БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Десислава Запрянова – Интравенозни терапии

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

маг. фарм. Десислава Запрянова

Десислава Запрянова е магистър-фармацевт и натуропат. Учила е в престижния Виенски Медицински Университет специалност фармация и хомеопатия. Притежава редица сертификати и дипломи за специалист по хранителни добавки и здравословен начин на живот, придобити в Залцбург и Виена. Работила е като магистър-фармацевт в аптека и е част от екипа на АПТЕКИ 36.6. От 2018г. насам насочва фокуса си към ранна диагностика и алтернативна медицина, свързани с така наречения “биоскенер”. Създава първия по рода си специализиран център за алтернативна медицина в гр. Пловдив (бул. “6-ти Септември” 104, ет.1), в който приема своите пациенти след предварително записване на тел. 0898309729. Можете да прочетете повече онлайн на healthcentre.bg .

________________________________________________________

Нашият метаболизъм има изключително сложна биохимия. Тази биохимия изисква разнообразие от микроелементи, така че да може да работи оптимално. След тежки инфекции, стрес, прегаряне, изтощение, туморни заболявания, чревни проблеми, но и превантивно, се препоръчват индивидуално пригодени инфузии. Инфузиите пренасят хранителните вещества директно там, където имате нужда от тях – в кръвта.

Защо инфузиите често са по-ефективни от пероралното приложение на витамини и минерали?

Инфузионните лечения с високи дози жизненоважни вещества позволяват директна и без загуба абсорбция на необходимите жизненоважни вещества, тъй като стомашно-чревния тракт се заобикаля. Жизненоважни вещества като витамин С под формата на прах или таблетки могат да се абсорбират само в ограничена степен и в малка степен чрез стомашно-чревния тракт. Под формата на инфузионна терапия могат да се постигнат много по-високи нива. Тя може ефективно да подпомогне процеса на възстановяване на тялото, особено в случай на съществуващи дефекти.

Какво може да простигне инфузионната терапия?

Индивидуалните инфузионни терапии могат, наред с други неща, да върнат физическата активност, регулаторната компетентност и метаболитните процеси обратно в баланс. Клетъчните спомени могат да бъдат устойчиво заредени.

Какъв опит има с витаминните инфузии?

Инфузиите с витамин С често се използват за подпомагане на имунната система. За ефективен имунен отговор имунната ни система се нуждае от достатъчно витамини. Те поддържат имунния отговор и в същото време защитават съдовете и органите.

Какво трябва да се има предвид по време на инфузионната терапия?

Високите дози могат да претоварят както бъбреците, така и черния дроб като жизненоважни запаси от вещества. Ето защо задълбоченият преглед на пациента предварително е особено важен. По този начин се извършва подробна анамнеза преди всяка инфузионна терапия. С многобройни прегледи предварително се създава точна картина на бъбречното ви състояние. Вземат се кръв и урина и се измерват кръвното налягане и кръвната захар. Преди лечение с инфузия се препоръчва подробен витаминен и минерален профил. Това дава възможност да се разбере точно кои вещества в тялото особено липсват и с кои вещества вече е добре снабдено. В зависимост от индивидуалните дефицити и въз основа на съответната клинична картина, терапевтът трябва да намери концепцията за инфузия, която е подходяща за вас лично в рамките на индивидуалната терапия.

Защо витаминните инфузии са особено полезни за хора с ограничено чревно здраве?

Много от нашите пациенти с нарушено чревно здраве и проявени чревни заболявания се оплакват от лоша концентрация и физическа умора. Тъй като храносмилателният тракт не е напълно функционален, жизненоважните вещества сами по себе си вече не могат да бъдат напълно абсорбирани чрез прием на храна. Хората с чревни проблеми често страдат от доказана липса на витамини и минерали.

Какво прави инфузиите с витамин С толкова специални?

Инфузиите с витамин С често се използват в терапията, защото витамин С е изключително сложен. Наред с други неща, витамин С стимулира усвояването на калций и желязо. Често се използват и витаминни инфузии в комбинация от витамин С и В комплекси. Витамините от група В в комбинация с магнезий имат хармонизиращ и релаксиращ ефект. Чувстваме се по-психически стабилни. Многобройни учени и практици препоръчват в актуални публикации използването на витамини и минерали като безопасна и ефективна терапия за подпомагане на имунната система. Недостигът на витамини е широко разпространен в населението и е доказано, че отслабва устойчивостта към болести.

Какво друго могат да постигнат инфузионните терапии?

Красива кожа и красива коса, кой не иска това? Чрез инфузии можем да дадем на организма важни жизненоважни вещества, които той произвежда все по-малко с течение на времето. Специалната инфузионна терапия може да допринесе за по-младежки вид и подобрява тена благодарение на силно концентрираните витамини С и витамини от група В.

Витаминните инфузии могат да подпомогнат процесите на регенерация при чревни проблеми. Многобройни аминокиселини могат успешно да се използват директно чрез вената за изграждане на силна чревна лигавица. Например, аминокиселините таурин и глутамин са важни субстрати на чревните лигавични клетки. Това създава стабилна защитна бариера за по-добро здраве. Защото бариерната защита започва в червата!

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари