които са особено богати на биологично разнообразие.

Компанията извършва тестове за екотоксичност както върху коралите и водораслите, така и върху сладководния планктон (Daphnia magna Straus).

Въздействие върху жизнеспособността на кораловите рифове (наблюдение на ретракция на полипи и избелване на резници).

Тестове за инхибиране на растежа на морски водорасли (Phaeodactylum tricornutum), използвайки метода NF ISO 10253.

Тест върху сладководния планктон (Daphnia magna Straus), използвайки метода OECD 202 / NF EN ISO 6341.

Всички слънцезащитни продукти на марките на NAOS преминават успешно тези три теста.

  • Внимателен подбор на всяка съставка и непрестанен процес на иновация и трансформация на формулите, в търсене и изследвания със съставките на бъдещето.

NAOS изследва екотоксикологичния профил на всяка съставка, включително всички слънцезащитни филтри, и внимателно подбира тези, които ще минимизират въздействието на нашите продукти върху околната среда. В частност, компанията не използва вече етилхексил метоксицинамат (известен също като OMC или октиноксат), бензофенон-3 (познат като оксибензон) и 4-метилбензилиденкамфор (4-MBC).

Усъвършенстването на формулите е и в посока много висока водоустойчивост, винаги когато е от полза. Така, дори при плуване, слънцезащитният продукт остава върху кожата, за да я предпази, и количеството, което е в досег с околната среда, е възможно най-малко.

В допълнение, NAOS е в процес на постоянна иновация и изследване на нови съставки, които ще допълват слънцезащитните формули на бъдещето. Подходът е вдъхновен от един от основополагащите принципи при продуктите на компанията – биомиметизма –едновременно запазването на ресурсите на кожата и подсилването на естествените ѝ механизми за защита.

  • Подкрепа към емблематични инициативи за опазване на морската екосистема.

NAOS подкрепя асоциацията Andromède Océanologie в проекти с цел опазването на подводните ливади Посидония. Посидониевите ливади са екосистеми от съществено значение за Средиземно море като изпълняват роля, която никоя друга екосистема не може. Те преработват 35 пъти повече въглероден диоксид отколкото амазонските гори и до 5 пъти повече от другите видове цъфтящи морски растения.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари