БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Цветни есенции при проблеми с концентрацията

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

маг. фарм. Даниела Павлова

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, Австралийски цветни есенции, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни и езотерични практики. Mожете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

www.danihelp.bg

_____

Липсата на концентрация може да засегне както деца, така и възрастни и може да се изразява в допускане на небрежни грешки, затруднение да седите на едно място, липса на умствена енергия, загуба на вещи и др.

Комбинацията от цветни есенции за КОНЦЕНТРАИЯ на Д-р Бах помага за по-лесно усвояване на нови знания, да не се повтарят едни и същи грешки, подобрява концентрацията и мотивацията, избистря ума и намалява разсеяността при хора, подобряват паметта, дава стабилност и уравновесеност на емоциите. Като за всеки човек може да се приготви индивидуално, според неговите лични нужди.

С Австралийските цветни есенции можем да помогнем на деца с проблеми в говора – трудно или късно проговаряне, заекване, дислексия, при трудности при научаването на знания, хиперактивност и дефицит на вниманието, аутизъм и др.

Bush fuchsia е една удивителна есенция, която има способността да балансира лявата страна на мозъка (логично, рационално мислене) с дясната (интуиция, творчески заложби). Тя е отлично средство, която помага на хората да се свържат с интуицията си и да й се доверяват. С многобройните си действия и ефекти е пръв помощник за:

– ученици, които трудно усвояват нова информация;

– заекване, дислексия, забавено проговаряне;

– подобряване на финната моторика и координация;

– притеснение пред публика, подобрява словесното изразяване;

– при неспособност за фокусиране;

– помага за заспиването, възстановява съня след събуждане;

– за спомняне на сънищата след събуждане;

– при аутизъм за подобряване на комуникацията;

– при деца с дефицит на вниманието;

– при неспособност човек да чете дълго време, поради заспиване или губене на концентрация (особено подходящ при студенти по време на сесия, когато се налага да научават и помнят голям обем от информация);

– при хора, прекаляващи с използването на компютри и телефони, като в края на деня се чувстват като „затъпели”, “зашеметени“, неадекватни за други дейности.

Bush fuchsia дава кураж да изкажем мнението си, да следваме интуицията си, да говорим ясно и по-лесно да формулираме мисълта си, защото уравновесява и интегрира двете мозъчни полукълба.

Isopogon e друг помощникза все по-често срещащият се проблем с трудности в концентрацията, неспособност да се учат от опита си, инатливи деца с деспотичен характер, манипулиращи околните. Той засилва паметта и подобрява концентрацията, дава възможност да се учат от грешките си.

Jacaranda използваме, когато децата са много шумни, импулсивни, неорганизирани, разпиляни, прибързани. Лесно се разсейват, започват много дейности, но не ги довършват докрай. Те са колебливи и непостоянни, тичат напред-назад, може да имат проблеми с апетита. Не знаят какво искат поради неуравновесения им характер.

Paw Paw е цвят от папая, като есенция тя подпомага отварянето на съзнанието към Висшата същност, която държи отговорите на всички наши въпроси. Подходяща е за случаите, в които човек среща трудности с вземането на важни решения в живота си или когато човек наведнъж получи много информация, сложна за разбиране и усвояване. Тя е една от най-бързо действащите есенции и може да прояви своя ефект при еднократен прием преди изпити, интервюта, семинари и обучения. Подходяща за всички ученици и студенти, които имат да научат много неща за кратко време като им помага да се чувстват спокойни и мотивирани, че ще се справят.

За подобряване на концентрацията все пак е желателно да обърнем внимание на причините, които водят до липсата й: умора, стрес, тревожност, любовни трепети, скука или др. Погрижете се за своята емоционалност, за да подобрите състоянието на душата, след което и физическото тяло има способността за самовъзстановяване.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари