БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Да подкрепим Дани

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Малкият Дани е на 2 години, но е боец още от момента на своето раждане. Поради настъпили усложнения по време на бременността, Дани е роден преждевременно с тегло 1400гр. При раждането си е диагностициран с тотална форма на Хиршпрунг – липса на нервни клетки на дебелото черво. До 20-тия си ден преминава през две коремни операции, при които е отстранено цялото дебело черво и част от тънкото черво. Краят на тънкото черво е изведен на коремната стена – илеостома. На 2 месечна възраст, поради опасност от отлепване на ретината, е направена лазерна операция на двете очи, при която е изрязана голяма част от периферното зрение. На 9-месечна възраст Дани отключва тежка форма на епилепсия – инфантилни спазми (Уест синдром), която рязко влошава развитието му. На година и половина той е диспансеризиран с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза, засягаща ръцете и краката му. Претърпял е още редица оперативни интервенции поради усложнения на илеостомата и многобройни хоспитализации поради ентероколити и стомашно-чревни инфекции.

Понастоящем Дани продължава да е с илеостама и е на строг хранителен режим. Може да приема само специализирани млека и ограничен брой храни. Въпреки това, почти всеки месец има стомашно-чревни проблеми – инфекции, констипация или диария. Ежедневно взима антибиотици, антиепилептични лекарства и още над 10 добавки. Дани всеки ден провежда рехабилитация, от която има значително подобрение. Въпреки това, той все още не може да пълзи, да стои седнал самостоятелно и да ходи.

Набират се средства за провеждане на специализирано лечение и интензивна рехабилитация на Дани у нас и в чужбина, които ще помогнат в борбата му с церебралната парализа, както и за покриване на част от ежедневните му разходи.

Нека подадем ръка и помогнем на това прекрасно дете да има едно щастливо детство.

Дарителска сметка:

BG05FINV91501317639015

Титуляр: Даниел Кацаров

PayPal: PayPal.Me/DanielKatsarov

https://www.facebook.com/profile.php?id=100085701751493

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари