БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Dentaid – новаторска идея, превърнала се в успешна компания!

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Новаторската идея не е гаранция за пазарен успех, но е първата стъпка в създаването на успешна компания!

История

През 1980 година основоположникът на компанията Dentaid Enric Masdevall решава да реализира своя бизнес идея. В началото, създадената от него фирма прави експорт на  четка за зъби за продажба в аптеки в САЩ, и само след година резултатите са на лице. Водени от успеха и изискванията на пазара Dentaid създават нови продукти в областта на хигиената и здравето на устната кухина. След 40 години иновативният дух, предприемчивостта и успешните разработки продължават да са в основата на испанската компания, която предлага продуктите си в повече от 70 страни по целия свят.

Мисия

В основата на фирмената политика са залегнали новаторският дух и отговорността пред обществото, които обуславят лидерската позиция на Dentaid в Испания и гарантират позициите ѝ на международните пазари. Основната мисия на компанията е подобряване на денталното здраве и хигиена, задоволяване на най-важните потребности на населението по цял свят.

Здраве чрез наука

Основополагащи за успеха на компанията са непрестанни иновации, инвестиции в обучителните практики на професионалистите, тесни връзки с всички специалисти, работещи в областта на денталното здраве. Сътрудничеството с най-престижните научни организации, използването на технологични бази, сертифицирани по най-високите европейски стандарти ISO, определят не само високата ефективност на продуктите, но и реализацията на изследователски проекти от последно поколение.

Dentaid Research Center е един от основните изследователски центрове, в който наука, опит и знания се превръщат в реални решения на нуждите на населението. Той е своеобразният гръбнак на компанията, в него година след година се осъществяват научните изследвания, гарантиращи челните позиции на компанията. Заедно с науката като основополагащ фактор в дейността на Dentaid, висококвалифицираният персонал е този, който стои в основата на специализираните разработки и адаптирането им към нуждите на населението.

  • Микробиологична лаборатория осигурява осъществяването на строг анализ и контрол на продуктите.
  • Галеновата лаборатория е с фокус разработката на нови продукти, нови принципи и активни съставки, изследване на стабилността и взаимовръзката на различните съставки, осъществяването на пилотни проекти.
  • Използването на оптични микроскопски методи позволява изследването на зъбната плака в различните етапи от развитието ѝ.

Иновации

Изграждането и поддържането на високите теоретични стандарти се осъществява благодарение на собствени научни разработки, както и на съвместната работа с признати институции в областта на одонтологията, утвърдени местни и международни университети, чрез които се осъществяват някои фази от изследователската практика и научни експерименти.  Целта за непрестанно подобряване на здравето и хигиената на устната кухина, намира своето решение в създаването нови продукти и иновации. Сред най-амбициозните проекти на марката е технологията haprepair®, базирана на наночастици хидроксил апатит – естествената основа на зъбния емайл. Тази нова технология позволява запълването и заглаждането на повърхността на зъбния емайла, подобрява белотата и блясъка, укрепва и намалява повишената чувствителност на зъбите.

VITIS е марка продукти  за орална хигиена, предлагащи специфична и индивидуална грижа за всеки. Благодарение на усилията на професионалистите, съсредоточени в изследвания и създаване на нови формули, това е марката, която дава възможност за избор на най-подходящия продукт, чието високо качество е гаранция за добра устна хигиена. VITIS предлага богат избор от средства, осигуряващи цялостно почистване на устната кухина и отстраняване на зъбната плака. Тук се отнасят четки и пасти за зъби, води за уста със специфична насоченост, специално създадени за борба с кариеса. Благодарение на иновативната технология Dentaid Technology Haprepair®, някои от продуктите на VITIS са с формули, съдържащи наночастици хидроксиапатит (VITIS Anticaries & VITIS Whitening). Доказано избелващото и възстановяващо емайла на зъбите действие на активната съставка е допълнено от превенция на кариеса. Създадена като отговор на нуждите на всеки, VITIS предоставя и широка гама продукти със специфична насоченост. Хората с проблемни венци (възпалени, зачервени и кървящи) могат да намерят най-подходящата хигиенна грижа (VITIS Gingival), а за пациентите с импланти и ортодонтски апарати са създадени отделна серия продукти (VITIS Orthodontic), гарантиращи коректната хигиена в зоните с най-труден достъп, в които същевременно е и най-активното натрупване на зъбна плака. „Фамилията“ на VITIS се допълва от детски четки и пасти за зъби, специално разработени спрямо нуждите и особеностите на най-малките (VITIS Junior).

Perio·Aid® е линия антисептици за устна хигиена, предназначени за третиране и контрол на пародонтозни и периимплантитни заболявания. Специфичната формула на продуктите комбинира два антисептика – хлорхексидин (СНХ) и цетилпиридиниев хлорид (CPC), които действат синергично, осигурявайки максимална сила и ефикасност в борбата срещу зъбната плака.

Perio·Aid предлага два варианта с максимална ефикасност, спрямо конкретната ситуация:


• Perio·Aid 0,12% е активен участник в третирането на пародонтозните състояния и периимплантитите, като действието му е насочено към елиминиране на патогенната зъбна плака, причиняваща тези заболявания. Линията включва вода за устна хигиена и гел за зъби, като продуктите могат да бъдат използвани отделно и в комбинация.


• Perio·Aid 0,05% е поддържаща линия с ниска концентрация на активната съставка, която подпомага борбата срещу патогенната зъбна плака, подходящ за ежедневна употреба.

Interprox® е марката на Dentaid за интердентални четки, създадена от професионалисти, за завършване на процеса по отстраняване на зъбната плака в пространствата между зъбите. Продуктите от марка Interprox се изработват от висококачествени влакна Tynex®. Четките Interprox се адаптират към всяко пространство в устната кухина, като включва цилиндрични и конусовидни  глави. Interprox са подходящи за почистване на пространствата между зъбите на горната и долната челюст (капачката се закрепва към дръжката, за да я удължи и улесни достъпа, тялото е гъвкаво и се адаптира спрямо индивидуалните нужди). Снабдени са с  капаче, осигуряващо необходимата хигиена на ползване, както и удобство при пренасяне.

Различни в единството и обединени от общата цел, всички продукти на Dentaid предлагат решения за всеки конкретен проблем в областта на денталната хигиена и здраве.

*Dentaid е марка №1 в Испания по продажби на продукти за орална хигиена в аптечен канал.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари