БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р маг. фарм. Олеся Василковска: Български чайове против паразити

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (8 вота, средно: 4,00 oт 5)
Loading...

Д-р маг. фарм. Олеся Василковска е управител на МЦ “Витамед плюс” в гр. Габрово. Тя е завършила медицина в Плевенски Медицински Университет и фармация в Национален Фармацевтичен Университет – Харков, след което специализира спешна медицина и хомеопатия. През последните 13 години практикува индивидуална хомеопатия и разработва съвместно с екип от Русия програми за биорезонансна и мултирезонансна терапия, както и противопаразитни и детоксикиращи фитопродукти.

Съвременната медицина има големи успехи в борбата с бързите инфекции – заболявания, на които активно реагира организма на заболелия: висока температура, болки, повръщане, хрема и т.н. В този случай се предписват лекарствени препарати, стимулиращи защитните сили на организма и той оздравява.

Но медицината не винаги е ефикасна в борбата с бавните инфекции, защото, както и самият болен тя пропуска момента на заразяването на човека и не наблюдава първоначалните стадии на заболяването. А когато са вече налице множеството симптоми, заболяването се класифицира като хронично или практически нелечимо.

Заразяването на човека с паразити вече не е тайна. По данни на Световната Здравна Организация 95-98% от населението на планетата има паразити, но повечето от хората не знаят за това, защото все още присъствието им в човека се определя най-често чрез анализ на неговите изпражнения. Но ако паразита не е оставил яйца през периода, през който е взета пробата, неговото наличие в организма остава незабелязано.

Това е една от причините все още да не сме напълно наясно за опасността от опаразитяване. А между другото, съгласно данните на СЗО, паразитарните болести са на 4-то място по количеството заболели (на първо място са хората със сърдечно-съдови заболявания, на второ – болните от рак, на трето – от инсулт). Но ако се проследи причинно-следствена връзка на заболяванията, отнесени към 1, 2 и 3 място, то те всичките са следствие и на наличие на паразити в човека. Оказва се, че пусковият механизъм при всички заболявания са именно вирусите, бактериите, гъбичките и хелментите, паразитиращи в човешкия организъм. Излиза, че всички вътрешни заболявания се съпровождат или възникват от паразити!

Начинът да се избегне заразяването е еднакъв за всички видове паразити – лична профилактика. Редовната дехелментизация на цялото семейство, включително и на домашните любимци, е единственият и най-сигурен начин да предотвратим или да се избавим от тяхното наличие.За дехелментизация могат да се използват различни химически препарати (лекарства) или комбинирани билкови чайове. Като се имат предвид страничните действия, използването на химически препарати в домашни условия трябва да става само с предписание и под наблюдението на лекар. При наличието обаче, в нашата аптечна мрежа само на няколко препарата: Зентел т. 400мг и Лепарацид сир., използването на медикаменти е доста ограничено.

Изхождайки от това и от факта, че препаратите от растителен произход са по-малко токсични за почистване от паразити в домашни условия се предлагат няколко вида билкови смеси. Това се налага поради голямото разнообразие от паразити (плоски и кръгли червеи, тении, гъбички и др.). За целта са разработени няколко билкови смеси за обезпаразитяване, които осигуряват комплексно почистване: Helmi 1, Helmi 2, Helmi 3 и Helmi 4.

Всички билкови смеси съдържат само селекционирани билки, екологично чисти. Предизвикват меко почистване от паразитите и приложението им не изисква специална предварителна консултация с лекар.

Helmi 1 е основна (универсална) билкова смес, почистваща предимно от плоски и кръгли червеи, съдържаща: Пелин (Hb. Artemisia vulgaris), Вратига (Hb. Tansy), Бял равнец (Hb. Achillea millefolium), Зърнастец кора (Cort. Rhamnus catharica), Дъб кора (Cort. Quercus). Прилага се за деца и възрастни в течение на 21 дена.

Ако при дехелментизацията се унищожат едновременно голямо количество паразити и ако те не са в храносмилателния тракт, а в друг орган на човешкото тяло, съдържанието на токсини в неговата тъкан и в кръвта нараства значително. Това допълнително интоксикира, което може да предизвика леко гадене, главоболие, виене на свят. Поради това различните билкови смеси са насочени към преимущественото отстраняване на определен вид паразити.

След приложението на противопаразитния чай Helmi 1, който отстранява по-широката гама от плоски и кръгли червеи, се препоръчва приложението на противопаразитния чай Helmi 2. Неговият състав е така подбран, че наред с унищожаването на по-големите по размер и по-устойчиви паразити, отнасящи се към цестодите, да протича облегчено и спокойно зарастване на местата, към които тези паразити са били захванати. /закачени/

За билковата смес Helmi 2. Helmi 2 е със състав: Дъб кора (Cort. Quercus), Зърнастец кора (Cort. Rhamnus catharica) и Мъжка папрат корен (Radix Dryopteris filix-mas).

Съдържащите се в коренището на Мъжката папрат активни вещества действат парализиращо върху гладката мускулатура на тениите. Отварата е ефективна както при кучешка, така и при телешка, свинска и рибна тении. Освен това е доказано и нейното антивирусно действие спрямо извънклетъчния и вътреклетъчен вирус Herpes zoster. Прилага се само за възрастни в течение на 14 дни.

Освен плоските и кръгли червеи в организма на човека съществуват множество патогенни микроорганизми: различни бактерии, вируси, гъбички. Затова противопаразитарният чай Нelmi 3 включва билки с такива активни съставки, които целенасочено унищожават редица патогенни микроорганизми и в същото време пречистват кръвта и повишават имунитета на човека. Нelmi 3 съдържа: Хмел (saliunt coni, Humutus luputus), Салвия (Salvia officinalis), Жълт кантарион (Hypericum perforatum), Девесил (Heracleum sphondylium), Канела (Cinnamomum), Карамфил ( Dianthus caryophyllus).

За разширяване спектъра на антибактериално въздействие при приготвянето на чая се добавя пчелен мед или стевия. Нelmi 3 се препоръчва за деца и възрастни като продължителността на приемане е 21 дни.

С противопаразитарния чай Нelmi 4 се разширява започнатото с Нelmi 3 целенасочено унищожаване на патогенните гъбички. Доказано е тяхното стремително разпространение напоследък и е факта, че една от най-честите причини за злокачествените образувания са патогенните за човека гъбички.

Нelmi 4 съдържа: Змийско мляко (Chelidonium majus), Невен (Calendula officinalis), Мащерка (Thymus vulgaris), Кориандър (Coriandrum stivum), Карамфил (Dianthus caryophyllus). Приема се от деца и възрастни в течение на 28 дни.

При почистването на човешкия организъм от паразити от него се изнасят само тези, намиращи се в храносмилателния тракт. Останалите унищожени паразите остават в различните органи и повишават съдържанието на токсините в кръвта и в неговите тъкани. За подпомагане на детоксикиращата функция на самия организъм се предлага чай Detoxhuman. Той активизира очистителната функция на дебелото черво, спомага за нормализирането на чревната микрофлора, засилва почистващата функция на черния дроб и на отделителната система, стимулира очистителните функции на кожата и повишава защитните функции на имунната система.

Detoxhuman съдържа: Глухарче корен (Rad.Taraxacumofficinale), Репей лист и корен (Rad.et Fol. Arctium Lappa), Коприва лист (Fol.Urtica), Зърнастец кора (Cort. Rhamnuscatharica), Майчин лист (Fol. Sennae), Лайкa (Matricaria Chamomilla). Препоръчва се тази билкова смес да се прилага след приемите на чай Helmi 1 и чай Helmi 2. Тя е полезна да се приема за активизиране на детоксикиращите процеси в организмите на деца и възрастни и самостоятелно, извън провеждането на противопаразитна програма.

За приготвянето на отварата и начина на приложение има подробни указания във всяка листовка, съпровождаща всеки от посочените чайове. Необходимо е посочените дозировки, които са съобразени с възрастта на децата и теглото на възрастните да се спазват.

Съвременната медицина се развива непрекъснато – неоспорим факт е успешната трансплантация на редица органи на човешкото тяло, постоянното разработване на нови лекарства и бързото внедряване на все по-съвършени методи за лечение на смъртоносни заболявания. Но за да престане да се руши човешкото здраве е добре всеки, индивидуално, да се включи в борбата против паразитите, които го провокират постоянно.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари