БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Eucerin представя серията Anti-Pigment за подпомагане на намаляването на хиперпигментацията, за по-гладка и сияйна кожа

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Всички типове кожа могат да бъдат засегнати от хиперпигментация – състояние, при което се образуват тъмни петна, основно в областта на лицето, предмишниците и ръцете, като това може до причини сериознo безпокойство. Излагането на слънце, възрастта и хормоналните промени са основните фактори, отговорни за появата на хиперпигментацията.

След 10 години излседователска и развойна дейност Байерсдорф направи пробив в борбата с хиперпигментацията. Eucerin представя патентованата активна съставка Thiamidol като част от иновативен, холистичен подход за ефективно намаляване на тъмните петна. Thiamidol действа директно върху основната причина за хиперпигментацията, за да подпомогне намаляването и предотвратяването на повторната поява на петната. Дерматологичните изпитвания сочат, че първите видими резултати са забележими само след две седмици употреба на новата серия Eucerin® AntiPigment. В това интервю д-р Лудгер Колбе – Главен учен по фотобиология, и д-р Денис Рогенкамп – Мениджър „Международна медицинска дейност“ на Байерсдорф АД, дават задълбочена информация за хиперпигментацията, разработването на патентованата иновативна съставка Thiamidol и разясняват предимствата от прилагането на серията продукти AntiPigment.

Какво представлява хиперпигментацията?

Д-р Денис Рогенкамп: Когато говорим за хиперпигментация, всъщност имаме предвид неравномерна пигментация. Всички ние имаме собствен тен на кожата, който може да варира от съвсем бяла кожа до почти черна. С напредване на възрастта при всеки тип кожа пигментацията става повече или по-малко неравномерна, особено по откритите части на тялото, които са най-изложени на слънчева светлина. Това наричаме хиперпигментация. Появата й се дължи на увеличено производство на меланин и води до образуване на нерелфни, по-тъмни области на кожата с различен размер и форма.

Как се развива хиперпигментацията?

Д-р Лудгер Колбе: В кожата ни има специални клетки, наречени меланоцити. Те произвеждат тъмния пигмент меланин като естествена защита на тялото от излагане на слънце. Интересното при меланоцитите е, че техният брой е един и същ във всички типове кожа, но нивото им на активност е различно. В хиперпигментиралите области на нашето тяло откриваме меланоцити с по-висока активност, в сравнение с останалата кожа. Те произвеждат повече меланин и в резултат се образуват петната, които виждаме външно по кожата.

Общ проблем за всички типове кожа ли е хиперпигментацията?

Д-р Денис Рогенкамп: рано или късно, в даден етап от живота си, всеки човек бива засегнат. Колкото по тъмна е Вашата кожа и колкото повече тен образува тя, толкова повече хиперпигментации ще се образуват по нея. Почти всеки човек на възраст над 60 години има хиперпигментации, изразени в една или друга степен. Това означава, че хората във всяка точка на света се нуждаят от ефикасно средство против пигментацията, с добра поносимост от кожата.

Какво отключва хиперпигментацията?

Д-р Лудгер Колбе: Слънцето е най-значимият фактор, който отключва хиперпигментацията. Тъй като меланоцитите са по-активни в изложените на слънце области, хиперпигментации се забелязват най-напред по горната част на ръцете, китките, предмишниците и по-късно по лицето. Тъмните петна стават по-тъмни през лятото и по-светли през зимата, но никога не изчезват напълно.

Хиперпигментацията може да бъде причинена и от хормоналните промени по време на бременност или при прием на хормонални контрацептиви. Този вид пригментации са доста неприятни, тъй като се развиват основно при млади хора. Появилите се в резултат на хормонални промени тъмни петна могат да бъдат много резистентни на лечение и да се задържат дълго време, понякога дори доживот.

Замърсяването на въздуха също се сочи като причинител на хиперпигментациите. Друга причина могат да бъдат различни възпалителни състояния, свързани с акне, екзема, псориазис, както и ухапвания от насекоми. При акнето например пъпките изчезват за няколко седмици, но пигментните петна могат да останат месеци след това или дори години.

Как се борим с хиперпигментацията?

Д-р Денис Рогенкамп: Има няколко възможни подхода. Един от тях е използването на химичен пилинг със съдържание на киселинен разтвор, който премахва горните слоеве на кожата. Лазерната терапия също премахва излишния пигмент и е по-прецизна. И двата метода могат да причинят кожни раздразнения или дори пост-възпалителна хиперпигментация, в зависимост от интензитета на лечението. Въобще, нуждаем се деликатен и същевременно ефективен начин да се борим с пигментните петна.

Как можем да предотвратим появата на хиперпигментация?

Д-р Лудгер Колбе: Тъй като слънцето е основният причинител на хиперпигментацията, можем да прекарваме по-малко време всеки ден директно изложени на слънчевите лъчи, да ползваме предпазно облекло и ежедневно да прилагаме слънцезащитна козметика. Така намаляваме риска от появата на пигментни петна, както и възможността вече появилите се петна да станат още по-тъмни.

Какво по-специално се крие в серията продукти Eucerin® AntiPigment?

Д-р Денис Рогенкамп: По-специалнo е иновативнoтo, новопатентованo вещество Thiamidol, което е основната активна съставка в серията продукти Anti-Pigment. Тя бе разработена след повече от 10 години изследователска работа в лабораториите на Байерсдорф и е в основата на иновативен, холистичен подход за борба с хиперпигментацията. Thiamidol атакува основната причина за хиперпигментацията, като намалява производството на меланин.

Какво различава Thiamidol от използваните досега активни състваки?

Д-р Лудгер Колбе: Всички налични към момента на пазара съставки са тествани върху гъбни ензими, просто защото те са икономически по-достъпни за тези цели. Но хората и гъбите са много различни. Открихме, че субстанциите, които намаляват пигментацията при гъбите, не работят достатъчно ефективно при хората. Инвестирахме много време и усилия да съберем достатъчно човешки ензими, за да извършим тестове. В широкомащабна скрийнингова програма, по време на която изпробвахме над 50,000 съставки, открихме една, която ефективно регулира производството на меланин в човешката кожа и остава поносима за организма. Тази съставка е Thiamidol.

Колко ефективна е Thiamidol и какви предимствата за потребителите бяха демонстрирани по време на тестовете?

Д-р Лудгер Колбе: От повече от 50,000 субстанции, тествани в лабораториите на Байерсдорф, Thiamidol се показа като най-ефикасна, демонстрирайки най-добрите и значими резултати в изкуствени условия, в експериментални модели и при тестване върху хора. След като тествахме ефикасността на Thiamidol върху възрастови петна, открихме, че потъмняването при много от тях изчезна след няколко седмици. Някои от тях бяха почти неразличими от околната кожа. Също така получихме положителна обратна връзка от много от субектите, участвали в изследването.

Намаляването на всички видове пигментация ли може да бъде подпомогнато от новата съставка?

Д-р Лудгер Колбе: Thiamidol е ефективен при всички случаи на придобита хиперпигментация, причинена от прекомерно излагане на слънце. Той е подходящ за всички типове кожа, вкл. много тъмна кожа.

Ще се появят ли отново пигментните петна, ако се прекрати употребата на Eucerin® AntiPigment?

Д-р Лудгер Колбе: Да, ако спрете да използвате продукта, петната ще се върнат към тяхното обичайно състояние. Причината е, че производството на меланин, ще се върне към характерните си нива и така е възможно пигментните петна да се появят отново. За постигане на дълготрайни резултати препоръчваме редовна употреба на Eucerin® Anti Pigment.

Бихте ли препоръчали употребата на всичките четири продукта от серията?

Д-р Денис Рогенкамп: Ако искате да намалите максимално петната, колкото е възможно по-бързо, трябва да използвате всичките четири продукта. Дневният крем сам по себе си е много ефективен, а серумът с двойно действие показва допълнителни, статистически значими резултати. Всички продукти от серията Eucerin® Anti-Pigment могат да се използват ежедневно. Продуктите, съдържащи Thiamidol, могат да се нанасят максимум четири пъти дневно.

С какво е толкова специален серумът с двойно действие?

Д-р Денис Рогенкамп: За да усили действието на продуктите за дневна грижа от своята серия Anti-Pigment, Eucerin® прилага комбиниран подход. Eucerin® Anti-Pigment Серум с двойно действие съдържа патентования Thiamidol в едното си отделение и формула с концентрирана късо и дълговерижна хиалуронова киселина в другото. Изненадващ за всички нас бе фактът, че първите резултати понякога ставаха забележими само след две седмици употреба. При редовна употреба тъмните петна ставаха все по-светли и по-светли. Имаме голям опит в разработването на продукти, съдържащи хиалуронова киселина, така че знаем колко силен е техният ефект. Високотехнологичната опаковка позволява смесване на съставките на момента и Ви кара да се чувствате добре.

Серията Eucerin® Anti Pigment с Thiamidol

За постигане на най-добри резултати, се препоръчва редовната употреба на Eucerin® Anti-Pigment. Всички продукти са доказано ефективни и същевременно се понасят добре от кожата. С ежедневна употреба ефектът се подобрява постепенно. Продуктите, съдържащи Thiamidol, могат да се нанасят до четири пъти дневно.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Людмила Милкова
Людмила Милкова
1 year ago

Кремът Anti pigment Euserin при мен дава“ пасък ефект“ след час -два. Не се усвоява добре. Опитвах да го ползвам като финален продукт /четвърти подред/ при дневната си рутина за лице т. е след тонер, серум и крем с колагени даде този ефект. След това опитах само след тонера , същият ефект. Има ли указания с кои продукти за лице може да се използва?