БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Интимна хигиена с етерични масла

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 2,25 oт 5)
Loading...

Етеричните масла са интересна и жизнеспособна алтернатива на антибиотиците, тъй като въздействат върху физическото тяло по много начини и са сред най-мощните антибактериални агенти.

Изключително голям интерес представляват и антимикробните свойства на етеричните масла. Към недостатъците им като антимикробни средства следва да се отнесе доста тесния спектър на действие. Затова е целесъобразно те да се комбинират помежду си. Различните етерични масла проявяват антибактериална активност, но в различна степен по отношение на изследваните микроорганизми. Затова е най-добре те да се комбинират помежду си в ефективни ЕМП – етерично-маслени препарати.

  • Маслото от чаено дърво и маслото от смрадлика въздействат срещу дрождите Candida albicans, причиняващи млечница (инфекция на устната лигавица) и вагинална кандидоза, както и срещу Trihomonas vaginalis – микроорганизъм, водещ до инфекция на влагалището. Също така и при Род Streptococcus при различни инфекции, Род Gonococcus при гонорея и Klebsiella pneumonia при пневмония.
  • Етеричното масло от българска смрадлика може да се използва като алтернатива на австралийското масло от чаено дърво и е изключително ефективно при лечение на бактериални и гъбични инфекции. Маслото от чаено дърво и етеричното масло от смрадлика (тетра) са основните масла в състава на ЕМП – ФОРТЕ и ЕМП – КОМФОРТ.
  • Мащерка срещу Escherichia coli при някои бъбречни заболявания.
  • Етеричното масло на кипариса се оказва много активно спрямо род Colibacteria, но не оказва никакво въздействие върху род Staphylococcus.
  • Лавровото етерично масло потиска развитието на Staphylococcus, но не действа на останалите микроорганизми.
  • Маслото от лимонова трева е по-ефикасно срещу Staphylococcus aureus в сравнение с пеницилина и стрептомицина. Тези микроорганизми са и най-чувствителни спрямо етеричните масла.
  • Лимоново етерично масло срещу Corynebacterium diphtheria при дифтерит.
  • Масло от карамфил срещу Mycobacterium tuberculosis при туберколоза.
  • Канела срещу Bacterium typhi при тиф.
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари