БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Да отстраним вредата от антибиотиците с Шуслерови соли

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Как да неутрализираме нежеланите странични въздейстия, когато се е наложило антибиотично лечение, като в същото време извлечем максимални ползи за здравето си.

Мисленето за антибиотика като за „вълшебно хапче”, което бързо ни изправя на крака в сезона на грипа, носи сериозни рискове и последици. Честата и безразборна употреба на антибиотици потиска и отслабва имунитета. Когато организмът вече не успява сам да се справя с инфекциите, постепенно се стига до нуждата от нови и все по-силни лекарства, а на даден етап и до развиване на резистентност към тях.

Употребата на силни медикаменти каквито са антибиотиците носи опасността от поява на дисбаланс в чревната флора. Така редица бактерии, гъбички, паразити започват да се размножават бързо и да виреят лесно в тази среда. В резултат се стига не само до стомашно-чревни проблеми, например диария, но и могат да се провокират заболявания като язвен колит и др. Прекомерната употреба на антибиотици ни изправя и пред все по-често срещаните алергични реакции към тях.

Как да неутрализираме неблагоприятните ефекти от антибиотика?

Ако приемът на антибиотик е бил неизбежен, ето как да се погрижим за по-бързото отстраняване на отрицателните му последици:

По време на прием на антибиотик – за да предпазим полезните чревни бактерии, трябва да включим в менюто си кисело мляко, а също и да приемаме пробиотици. Нуждаем се и от допълнителен прием на витамин С. Приемът на Шуслерова сол №6 калиев сулфат от самото начало на антибиотично лечение също е много важен. Сол №6 подхранва клетките на черния дроб, за да може да се справи с въздействието на антибиотика и с изчистването на токсините от организма. Вземайте 2 пъти дневно по 3 табл. в периода на приема на антибиотик.

За първа помощ със стомашно-чревните нарушения: болки в корема, диария (както и обратното – запек), появили се вследствие от приема на антибиотици, използвайте хомеопатичния препарат Окубака D6 – 3 пъти дневно по 1 доза (5-10 глобули). В хомеопатията Окубака се препоръчва винаги при употреба на силни медикаменти, каквито са антибиотиците, за да се преодолеят нежеланите им странични ефекти. Приемът на Окубака D6 трябва да продължи през целия антибиотичен курс и 10 дни след това.

След приключване на антибиотичния курс – време е да се заемем с възстановяването на чревната микрофлора. За пълно възстановяване и изчистване на организма и за да няма рецидив на инфекцията ще помогне Шуслерова сол №12 калциев сулфат – по 5 табл. дневно за 10 дни.

При честа или продължителна употреба на антибиотици – трябва да се погрижим за възстановяването на чревната лигавица. След края на антибиотичната терапия може да се приложи утвърдената програма за възстановяване на лигавицата на стомашно-чревния тракт с Шуслерови соли №2, №4, №9 и №10 – по 5 табл. дневно от всяка сол, за 1 седмица.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари