БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Колоидно сребро – кои са някои от неговите ползи и приложения?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (6 вота, средно: 2,50 oт 5)
Loading...

Какво е колоидно сребро?

Сребърната вода е разтвор на колоидно сребро в дестилирана вода. Сребърните частици са толкова малки, че са невидими с просто око. И все пак именно тази колоидна форма на среброто го прави съвместимо с тялото. Сребърната вода обикновено се приема перорално, впръсква се или се прилага върху кожата.

Среброто се използва в медицината от векове като лек за всичко – от туберкулоза и артрит до херпес и различни кожни заболявания. Дори и днес много практикуващи алтернативна медицина вярват, че колоидното сребро предлага ползи за здравето като „засилва“ имунната функция и предотвратява или лекува инфекции, както обикновени, така и тежки.

Кои са някои от ползите при използването на колоидно сребро?

Подобрява имунното здраве

Колоидното сребро е известно като естествен антибиотик, противогъбично и антивирусно вещество. Някои от най-добрите имунноподдържащи приложения включват:

• Повишаване на общата имунна функция

• Облекчаване на синусовите инфекции и алергии (може да добавите няколко капки в спрей за нос)

• Насърчаване на възстановяването след настинка и грип. Използвайте при първите признаци на заболяване, ако е възможно.

• Подпомагане на възстановяването от бактериални инфекции, включително респираторни инфекции, възпалени очи и ушни инфекции.

Борба с гъбичните инфекции

Колоидното сребро е известно като мощно противогъбично средство и може да се използва за облекчаване на трихофития, кандида, млечница и други гъбични инфекции.

Помощ за здрава кожа

Ако имате проблеми с кожата, включително кожни инфекции, псориазис, екзема, розацея и акне, колоидното сребро може да помогне за намаляване на възпалението, болката и зачервяването.

Използва се като средство за първа помощ

Колоидният сребърен гел е едно от помощните средства, които трябва да присъстват във Вашата домашна аптечка. Нанасяйте при леки порязвания, изгаряния, ожулвания, ухапвания и натъртвания. Също така е чудесно да имате под ръка, когато пътувате.

Предимствата на колоидното сребро в козметиката

Лосионите и кремовете изглежда са една от областите, в които сребърните наночастици наистина имат пространство за работа. Според проучвания колоидното сребро предизвиква драстично подобряване и заздравяване на тъканите, когато се прилага върху увредената зона. Освен това сребърната вода се използва като антибактериален минерален разтвор, превръщайки се в популярна съставка в продуктите за грижа за кожата от висок клас. Възстановяващата функция и антибактериални свойства на колоидното сребро го превръщат в чудесно решение за белези, анти-стареене и възстановяване на кожата (дори включително гъбични инфекции). Може ли да ползвате сребърна вода, ако кожата ви е по-чувствителна? Не би трябвало да е проблем – освен ако нямате алергия към колоидно сребро, което е доста рядко. В противен случай може да се окаже полезно дори за най-чувствителните типове кожа.

Как да използвате колоидно сребро

Колоидното сребро често се използва за антибактериалното си, противогъбично и антивирусно действие. Предлага се под много форми, включително локални разтвори, спрейове за нос, течни разтвори, които трябва да се приемат орално, чрез впръскване или интравенозно.

Има гама от продукти, произведени с помощта на наночастици от сребро. Смята се, че силата на колоидния разтвор на сребро зависи от това колко сребро съдържа продуктът, както и от размера и формата на сребърните частици. Когато продуктът съдържа по-голямо количество сребърни наночастици, се смята, че отделя повече сребърни йони, които работят в борбата с бактериите и други вредни организми в тялото.

Когато пазарувате продукти , съдържащи колоидно сребро, уверете се, че в състава им има истински сребърни колоиди и че не съдържат протеини или други добавки. Някои продукти на пазара днес са всъщност йонно сребро, което е по-евтино, но няма да доведе до същите ползи като истинското колоидно сребро. След като намерите продукт с добро качество, не забравяйте да прочетете етикета много внимателно, за да определите правилната дозировка. Не приемайте прекомерно количество колоидно сребро.

Предпазни мерки и странични ефекти

Продуктите от колоидно сребро се предлагат в редица различни формулировки. Поради тази причина трябва да сте много внимателни при избора на истинско колоидно сребро от реномирана компания.

Когато се използва твърде много колоидно сребро или се приемат в излишък продукти, които не са истинско колоидно сребро, се смята, че то се натрупва в тъканите на организма, причинявайки състояние, наречено аргирия /известно като болестта на „ сребърните хора“, което се характеризира със синьо-лъскаво оцветяване на кожата, ноктите , венците, очите и вътрешните органи.

Приемът на прекомерни дози колоидно сребро може също да причини сериозни състояния като увреждане на бъбреците и неврологични увреждания, въпреки че това е рядко.

Колоидното сребро може да взаимодейства с определени лекарства, включително някои антибиотици и лекарства, използвани за състояния на щитовидната жлеза.

Преди да използвате колоидно сребро под каквато и да е форма, посъветвайте се с Вашия лекар!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анонимен
анонимен
3 years ago

Кои са вашите ТОП продукти с колоидно сребро, искам да си закупя!

Катерина Христу
Admin
Катерина Христу
3 years ago

Здравейте! В зависимост от каква патология желаете да третирате с колоидно сребро, можете да разгледате следните продукти:
https://366.bg/scaler-silver-kapki-za-nos-10ml.html
https://366.bg/so-se-pharm-floragyn-silver-spray-50ml.html
https://366.bg/hartmann-atrauman-ag-10smx20sm-silver-wound-contact-layer-3pieces.html

Stoyanov
Stoyanov
3 years ago

Наночастиците на колоидното сребро са видими след осветяване от лазерна показалка. Така може да се определи истинското колоидно сребро.