БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Как да превърнем Свети Валентин в празник на цялото семейство

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Свети Валентин не е празник само за влюбените. Нито трябва непременно да се отбележи с романтична среща или любовни послания.

Свети Валентин е един своеобразен триумф на любовта, която излиза отвъд границите на интимната двойка. Това означава любов към родителите, към децата, към приятелите, към всички скъпи за сърцето същества. Защо да не превърнем Свети Валентин в празник за цялото семейство?

Дори да сте патриоти и да предпочитате да отбелязвате 14-ти февруари като Ден на Трифон Зарезан, щипка любов винаги прави нещата да изглеждат по-хубави. Така че съчетайте традициите на двата празника и направете деня на всички у дома забавен и наситен с емоции, защото взаимоотношенията в семейството са най-важни. Покажете на близките си колко много ги обичате и колко сте благодарни, че ги има в живота ви. А може би и ще поставите основите на една нова празнична традиция. Предлагаме ви няколко идеи.

Настроение от сутринта

Дори да не сте почитатели на празника, приемете този ден като още една възможност да изразите обичта си към любимия и децата. Щом отворите очи се усмихнете и ги целунете. Старайте се да изглеждате жизнерадостно и безгрижно. Дори в началото да е трудно, бъдете сигурни, че съвсем скоро положителното настроение ще се предаде на околните и няма да се налага да правите каквито и да било усилия да го поддържате. То просто ще се случва от самосебе си.

Най-вкусната закуска

Сервирането на “валентинска” закуска е чудесен начин да кажете „обичам те” на любимите хора и да започнете деня по-ведро. Направете палачинки, изрежете ги във формата на сърце и ги сервирайте с любимото сладко. Разполовете няколко пресни ягоди, гарнирайте със сметана и поръсете с шоколадови пръчици. Или просто купете сладки, меденки или бонбони с форма на сърце, които поднесете с чаша мляко. Най-вкусното ястие е приготвеното (или поднесено) с любов.

Дрескод „червено”

Вероятно всеки в семейство ви има поне една червена или розова дреха в гардероба си. Аксесоарите(шал, ръкавици, шапка, чанта) също могат да прибавят тенденциозен за деня акцент. Дори едни нови чорапки в подходящия цвят могат да направят деня на малчугана по-празничен.

Валентинки с послания

Необходими са ви ножица, червена или розова хартия и няколко минутки свободно време. Изрежете колкото искате листчета във формата на сърчица, надпишете ги с романтични или подходящи за децата послания и ги скрийте на места, където любимите ви хора ще ги откриват в различни моменти от деня – в джоба на сакото, в лаптопа, в закуската за училище, в тетрадката или книгата, дори под възглавницата.

Подгответе специално пикантно послание за любимия, с което да го подготвите за финала на вечерта, когато ще останете насаме. А на някои места у дома можете да скриете шоколадови лакомства или верижни послания(едното водещо към другото) и да организирате игра преди вечеря тип „намери съкровището”. Децата я обожават.

Романтична вечеря за всички

Без значение от колко души се състои вашето семейство, планирането на една по-специална, в духа на валентинската традиция, вечеря, ще потопи всички в магията на любовта, приласкавайки ги да се насладят на присъствието на най-близките същества. Пригответе любимата семейна рецепта или експериментирайте с нещо ново и различно.

Атмосферата също е много важна. Ако имате червени чинии, салфетки и покривка, използвайте ги. Не забравяйте една голяма червена свещ в средата на масата и разбира се, подходящ десерт. Колкото по-сладък е, толкова по-добре.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари