БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Кои са най-добрите витамини за бременни?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (2 вота, средно: 2,50 oт 5)
Loading...

Бременността може да бъде период, в който да не се чувствате по най-добрия начин. Затова на първо място е важно да се храните добре, здравословно и разнообразно. Витамините, които приемате са от огромно значение за начина, по който се чувствате, затова не ги подценявайте. В днешната статия ще ви запознаем с онези, които е добре да следите и приемате.

Пренаталните витамини

Това са онези, които са представени със специална формула мултивитамини и отговарят изцяло на нуждите на бременната. Те са онези, които трябва да приемате преди бременността и по време на нея, за да се радвате на по-добро преминаване през всички периоди.

Обикновено те съдържат следните витамини – B12, D, C, A, E, както и фолиева киселина /B9/. Освен това ще забележите, че в много от тях има магнезий, цинк, желязо и мед, които често са в дефицит при бременните дами.

Фолиева киселина
Както разбрахте, тя е от група B и има много важна роля за ДНК и червените кръвни клетки, които са жизненоважни за развитието и растежа на плода. Затова е важно да приемате през цялото време, което ви е препоръчано от лекаря, който проследява бременността ви. Фолиевата киселина се среща в тялото, но в този период е важно да приемате по-голямо количество от нея.

Витамин D
Страхотен витамин, който играе огромна роля за имунната функция, за костите, клетъчното делене и дори за настроението на бременната. Именно тогава много от дамите имат дефицит на този витамин, затова е важно да го приемате. Винаги се консултирайте с вашия лекар за дозата и времето, за което да го употребявате.

Витамин B12
Този витамин се занимава с правилната работа на нервната система, както и с производството на червени кръвни клетки. Освен като добавка е добре да приемате много храни богати на този витамин, като месото, яйцата, млякото и обогатени храни.

Холинът
Важен е за правилното изграждане на мозъка на бебето и цялата плацента, както и гръбначния стълб. Изключително ценен по време на бременността ви, затова е добре лекарят ви да ви предпише таблетки, с които да си набавяте необходимото количество.

Витамин А и Е
Витамин А е основен за изграждането на доброто зрение на детето ви и цялостната му имунна система. Не подценявайте този витамин, а го приемайте според предписанията на следящия бременността ви специалист. Консумирайте повече храни, които го съдържат, за да си набавите всичко необходимо.

Витамин Е се съдържа в много храни, като зехтина и дори броколите, но е добре да го приемате и като добавка. Той се грижи за правилното развитие на кожата и очите, като укрепва и имунната система на вашето дете.

Винаги преди да вземете решение, че искате да приемате някой витамин направете необходимите изследвания и винаги се консултирайте с вашия лекар. Трябва да направите това, защото всяка бременност е различна и може да имате нужда от различни грижи, които не отговарят само на витамините упоменати в статия. Бъдете внимателни за здравето си и това на детето ви, опитайте се да бъдете по-спокойни и да се наслаждавате на промяната, която настъпва в тялото ви.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари